Jag Hade Ett Val, Och jag är Tacksam För Det

Jag är Kate, och jag hade en abort .

Jag hade ett val.

Ett val som än en gång hotas. Det är detta hot som har lett mig till att dela med mig av min historia.

Tio veckor in på min planerade graviditet, ett ultraljud visade att vårt barn hade stora problem i livmodern. Med 12 veckor, vi var officiellt gett en mycket dålig prognos. Det var en hjärtskärande och stressig tid. Det var ingen möjliga upplösning för vår historia där vi slutade upp med en frisk bebis. Man beslutar att avbryta var en mycket ledsen, komplicerat och tungt vägande val. Det gjordes mycket mer så på grund av den stigmatisering som abort och den rädsla som jag haft om andra dom mot mig.

Jag har inte offentligt diskuterat mina val för ett antal skäl. I slutändan, jag ville inte möta dom och möjligt negativitet jag kan få för vad som var ett mycket svårt och personliga beslut. Ett beslut som var ingen annan verksamhet iaf.

Plötsligt finner jag mig själv tänka att det kanske borde vara din business. Kanske är det är mitt jobb att prata om mitt val. Kanske om du kan sätta ett ansikte på någon som du vet att frågan, kommer det att bidra till att göra det mer personligt för dig också. För jag kan lova dig, oavsett om du inser det eller inte, det är en personlig fråga för dig redan.

En fjärdedel av alla kvinnor har en abort genom 45 års ålder. Du vet förmodligen vänner, familj och nära och kära som har haft eller kommer att genomgå en abort. Kvinnor som har valt att inte dela med sig av sina abort historien på grund av den stigmatisering och de känslor som är inblandade. Genom att hålla tyst, vi riskerar inte dom andra, men vi gör risken att tillåta andra att förbli okunnig om hur många människor tillgång till denna viktiga förfarande.

Jag tror inte att jag noga visste någon som hade en abort. Så jag började dela min berättelse, vänner och familj började öppna upp mig med historier om sina egna. Det var en lättnad att höra att jag inte var ensam i mitt beslut och att kvinnor jag vet, respekt och kärlek har gjort ett liknande val.

En öppen och ärlig konversation kring vad abort innebär att de som anser sig vara mot abort, tillgång och vad det innebär att en-i-fyra kvinnor som jag är kritisk vid denna tid. Eftersom abort är en sådan känslig, personlig och känslomässigt laddat ämne, det är svårt att ha en konversation runt det motsatta åsikter.

Det är svårt, men nödvändigt.

Jag hoppas att vi kan vara modiga och gammal nog att ha öppna och ärliga konversationer så att människor på båda sidor fullt ut inser vikt och utfall av de föreställningar de har och kraften av rösterna de rösterna. Det är inte lätt, och det bör inte vara. Vi talar om livet för människor . Inte bara livet av ofödda barn, men också livet för hundratusentals flickor och kvinnor varje år som befinner sig gravid och oavsett deras personliga resonemang, besluta att avbryta. Det är hundratusentals människor som tvingas in i ett föräldraskap som mot sin vilja.

Det kommer alltid att finnas situationer där någon känner behovet av ett säkert och lagligt alternativ för att avsluta en graviditet och att de ska få möjlighet att välja, oberoende av någons personliga känslor i frågan.

Jag är Kate. Jag sätter ett stort värde på livet, men tror inte att det är min plats eller mitt regeringen att fatta beslut om en graviditet för en annan kvinna. Låt oss prata.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar