Prins Harry Planerar Att Ta pappaledigt, Och Här är Varför Det är En Big Deal

När jag hörde att Prins Harry planerar att ta pappaledighet, jag kunde inte hjälpa men pumpen min näve i luften. Refinery29 rapporter om att Harry har berättat för medhjälpare att han kommer att ta två veckors pappaledighet. Naturligtvis är pressen betonade att han inte behöver ta pappaledighet eftersom han inte kan arbeta på det sätt de flesta människor gör. Men han gör det eftersom det är en progressiv pappa sak att göra, och mammor förtjänar stöd. Det är viktigt för höga profil siffror att offentligt erkänna detta, i syfte att normalisera ledighet.

Som pappa till tre, när som helst någon hög profil normaliserar pappaledighet, jag inspireras, och jag ska berätta varför. Med våra två första barn, var jag väntar på bord samtidigt slutade min högskoleexamen. Jag tog vilken tid vi skulle ha råd med (oftast inte mer än några dagar). Jag arbetade för en stor restaurang kedja där jag fick betalt $2.15 en timme för att vänta tabeller (den federala minimilönen för tippas arbetstagare på den tiden). Det var ingen semester, ingen sjuklön, och absolut ingen pappaledighet. Med våra två första barn, jag miste om de viktiga första ögonblicken av bindning, och möjlighet att vara där för min fru när hon verkligen behövde mig. Jag har ofta sagt till mig själv att när jag var klar med college, jag skulle ta så mycket tid som jag skulle kunna om vi någonsin lagt till i vår familj.

Men när Mel var gravid med vårt tredje, och jag var i mina stora barn, efter-college jobb, jag sprang in i faderskap straff . För er som är obekanta med denna term, det är tanken att män förväntas att sätta jobbet först och familj för det andra, oavsett om någon familj att lämna förmåner som erbjuds.

I själva verket, jag vill inte tala för Prins William, men jag är ganska säker på att han sprang in i faderskapet straff med sitt tredje. Enligt Cosmopolitan , Prins William tog också två veckors pappaledighet från sitt kungliga uppdrag efter födseln av hans två äldsta barn Prince George och Prinsessan Charlotte. Han var dock tillbaka på jobbet två dagar efter Prins Louis föddes. Du kom ihåg memer av honom att somna och varje förälder i världen som vill, ja, jag har varit där. Visar sig att du är dödliga precis som resten av oss. Men varför fick han ta två veckor ledigt med sina två första barn, och sedan bara två dagar med den tredje? Jag kommer att gå vidare och anta att faderskapet straff spelat en hand i det, eftersom jag vet det alltför väl.

När min fru var 8 månader gravid med vårt tredje, min chef och jag diskuterade min pappaledighet. "Jag skulle inte ta alltför mycket tid utanför", sade han. "Dina elever kan verkligen lida." Jag var på mitt skrivbord, och han satt mittemot mig. När han sade att "drabbas" jag kände en tyngd på mitt bröst. Han korsade benen och såg mig i ögonen, och plötsligt kände jag mig självisk. Själviska och skuld för att vilja stödja min hustru, och bond med min nya baby. Det borde inte vara så här.

Visar sig Prins William och jag är inte ensam. Enligt en nyligen undersökning uppdrag genom att Prata Talang, moderbolaget i Livet Möter Arbeta, bara 32 procent av männen tog sina tillgängliga pappaledighet. Och 62% av föräldrarna tillfrågade sade att de skulle ha tagit mer lämna om sina medarbetare hade.

Låt det sjunka in lite. Som en pappa som har varit på den här vägen, jag är väl medveten om att ta ledigt för att vara med familjen kan kännas som att vara i en dragkamp, där du känner att du behöver för att vara hemma eftersom du älskar din familj och vill stödja dem, men du kan också känna dig som om du kommer att möta bakslag i arbetet för att välja din make / maka och barn över ditt jobb. Det är särskilt stressigt i fall som mitt, eftersom att jobbet är nödvändig för att stödja din familj och tillgodose deras behov. Jag kan bara föreställa mig hur det känns när du är i fokus som Prins Harry och Prins William, men åtminstone för dem deras finansiella säkerheten är inte på spel.

Men jag måste understryka, hög profil fäder som Prins Harry tar pappaledighet hjälper definitivt ändra stigmat kring fäder med pappaledighet. Och ärligt talat, fördelarna av pappaledighet är det. En 2016 Cornell University studie finns att pappaledighet (flera veckor eller månader som är bäst främjar en pappa-barn-anslutning som kan öka jämställdheten. Författarna till studien uttryckte det så här, "Längre blad menar pappor har mer tid att bond med ett nytt barn, och kommer att bli mer delaktiga i vården av sina barn rätt från början. Detta händer-på engagemang kan ställa in ett mönster som varar långt efter att ledigheten är slut."

Min fru och jag planerar inte att skaffa fler barn, men om du är en blivande far och läser detta, jag får det. Jag trycket. Men jag vet också att ångra, och jag kan säga, utan någon reservation, att om du har möjlighet att ta pappaledigt, ta det. Ta varenda ögonblick av det, och känner ingen skuld. Stöd din fru och familj så mycket som du kan.

I det långa loppet, ju mer vi band tillsammans, ju mer vi verka för föräldraledighet, jämställdhet i både betal-och förväntningar, mer hög profil fäder som Prins Harry tar pappaledighet, mindre stigma kommer att vara runt män som tar ledigt för att vara med sina familjer under en så viktig tid. Vi har fortfarande en lång väg att gå, men detta är de framsteg vi behöva för att driva oss framåt.

ADVERT

Lägg till din kommentar