Mitt Missfall Bekräftade Min Pro-Choice Tro

"Visste du att? Mitt hjärta slog 18 dagar från befruktningen!" En leende bebis kamrater ner på oss när vi kör norrut från Twin Cities till Duluth för att starta en välbehövlig semester. Tack, Pro-Life-Amerika, för att påminna mig att embryot nyligen inuti mig inte har ett hjärtslag när det borde ha.

"Riktiga män älskar barn", läser ett annat, och jag kan bekräfta att den "riktiga mannen" i mitt liv älskar bebisar. Du skulle se honom med våra brorsbarn. Men min man inte kommer att bli pappa i januari så hade vi en gång trodde. Jag fick missfall runt den tid som en annan skylt som påpekade för mig att min fostret skulle haft fingeravtryck, nio veckor efter befruktningen.

Hade jag inte själv upplevt graviditeten, jag kan ha förbisett den nyans här. Nio veckor från befruktningen låter mycket tidigare än 11 veckor, vilket är hur den medicinska gemenskapen och nästan varje gravid kvinna beräknar passage av gravida gången sedan sin sista menstruation.

Dessa tecken rasande mig på många nivåer. Jag hade varit pro-val så länge som jag kan minnas. Född och uppvuxen Katolska, den pro-val hållning min mamma i arv till mig i en kyrka pew var exceptionella. När prästen gick på om att förbjuda abort, jag frågade min mamma vad sjutton en abort var. Hon svarade och förklarade att om prästen fick sin vilja igenom, skulle kvinnor få ont försöker att göra det själva med galgar. (Hon senare skulle be om ursäkt för att min vuxen själv, som erinrade sig den här konversationen, för att vara så graphic). Jag var ju ung och lättpåverkad, och min mammas ord tog hold över de som präst.

Den gitarr jag fick i college, under en omvälvande tid då jag antog att lära sig att spela runt en lägereld skulle göra mig den coolaste kid på Utflykt Club, är prydd med bland andra klistermärken, en som läser en "pro-barn, pro-familjen, pro-choice". Boken min äldsta syster lärde mig, Våra Kroppar Oss tillsammans med den vän som anförtrodde mig att hon hade haft en abort som en tonåring, bekräftade att min gitarr är pro-choice övertalning, som min mamma är, var inte förhandlingsbart.

Det vill säga, att jag aldrig gav denna hållning mycket tanke eller känslomässig energi tills nyligen. Jag känner mig så sårbar att skriva detta som jag gjorde för att sitta i en sjukhusrock vid 4 på morgonen diskuterar innehållet (eller brist därav) av min livmoder med ett ER-doc, men det tjänade sitt syfte som jag hoppas detta kommer också. Jag vet att det finns människor som jag känner och bryr dig om som inte håller med mig i grunden om detta ämne. Jag bara dela min resa — kan vi alla har våra egna. Mina sympatier om din är liknande.

En och en halv månad innan att ER besök, jag hade varit överlycklig att få reda på att jag var gravid. Internet annons stream jag får fortfarande för baby produkter och tjänster skulle berätta att mitt sinne och min sökhistorik, var sprängfyllda med barn. Jag är en planerare av personlighet, och detta ihop med varje plan som jag kunde tänka sig: Våra redan bokade semester skulle vara i "säkrare" andra trimestern. Min mammaledighet skulle avsluta innan högsäsong på jobbet.

Jag försökte att kväva min upphetsning genom att följa den tradition av att inte berätta för vem som helst (bortsett från min man, naturligtvis), min goda nyheter för minst 12 veckor sedan (som de flesta i världen räknas det, inte från befruktningen), eller till synes för evigt. Åtta veckor i min äldre syster texted mig om att hon var 8 veckor gravid. Jag var upprymd. Hur många människor får svara på en text som med orden "jag också!"? Hon trodde att jag skämtade. Jag var överlycklig att vi skulle höja kusiner så nära i ålder.

Den här spänningen lagt sig några dagar senare när jag fick veta att jag var möjligen miscarrying, då förmodligen miscarrying, då definitivt miscarrying. Sorg följde.

Intensiteten av känslor jag känt mot att vilja ha ett barn var overkligt och oväntade. Det var inte något jag känt innan du blir gravid, och absolut inte vad en tidigare sansad person som förstår vetenskap, och den statistiska sannolikheten för graviditet förlust, skulle förvänta sig att känna efter missfall. Biologi (eller otur?) avskalade mig i mitt val att ha det här barnet. Det var förödande.

Jag kan inte ens föreställa mig hur förödande det skulle vara att ha valet att avbryta en graviditet förnekas enligt lag. Jag misstänker att intensiteten i de känslor dessa kvinnor känner mot deras val att avsluta en graviditet är liknande vad jag tyckte om mitt val att bli gravid. Jag låg på soffan som min missfall ovikt läser och överväger nyheter av Hela Kvinnans Hälsa v. Hellerstedt . Jag kan bara inte förstå att förneka en kvinna säkra, lagliga aborter. Plötsligt har jag en förnyad känsla av varför jag har alltid varit pro-choice. Om jag vill välja att vara gravid, naturligtvis andra ska kunna välja att inte vara. Så enkelt är det.

Jag är rasande av dessa tecken för att påminna mig om att jag inte är gravid. Jag är förbannad på att jag inte är gravid. Men mest är jag förbannad, att dessa tecken är här för att någon tror att de vet bättre än hon själv om vad som ska bli av innehållet i hennes livmoder.

Om du bor i ett tillstånd som jag gör med inga skyltar, kommer du att veta vad det är att vara så överväldigad av deras närvaro någon annanstans som du måste läsa varenda en. När enheten fortsätter jag vända min ilska till humor. Jag börjar med att läsa varje tecken högt och lägger till "börjar vid befruktningen" på slutet. Det är som att lägga till "i sängen" till slutet av din fortune cookie:

"Wendy' s pommes Frites Exit 11 börjar vid befruktningen."

"Fritids lån till Atv och Snöskotrar börjar vid befruktningen."

Känslokallt, kanske. Men dessa tecken kände mig ganska känslokall också.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar