Förskolebarn Bör Inte Förvänta Sig Att "Sitta Still"

Förskolan har blivit en bro. På ena sidan av bron är en del av mina barns liv, där varje vaket ögonblick spenderat med mig. På andra sidan av bron är en del av deras liv, där en stor del av sin dag och vecka spenderas i ett klassrum. Bron i sig har visat sig vara knepigt.

Vår motivation för inlärning av vår son i en förskola program var att förse honom med mer möjligheter att umgås med sina jämnåriga. Nästa punkt på listan var att få honom acklimatiserad till en klassrumsmiljö. Vi ville att han skulle lära sig hur han förväntas bete sig i inställningen. Förhoppningen är att efter att lära sig rätt beteende, skulle han då modellen som beteende.

Vissa dagar, han får det. Andra dagar, inte så mycket.

Denna erfarenhet har lett mig till att göra en del att lära av mina egna, och vad jag har lärt mig är att jag inte är särskilt måste ta hand om min son "sitter still" i klassen.

Jag kan höra ljudet av poster repor. Jag inser att jag antagligen är i minoritet här. Och jag får det. Jag som används till vård. Jag brydde mig en hel del. Plocka min son från skolan varje dag och att behöva engagera sig i en mini-förälder-lärare-konferensen var pinsamt och frustrerande. De flesta av de andra barnen i hans klass kan göra det genom cirkeln tid utan att göra ljud eller nervösa runt. Varför var detta ett problem med mitt barn?

Sedan insåg jag, han är på förskolan. Nyckelord: Före .

Jag insåg att han inte gör något som är utöver det vanliga för sin ålder, trots att han hade svårare att gå än några av hans klasskamrater.

Sitta still och ta emot instruktion för mycket tid alls är svårt för alla barn, speciellt 4 - till 5-åringar. Jag försöker att tänka på behovet av att nervöst skruva på sig som en klåda. Om jag har ett kliar, jag vill skrapa. Om jag inte kan repa det, oavsett anledning, blir det allt jag kan tänka på. Att inte kunna skrapa en klåda känns inte som ett alternativ eftersom det förbrukar dina tankar. Så jag jobbar med min sons klassrum och försöka hitta sätt för honom att repa som kliar.

Letar efter sätt att hjälpa min son rastlösa öppnade mina ögon för hur vanligt problemet är. Det finns en hel bransch som ägnas åt att ge barn olika sätt att nervöst skruva på sig i klassen. Studier har visat att kunna rastlösa faktiskt ökar barnets förmåga att uppmärksamma. Stolar modifieras för att ge sensorisk feedback. Yoga bollar används ibland i stället för vanliga stolar. Gummiband är att vara ansluten till skrivbord benen så att barnen kan studsa sina fötter samtidigt som de lär sig. Stående skrivbord ökar i popularitet bland både barn och vuxna.

När barn inte spenderar sin klass tid att tänka på hur mycket de hatar att sitta, de är bättre på att tänka på det material de är som lärs ut.

Så är fallet i min sons förskola klassrummet, vissa barn kan hantera sitter fortfarande bra. Vissa barn har helt enkelt inte kliar eller visa disciplin av en munk när det gäller att repa den. Så precis som alla barn är olika, vi borde inte vara förvånade över att det sätt på vilket de lär sig bäst och kan vara lika varierande.

Och vi bör inte bortse från de behov som dessa barn har.

Jag förespråkar inte för barn att vara med tanke på rullskridskor och kazoos under utbildningstid. Vi har förväntningar på plats. Vickar och rör sig är en sak. Att komma i någons personliga utrymme är en annan, och han vet att det inte är acceptabelt. Om min son får en undervisning av sin lärare, jag förväntar mig att han ska följa det. Vi pratar ofta om hur hans vänner försöker att lära sig och hur det är viktigt att tänka på människorna runt omkring honom. Och under inga omständigheter är brist på respekt tolereras.

Men han är inte ett respektlöst barn, han är bara en mover och en shaker. Det finns en skillnad.

När jag hämtar min son från förskolan nu, jag kan fortfarande prata med sin lärare. Jag ta reda på vad som är eller inte fungerar för honom på just den dagen, och jag känna empati med henne på hårdare dagar. Hon sympatisk med honom också. På grund av detta, min frustration är splittras. Jag känner mig inte generad eller behovet av att tillrättavisa honom för att vara en 4-åring.

En förväntan som är utom hans räckhåll är inte längre på plats, och lämpligt boende görs så att han inte straffas för att de agerar i hans ålder. Mitt barn är lyckligare för det, har skolan mer, och är mer framgångsrika vid omställningar. Så naturligtvis måste denna mamma är gladare också.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar