9 Svar Till De Människor Som Alltid undrar När jag Ska Ha Barn

Jag har aldrig känt trycket att ha barn förrän tre månader innan jag gifte mig. Jag höll min systerdotter för första gången, och det är då det hela började. Frågan på allas sinne, verkar det: "När ska ni ha barn?" Jag hade ingen aning om vad jag var i för. Det är många gånger jag önskar att jag kunde berätta för de människor som ställa denna nyfikna fråga hur jag egentligen mår. Men, jag brukar försöka att ta stora vägen genom att ge dem ett leende och ett artigt repeterade svar. Här är nio saker jag önskar att jag kunde säga att de människor som ständigt frågar mig när jag ska ha barn:

1. Att de Människor Som jag Älskar Högt

Snälla sluta fråga när jag kommer att ge dig ett barnbarn, syskonbarn, kusinbarn, eller en kusin för dina egna barn att leka med. Jag förstår att ni är glada, så är jag. Jag drömmer om dagen när jag kan överraska dig med fantastiska nyheten att jag är gravid, men just nu, varje gång jag ser dig känner jag att jag har att komma med en ursäkt till varför jag inte är. När jag håller på och leka med dina barn, kan jag inte låta bli att tänka på att ha min egen. Så, även om dina kommentarer är oskyldiga, de får mig att känna mig otillräcklig.

2. Att de Människor Som Tror att jag Väljer Min Karriär Över att Ha Barn

Varje dag som jag går till jobbet, jag förbereder mig för framtiden. Jag är inte medvetet arbeta för att undvika att ha barn. Jag gör faktiskt det motsatta. Barn kostar pengar och att arbeta tillåter mig att tjäna och spara pengar mot att ha barn. Jag vet att ni läser i alla dessa tidningar som kvinnor väljer en karriär över att ha barnen mer ofta än inte. Jag är inte alla kvinnor.

3. Att de Människor Som Säger till Mig Att "jag är För Gammal" och "Min Biologiska Klocka Tickar'

Tack för din omtanke om mig och min biologiska klocka. Dina kommentarer har fått mig att gå in saker som, "Är 27 för gammalt för att ha ditt första barn?" och "Kan du fortfarande bli gravid när man är 28?" i sökmotorer på mer än ett tillfälle. Du kan vara säker på att jag har haft några detaljerade samtal med min läkare, och min biologiska klocka och jag är bara bra.

4. Till de Människor Som Alltid Vill ha en Förklaring

Jag tänker på dig ofta—särskilt när jag är på väg till något socialt engagemang. Jag flitigt förbereda mina svar på de frågor som jag vet att du kommer att ställa. Senaste svar som, "Vi väntar tills min man är klar med skolan" eller att "Vi vill spara pengar" har inte fungerat. Jag har till och med rent ut sagt, "jag är på preventivmedel och tänker inte på att få ut någon gång snart." Snälla sluta fråga. Du inser att du ber mig att ge dig en ungefärlig tidslinje för mitt liv som jag kanske inte ens känner mig själv rätt? Jag frågar inte för tidslinjen i ditt liv varje gång jag ser dig, så snälla sluta fråga för mig.

5. Till de Människor Som Tycker att jag är Självisk

Det finns tillfällen när jag håller med dig. Jag är självisk för att inte vilja att min man jobbar två jobb och gå i skolan på heltid så jag kan ha en baby. Jag är självisk för att du vill ha en anständig mängd på mitt sparkonto innan att föra ett barn till världen. Jag är självisk för att du vill få min kropp i den bästa form som möjligt. Är det något annat du vill framhålla?

6. Att de Människor Som Tror att jag Ska Ha Barn "Eftersom Alla Andra Gör Det"

Jag vill minnas att min mor sagt något till mig i mycket unga år: "Om Sally hoppade från en klippa, skulle du?" Det är en bra sak Sally inte har Facebook eller Instagram, eftersom jag mycket väl kan ha hoppat av att klippa. Det är lätt att göra saker för att andra människor gör dem. Sociala medier har gett oss en främre parkett allas liv. Även om den bedårande Instagram bilder av spädbarn är lockande, jag tror att jag ska vänta.

7. Att de Människor Som Tror att jag är ett Misslyckande

Det finns många nätter när jag ligger i sängen och känna sig som ett misslyckande. Jag hoppas att en dag när jag håller mina barn i mina armar, han eller hon kommer jag inte tror att jag är ett misslyckande för att vilja det bästa för dem. Jag kan inte vara att försöka få barn, men det betyder inte att jag inte fundera på vad som är bäst för mina framtida barn varje dag.

8. Till Människor Som inte Vet Vad Annat att Prata Om

Fråga mig om mina mål, mina senaste resor, mitt jobb, min favorit mat, eller vad jag åt till frukost. Fråga mig vad som helst utom när jag planerar att ha barn.

9. Till Människor Som inte Vet

Jag är inte närvarande kämpar med barnlöshet. Mitt hjärta går ut till alla kvinnor som är . Jag ärligt talat inte ens vet om jag kan ha barn eftersom jag har aldrig försökt. Det betyder inte att varje gång någon ber mig den fruktansvärda frågan att det inte orsakar mig smärta och tårar. Jag kan inte vänta med att vara mamma, det är min dröm. För den skull, för alla kvinnor som drömmer att bli mammor, var hänsynsfull. Du vet aldrig vad någon går igenom, så att vara tankeväckande och välj dina ord noga.

ADVERT

Lägg till din kommentar