Prioritera Äktenskapet Är Svårt, Men Det Gynnar Hela Min Familj

Det är sent på tisdag kväll och huset är (äntligen!) lugnt. Min man jobbar sent i kväll. Barnen sover. Jag tittar på min dator och tycker om allt arbete som jag ska göra. Jag är bakom på precis allt, men egentligen bara vill gå och sova. Men jag vill också att min man när han kommer hem i några timmar, och om jag går till sängs nu, vi kommer att tillbringa ytterligare två dagar som ökända fartyg som passerar i natt.

Så jag väger mina val. Är inte det vad livet och föräldraskap handlar om? Väger val och prioritera och låta vissa saker gå, men känslan av en liten bit skyldig om saker som du tvungen att släppa. Föräldraskap är svårt och livet är hårt. Min man jobbar hårt och jag jobbar hårt. Vi arbetar alla hårt. Vi sliter för att betala räkningar och ta hand om våra familjer och handskas med olika skit som vuxna måste ta itu med, eftersom let ' s face it, adulting är inte vad vi trodde det skulle vara när vi var barn.

Varje dag, jag känner att jag är verksamma på ett underskott på tid, pengar eller energi. Det är alltid något på min att-göra-listan som inte blir gjort, en viss skyldighet att jag har låtit glida, och vissa sätt att jag halkar efter. Och jag tvivlar på att jag är den enda som känner så här. Vi är alla jävla upptagen. Vi är alla maxade. Vi är alla kämpar för att hitta tid för de saker vi vill göra och saker vi har att göra och de människor vi älskar.

Så vi väga alternativ och vi prioritera. Vi klura ut vad vi kan släppa och vad som är viktigt för oss. Vi hoppar över happy hour så vi kan göra det till vår sons fotbollsträning. Vi flytta några relationer till sparlåga, och vi skiter i andra relationer helt och hållet. Vår vän cirklar växa mindre och tätare.

Vi styra vår fysiska och emotionella energi eftersom det finns bara så mycket att gå runt och dessa jävla barn av vår suga upp så mycket av det. Vi vänder vår uppmärksamhet mot våra barn och avskilt från andra vuxna. Några vänskap blekna. Vi kan gå dagar eller veckor utan att prata med vår syster. Vi kallar inte våra föräldrar så ofta som vi borde. Vi gör uppoffringar för våra barn, inklusive de offer av andra relationer — syskon, vänner, och ibland även vårt äktenskap.

Tid och energi är på en all-time low, särskilt i dessa tidiga år av äktenskap och föräldraskap när det finns alltid barn som är i behov av att bli matad, klädd, ändras, eller badade. Vi har ingen tid för oss själva, än mindre varandra. Vi är utmattade alla jävla tiden och det finns nätter när vi berörs eff ut och inte kan stå för synen, för att inte tala om ljud eller beröring, av en annan levande person. Det finns dagar och veckor när scheman konflikt, och som ett par, vi är den ökända fartyg som passerar i natt. Det finns tillfällen när jag saknar min man så mycket att jag kan känna det i mina ben.

Men det är i saknad av varandra för att vi vet hur mycket vi behöver varandra. Tid och energi för att mitt äktenskap inte kommer att magiskt falla i mitt knä. Jag har skurit ut tid och häftigt skydda det som om mitt liv hängde på det — eftersom, på många sätt, det gör . Så jag väga alternativ och prioritera.

Det kommer aldrig att vara nog. Kan det inte vara. Inte just nu, när livet är här upptaget och fullt och rikt. Det är inte varje vecka nätter eller långa romantiska helger borta. Vissa dagar kan jag räkna på båda händerna antalet faktiska ord som min man och jag har bytt ut eftersom en av oss är på resa eller arbetar vi motsatt timmar. Vi behöver inte fånga upp våra dagar under mitten av veckan luncher som vi gjorde när vi var barnlösa proffs, men istället i osammanhängande och oavslutade meningar medan vi tvista våra barn genom middag-läxor-sänggåendet rutin varje natt.

Det är svårt som fan att få allt att fungera och för att hitta den tiden, men jag har bestämt mig för att försöka. Och ibland betyder det att mina egna behov — eller ens för mina barn — ta ett baksätet. Det betyder inte att jag älskar mina barn mindre, naturligtvis inte. Men det innebär att prioritera mitt äktenskap nytta för hela familjen, inklusive mina barn. Min familj började med att jag och min man — bara för oss. Vi är kärnan, rock, stiftelsen. När vi är iväg, hela familjen är avstängd. Och när våra barn är ute ur huset, vi kommer återigen att vara bara vi. Vi är fortfarande med oss, men om vi inte göra tid och hitta energi att ta hand om oss, då vi så småningom ska bara vara ett "du" och ett "jag". Och, helt enkelt, jag bryr mig för mycket om oss för att låta det hända.

Det är svårt som fan att prioritera ett äktenskap och ta hand om oss, särskilt när dig och mig i äktenskapet är både så trött och dränerad och maxade knulla ut hela tiden. Men vi försöker. Vi gör vad vi kan, så mycket som vi kan.

Jag tittar på klockan. Det är sent och jag är trött. Min säng kallar på mig. Ska jag gå och sova eller vänta? Sova eller man? Mig eller oss?

Jag väljer att välja oss.

Även om jag kommer vara trött som fan på morgonen.

Om du gillade den här artikeln, huvud på över till att gilla vår nya Facebook Sida, Det är Personligt en all-inclusive utrymme för att diskutera äktenskap, skilsmässor, sex, dejting, och vänskap.

ADVERT

Lägg till din kommentar