Varför Min Graviditet Bekräftade Min Pro-Choice Tro

Varje kvinna bör ha rätt att göra valet att inte ägna hela sitt liv till en annan person, eller ens hennes kropp till inkubation. 35-årig gift kvinna som inte vill ha barn? Den 15-åring som inte har tillgång till skydd? Den 23-åring som inte vill bli fastkedjad till en fling? Alla ska ha rätt att säga "nej" till vad som händer i deras kroppar, oavsett omständigheter.

Detta har alltid varit min övertygelse ända sedan jag var gammal nog att vara en del av samtalet. När jag skulle artikulera min pro-val åsikter kring dem som inte delar dem, jag var inte träffade något hårdare än "Du kommer att känna annorlunda när du har ett barn av din egen," eller "Du är fortfarande ung." Eftersom jag är en allmänt avvaktande person, som jag inte försvara mina liberala åsikter eller rättigheter för kvinnor längre.

När min egen graviditet test kom tillbaka positivt, embryot inuti mig var storleken på vallmofrö. Min kluster av celler skulle inte graduate att "fostret" för ytterligare fyra veckor, men om jag hade bestämt mig för att jag inte vill att den ska bestämma över mitt liv, jag skulle inte ha kunnat fatta detta beslut utan en massa politiska agendor som kastas på mig. Men dessa celler är vid liv! Ja, så är de celler på mitt ansikte, men ingen kastar en passform när jag skrubba.

Nu när jag är äldre och mor till ett barn som ville, planerat, och åh så mycket älskade, jag kan säga att de var rätt. Jag känner mig annorlunda, jag känner mig mycket mer motiverad högljutt uttrycker mina skäl för att vara pro-choice. I själva verket har jag ytterligare några skäl.

Till att börja med, att jag inte älskar min baby nu att andra rand dök upp. Min man och jag tvångsmässigt samlat information innan du försöker bli gravid. Vi läser böcker, pratade med läkare, och lyssnade noga till ingången av erfarna föräldrar. Cliche jag ofta hört, om huruvida eller inte att jag var känslomässigt redo, var att jag skulle bli en mamma när jag fick veta att jag var gravid. Det visar sig att man inte är riktigt så omfattande som de påstod.

Jag älskade tanken för att ha en baby, för att starta en familj, av spännande utmaning framför sig. Det fanns inget sätt att vi inte kommer att genomföra med graviditeten, men jag kände att det var inget påtagligt för mig att sätta dessa känslor på. Endast en ton av vördnadsfull och utmattning — två av de många uppoffringar som jag fick göra nu för att få möjlighet att träffa den nya lilla kärlek i mitt liv senare.

Offren samlades ihop för att göra en fet och något morbid tanke. Under större delen av min graviditet, och säkert varje gång jag var ansikte först i toaletten, jag kunde inte låta bli att tänka på Jag skulle inte uttrycka mig genom detta om ett barn inte var något vi ville desperat .

Min karriär har lidit. Min vänskap lidit. Min hälsa, ekonomi och lycka lidit. För att få mig att må bättre, jag skulle lista ut varför jag hade inget att klaga på.

Det här barnet är planerat och friska. Fadern är min kärleksfull och hängiven make. Jag har inga allvarliga komplikationer. Vi är ekonomiskt stabila.

Men denna övning bara idén att om jag inte har den lista av positiva, jag skulle inte ha det här barnet. Med tanke på min position i livet, jag skulle kunna logiskt motivera varför jag anser inte att mitt val när jag blev gravid — och varför skulle jag ha om omständigheterna var annorlunda .

Dock är pro-choice komplicerad dystra verklighet av graviditeten dess bräcklighet i den tidiga veckor.

Eftersom min man och jag var så glad för att starta vår familj, vi skulle berätta vår goda nyheter när vi var bara 6 veckor gravid istället för att vänta tills risken för missfall minskat till ca 12 veckor. Medan de flesta av våra nära vänner och familj var glada för oss, det var tider möttes vi med oro. Personer som har ett subtilt försök att lugna våra glädjeämnen eller rent ut sagt åt oss att sätta vår firar på is tills vi var i andra trimestern.

Jag är medveten om att jag förmodligen omge mig med människor som har liknande pro-val åsikter som mig. Jag fick också gravid på en gång när Planned Parenthood var under attack, vilket gör argument som försökt definiera mänskligheten långt mer vanligt och uppvärmd. Men det var ögonöppnande att hälften av allmänheten skulle ha blivit stenad till mig för att ha en abort medan andra knappt ville erkänna det förrän det var mer lönsamt.

Hur kan vi samtidigt anklaga människor för att döda ett barn om de inte vill det, men säg till dem att inte vara glada över sitt liv om de gör det?

När jag var ca 8 veckor gravid, jag trodde att jag hade ett missfall. Som jag grät för att den potentiella förlusten av min framtida familj, att jag inte vet vem som skulle acceptera min sorg som är berättigad och vem skulle rycka bort det med "det händer." Jag tillbringade en stor del av sin tid att acceptera att det som " pro-choice kvinna med ett planerat barn, fick jag sörjer förlusten av mitt embryo, mina framtida barn, om jag hade ett missfall och hur en annan kvinna kunde visa samma celler som en ovälkommen sjukdom . Tack och lov hade jag en frisk bebis på sju månader senare, så jag behövde aldrig ta detta blott ett tankeexperiment.

Pro-val betyder inte att vara pro-abort. Det innebär att kvinnor ska ha alternativ att inte gå igenom en graviditet, och att inte bli trakasserade för att göra det valet. Men det betyder också att kvinnor som göra välj att ha en baby bör kunna fira det valet, eller sörja det förlust, oavsett om det är inom ett fönster av juridisk abort och förhöjd risk för missfall eller inte.

Min son är nu en blomstrande 5 månader gammal, och jag är fortfarande fast förankrad i min pro-choice tro. Att höra hans skratt och känna sig som en bona fide mamma inte få mig att minnas på min graviditet med en nyfunna idé att implantation innebär personlighet. Jag är tacksam att jag har möjlighet att välja när det var dags för mig att utöka vår familj, vilket gör det en välsignelse för mig, min man och min son.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar