Dela Foton På Dina Barn Online Verkligen Så Stor Grej?

Alla från Beyoncé till miljardärer aktier bilder på sina barn på nätet. Är det en dålig sak?

Tack vare sociala media, du behöver inte vara en kändis med en klädkollektion som heter efter att ditt barn, eller en författare som dokumenterar hans barn bor på ett föräldraskap blogg, har frågor om ditt barns integritet.

Vi har alla tagit ibland pinsamma fotografi av våra barn och diskuterat med vår make / maka om vi ska lägga ut det på nätet. Efter allt, Internet lever för evigt, och vad som händer när barnet är tonåring och bilden av honom i badkaret dyker upp på Google?

New York Times bara sprang en bit om Hennes nya klädkollektion, delvis uppkallad efter sin dotter, som har den fyra-åriga Blue Ivy i sin reklam. Författaren undrar om att offra våra barns integritet för vinster eller beröm eller ens helt enkelt pride är till förfång för deras framtid, och även potentiellt farliga.

Från artikeln: "det är ändå något oroande om att se kändisar värva sina barn i service av deras varumärken, även om det finns vissa underordnade politiska värde... Och ändå är det många föräldrar på sociala medier är att göra ungefär samma sak, om än i mindre iögonfallande sätt, och oftast med ett mål av beröm, inte vinst."

Som en pappa som skriver ett föräldraskap blogg ( Pappa och Begraven, check it out! ), regelbundet delar bilder på mina barn på nätet, och regelbundet hånar mina barn på Twitter och Facebook, jag får det. Jag brottas med dessa frågor också. På samma gång, min äldste son är fem, han är fortfarande knappt en person (de flesta dagar, han är mer som ett vilt djur); han kan inte göra något av sig själv, antingen på grund av en bristande förmåga och kunskap eller brist på auktoritet och självständighet. Även om du ger honom ett visst mått av autonomi, jag har fortfarande egna barn. Så tuff cookies, kid!

Min fru och jag skapade honom, han är vår egendom. Om jag vill paraden honom på min blogg för att få lite extra trafik och en och annan frilansande spelning, det är min uppmaning. Jag drar mig upp med min bootstraps, som försöker att tjäna en dollar och en procent i den här branschen, använder allt till mitt förfogande. Kan han stämma mig när han är äldre. För att citera en av min frus favorit filmer, vi är vuxna, detta är vår tid! Han ska ha sin tid senare, när han utnyttjar sina barn i den virtuella verkligheten landskap av vår framtid.

Självklart, jag är kid – för det mesta. I en ålder av sociala medier, det är inte alltid lätt att gå linjen mellan krass exploatering och ärlig uttryck, speciellt när det gäller dina barn, och särskilt i en miljö där information kan sätta dem i fara. Jag kanske är naiv, men bortsett från att vara irriterande med våra overshares, jag tror att de flesta av oss har riskerna i åtanke. Vi alla tå att linjen varje dag, och jag är inte säker på att det finns mycket vi kan göra, men använd vårt bästa för dom.

Jag kan inte säga att jag är inte stred om det. Jag använder smeknamn för mina barn på min blogg, och skriva under något av en pseudonym mig själv. Jag är inte en kändis, jag har ingen profil att tala om, inga kläder linje för att främja. Men jag skriver om mitt liv, och mina barn är mitt liv. Det är oundvikligt, men jag är ganska säker på att jag kommer att kunna förklara det för dem när de är äldre. Så vi ska vara okej. Minst lika okej som alla med barn är någonsin!

Som sagt, vi skulle vara en mycket mer okej om vi hade Beyoncé 's pengar, så jag kommer strax tillbaka, jag behöver att filma mitt barn gör något dumt.

ADVERT

Lägg till din kommentar