Jag Visste inte att Förbereda Min Son Till Skolan, Och jag Har Beklagar

Jag inte skicka mina barn till förskolan, dagis, eller något i den stilen. Det var det bästa beslutet för mig och mina barn; det kändes rätt, och jag älskade vårt ensam tid tillsammans. Och om jag fick göra det igen, jag skulle göra samma sak med alla tre av mina barn. Medan de var unga, vi reste runt som ett fiskstim och lekte, gick på promenader, deltagit i massor av playdates, och ibland vågade sig fram till lunch eller en butik.

Ser tillbaka, även om jag inser att jag missat båten på några viktiga saker. Det var nackdelen med att vara med dem varje ögonblick av varje dag. Jag visste inte att tillåta dem att ha någon oberoende alls, något jag inte ens inser att på den tiden.

Så när jag skickade mitt första barn iväg till dagis, jag upptäckte mitt misstag ganska snabbt. Eftersom han hade egentligen aldrig varit borta från mig, det var det han var rädd för att göra, och han ville inte säga något till någon om det.

Går till badrummet på hans egna var en stor rädsla. Jag hade alltid tagit honom och hans syskon i med mig. Skicka honom i solo var en idé som kom aldrig på min radar, men jag önskar att det hade varit på grund av att han var vettskrämd för att göra något så enkelt som att gå in i ett badrum ensam, låsa dörren och kissa.

Något som är en självklarhet för de vuxna kan vara skrämmande för våra barn. Han hade varit med mig — hans mamma — nonstop, och då har jag precis skickat iväg honom till en full dag på dagis där han gjorde så många saker på sin egen. Medan han älskade skolan, det var en hel del som skrämde honom, och jag kunde ha förhindrat en del av den rädslan genom att ge honom några åldersadekvata självständighet.

Det var inte förrän ett par veckor in i skolan, så han kunde berätta för mig hur rädd han var för att gå på toaletten ensam. Han var rädd att någon skulle gå i på honom och se honom stå över toaletten.

Det var ett wakeup call för mig, och jag insåg snabbt att jag behövde mina två yngre barnen att göra vissa saker själv innan de gav sig av till skolan, och att använda en offentlig toalett som enbart var en stor en. Naturligtvis, jag var precis utanför dörren, men jag insåg hur viktigt det var för dem att känna sig säker på att göra något de skulle behöva göra ensam varje dag .

Jag började göra andra saker som gav dem förtroende, som beställer för sig själva på en restaurang när vi åt ute. De var så blyg i början och hatade det, men efter en kort tid, det blev lättare för dem, och ärligt talat, det var så mycket lättare för mig, eftersom i stället för att minnas vad som fyra personer ville äta, jag hade bara att komma ihåg vad jag ville.

Att prata med andra barn om hur de kände var något annat jag hade försummat med min äldre son. Om han var upprörd, med problem, eller kände sig obekväma runt ett annat barn, jag bara tog hand om det för honom. Ingen vill se sitt barn obekväm, och innan vi vet det, vår mamma bära instinkt står på uppmärksamhet och vi försöker att lindra eventuella tryck för dem.

Det var svårt att göra på första — nästan omöjligt, verkligen — men jag försökte uppmuntra mina barn att tala om någon skulle göra dem obekväma och att det bara kommer till mig om de, eller någon annan, var i verkliga problem. Visst, jag vika ett par gånger, men jag visste att om jag var stark och låt dem sköta det, de skulle vara bättre i det långa loppet och mer säker på att när de var borta från mig.

Vi har en skyddande instinkt när det kommer till våra barn — det är bara vad mammor gör. Det var svårt för mig att ge upp kontrollen och låta mina barn figur ett par saker, men det var något jag skulle göra, särskilt eftersom jag inte skicka dem till förskolan innan de fick gå ut för en full dag i skolan. Jag lärde mig min läxa efter titta på min son kamp och lyckligtvis var det en mycket smidigare första året i skolan för mina andra två barn.

De var mer förberedda, och jag behövde inte oroa sig om de höll sina kissa hela dagen för att de var för rädda för badrummet.

ADVERT

Lägg till din kommentar