Här är Vad Du Behöver Veta Om 'problembarn'

Jag läste nyligen en artikel i New York Times rätt, "De" Problem Barn " Är ett Barn, Inte ett Problem." Det beskrivs hur en lämplig metod för beteendeförändring bör användas av lärare för att hjälpa "problem" barn mår bättre i klassrummet, speciellt i de tidigaste, mest ömtåliga år av sin utbildning.

Artikeln i sig var fantastisk och extremt validera att föräldrar till barn med emotionella och beteendemässiga problem. Det rekommenderas att lärare får mer utbildning i adekvata metoder för att förebygga situationer som lyfts fram i artikeln — om ett 8-åriga barn som har långsiktiga känslomässiga effekter, därefter resulterar i pedagogiska utmaningar, från förskollärare hantera hans beteende är felaktigt. Och det betonas att fattiga behavioral management i den tidiga barndomen kan få livslånga konsekvenser.

Tyvärr gjorde jag det stora — nr enorm — misstaget av att läsa kommentarerna. Jag har aldrig blivit så tagen av en brist på empati och okunskap om denna population av barn. Jag är så arg och ledsen, men mest är jag besviken och rädd. Jag ska vara den första att erkänna att mycket av utmaningen med barn gillar detta är deras beteende fungerar. Men en annan viktig utmaning är att den drivande kraften bakom sådant beteende är helt missförstått . Här, mitt framför mig, var den uppenbara bevis för att sådana stereotyper — och inte bara något bevis, men bevis som presenteras i väl genomtänkta och intelligenta kommentarer New York Times .

Jag skäms över att erkänna det, men ofta när jag är ute i det offentliga med min son, jag tycker själv att göra motiveringar för sitt beteende på ett eller annat sätt. En eye roll-till en person som är här för att tala, "jag vet, jag vet. Jag kan inte tro att han gör det heller!" eller ett hårdare än nödvändigt för att prata-så att andra runt omkring mig tror inte att jag bara bortse från sådana beteende — ett beteende som, märk väl, att han sannolikt inte kan kontrollera och som min sträng varning kommer att göra något för att motverka. Jag finner att jag mår fruktansvärt skyldig: Varför gjorde jag känner behov av att försvara allt som min son gör att vem som helst, ändå en främling? Jo, Facebook kommentarerna för denna artikel också förstärkt exakt varför känner jag ett sådant behov.

De kommentarer som ramlade in ett par fasansfulla kategorier:

1. De "dåliga barn kommer från dåliga föräldrar" typ av kommentarer.

Facebook

Jag hör ofta att barnets beteende är en direkt följd av dåligt föräldraskap. Medan ja, det är sant att ibland min 7-åriga helt enkelt fungerar som en 7-åring, och i dessa stunder, är jag förmodligen inte hantera det till det bästa av min förmåga. Jag menar allvar, som föräldrarna perfekt hela tiden?

Detta är inte vad är det som händer för ett barn med ADHD. De flesta av de föräldrar som jag känner personligen och de tusentals som jag interagerar med regelbundet som en del av det stora stödet nätverk på sociala medier — arbetar outtröttligt på deras barns beteende. Vi använder beteende diagram, tala med läkare, använd familj utbildare, skicka våra barn till kognitiv beteendeterapi, och är bara allmänt om deras fall om varje rörelse de gör hela tiden. Vi är stellar föräldrar som har bokstavligen försökt allt, inklusive medicinering i många fall, och vi har fortfarande komma upp kort. Varför? Eftersom våra barn är bara fast på det sättet och oavsett hur hårt vi arbetar, vi kan inte helt förhindra beteenden som kommer tillsammans med ADHD och andra liknande störningar.

2. De "föräldrar bör hjälpa barn — det är inte lärarens ansvar" skriver kommentarer.

Facebook

De flesta föräldrar gör allt de kan med de resurser som finns tillgängliga för att hjälpa dem att hjälpa sina barn att lyckas i och utanför klassrummet. Detta är sant för både föräldrar till barn med speciella behov och typiska barn. Även barnets mor i artikel hävdade att hon skulle lämna sitt barn på skolan och sedan gå och gråta av oro. Det är överväldigande att ha ett barn som detta på ett sätt som är otänkbart för andra om de går igenom det själva.

Diagnoser som i stor utsträckning manifesterar sig beteendemässigt är otroligt svårt att behandla. Som en medicinsk diagnos, och kan inte behandlas isolerat. För beteendeförändring för att vara framgångsrik, varje person som arbetar med att barn ska vara på samma sida och konsekvent . Jag säger ofta att "konsekvent" är mina minst favorit ord — du försöker få lärare, tränare, barnvakter, far-och morföräldrar etc., att följa en specifik plan för att förstärka positivt beteende hos ditt barn. Varje liten avvikelse i beteende plan kan få ödesdigra resultat. Något så enkelt som att du ska gå till din andra barn och inte ger korrekt, omedelbar förstärkning kan ställa dig tillbaka dagar eller veckor.

Ett barn är på skolan för en god del av sin dag, om läraren inte förstår beteende plan, då barnet kan liksom inte ha det. Dessutom, många av dessa beteenden direkt hinder för deras lärande, och därför kräver direkt uppmärksamhet av läraren, den person som är ansvarig för att utbilda dem i klassrummet.

3. Detta leder mig till nästa grupp av kommentarer, "barn som denna bör inte vara i klass med elever" skriver kommentarer.

Facebook

Dessa var de mest sårande kommentarer av alla. Jag förstår fullständigt om föräldrarna kom från, kommentera alltid var baserad på tanken att dessa elever att ta med sig från lärande av andra, mer vanliga hos barn. Det är bara tråkigt och kortsynta. Låt mig vara tydlig: jag är hyper-medveten om hur min sons beteende påverkar andra, i synnerhet hans kamrater, men som skiljer honom är inte svaret — för alla barn. Min son lär andra empati och förståelse. Han visar dem att inte alla barn är lika. Han visar dagligen hur man kan övervinna kampen. Han är en god vän och en godhjärtad och äkta barn.

Han tillägger att den pedagogiska erfarenhet av andra elever genom att kräva att deras hjälp med att läsa och handstil, och när studenterna att bli lärare, det är bra för deras utveckling. Han lägger också till att deras pedagogiska erfarenheter genom att hjälpa dem med något STAM-relaterade. Många av kommentarerna uttryckte också oro för att dessa barn ta upp alltför mycket av lärarens tid. Jag får det jag vill ha båda mina barn får den tid de förtjänar från sina lärare. Vissa dagar kommer de att vara de barn som kräver tid, och andra dagar kommer det att vara någon annans barn.

4. "Barn som det här är bara "dåliga " barn" typ av kommentarer.

Facebook

Nej, nej, det är de inte. Om ett barn som är utagerande, det är en anledning. En person gick till och med så långt som att säga att barn gillar detta var alla psykopater och att istället för att lärare utbildas i beteende modifiering, de bör vara utbildade i tidig upptäckt av en sådan störning. Jag menar...verkligen? När min son kan inte längre sitta still eller handen värker från att skriva på grund av att hans stackars hand styrka, han agerar ut. Han är trött, han är 7, och han blir ombedd att göra något som han helt enkelt inte kan göra. Han är inte dålig, han är bara ett barn som är utmanas dagligen av hans ADHD .

Den mängd av föräldrarnas skuld i kommentarerna var bara häpnadsväckande. Attityder och idéer som bara tjänar till att stöta bort de mest utsatta elever och deras föräldrar. Istället för att titta på föräldrar, vi måste titta på det offentliga utbildningssystemet i sin helhet. Vi misslyckas alla studenter, typiska och atypiska.

Att öka antalet lärare per skola och per klassrum, och gör det möjligt för en mindre student-att-lärartäthet, skulle göra underverk för att dämpa oro alla föräldrar. Skapa program som är tillåtna för mer flexibilitet i lärandet modalitet istället för att bara fokusera på direkt undervisning metod, också skulle gynna alla studenter. Hälla pengar i vår pedagogiska budget i stället för att skära ned den till bara ben skulle gynna alla studenter.

Vi måste sluta leta efter den enkla ursäkter och börja fokusera på bättre, mer effektiva och långsiktiga lösningar.

ADVERT

Lägg till din kommentar