Som En Gravid Mamma-Till-Vara, Detta Är Vad Jag Tycker Om Abort

Jag är 40 veckor och 6 dagar gravida idag. Jag blir trött efter ansträngande aktiviteter som matinköp och komma ut ur en bil. Jag är överväldigad av alla de förberedelser som krävs för att göra mitt hem säkert och beboelig för ett spädbarn.

Sanningen skall fram, jag har varit obehagligt sedan dag ett. Min första kvartalet präglades av extrem utmattning och illamående. Min andra trimestern var enorma, ömma bröst och en växande mage. Och nu, tillbaka till utmattning, plus ont i ryggen, oförmåga att böja sig eller röra sig graciöst, listan kan göras lång. Jag är inte en av de mammor som kommer att förkunna att ha älskat varje minut av graviditeten. Men jag är så glad att vara att ha ett barn. Mitt första barn. En liten liten människa som min make och jag tillverkas och kommer att höja tillsammans.

Så varför är jag då spendera så mycket tid att tänka tillgång till abort?

Antagligen för att jag har alltid känt att om något som gick fel under min graviditet Jag skulle ha att göra gut-vridande beslut att avsluta det. Och nu finns det människor där ute som skulle göra det svårare för mig att göra det. Inte är läkare eller forskare. Inte ens människor som söker råd från läkare eller forskare. Personer med en agenda som inte stöds av läkare eller forskare. Försök att införa ett federalt förbud mot abort efter 20 graviditetsveckor är på gång. Förslaget är att fostret utvecklas tillräckligt för att känna smärta vid denna punkt, en ädel nog påstå, men en som inte stöds av de flesta läkare eller forskare.

Vad som läkare och vetenskapsmän som vill berätta för oss är att ett foster anomali scan bör utföras mellan 18 och 20 veckor efter graviditet. Detta innebär att en kvinna som upptäcker en avvikelse kommer att ha ett mycket smalt tidsfönster att bestämma hur hon vill gå vidare och för att avbryta graviditeten om hon beslutar sig för att, i synnerhet som federal finansiering för Planned Parenthood, som erbjuder sådana tjänster till gravida kvinnor, är under attack, att minska antalet kliniker i vissa stater och gör det svårare att schemalägga dessa mycket viktigt att genomsökningar.

Som om detta inte problematiskt nog, en policy som kräver att hälso-och försäkringsbolag för att täcka kostnaderna för preventivmedel har rullats tillbaka av den nuvarande regeringen, som möjliggör för arbetsgivare att anmäla sig är undantagna från detta mandat om de känner sig etiskt emot användningen av preventivmedel. Dessutom, sexuell utbildning är inte alltid tillgängliga för studenterna, kan inte vara tillräckligt omfattande för att hjälpa till att förebygga oplanerade graviditeter, eller kan helt och hållet fokusera på avhållsamhet.

Jag känner att jag måste förtydliga: Mitt barn är ville. Hon var avlad av två samtyckande och kärleksfulla vuxna som är både glada att träffa henne. Om hon hade tänkt ut för våld, våldtäkt eller incest, skulle jag vilja bära henne till begreppet? Vad händer om jag inte var i stånd att ta hand om henne ekonomiskt eller på annat sätt?

Min baby är, genom att alla konton, frisk. Jag har haft tillgång till underbar mödravård och genetiska tester, och flera ultraljud skärmar visar att hon har någon påvisbar avvikelser. Jag vet inte om jag kan vård för ett barn med en genetisk sjukdom som Tay-Sachs sjukdom (medlemmar av min familj är bärare), till exempel. Speciellt nu, med tillgång till subventionerad hälso-och sjukvården urholkas, jag vet att många familjer, min egen inkluderad, skulle inte kunna tillräckligt för att ta hand om ett barn som behövde dyra sjukvård.

Jag är frisk. Jag är inte orolig för att förlossningen kommer att äventyra mitt liv. Jag har tillgång till bra läkare och en utmärkt sjukhuset. Jag har en försäkring som gör det möjligt för mig att ha råd med den vård jag behöver. Men mina känslor om att bära denna baby på sikt skulle vara mycket olika om det skulle utgöra en fara för mitt liv, inaktivera mig, eller gör min man en ensamstående pappa.

Jag vet att detta är ett kontroversiellt ämne. Jag vet att det finns en hel del människor som inte håller med mig. Jag är okej med det. Jag känner så starkt för att vi alla ska kunna göra val om våra egna kroppar och reproduktiva rättigheter, och jag är alltid villig att ha en civil samtal om ämnet. Men att ta bort vår tillgång till utbildning, prisvärda preventivmedel och mödravård, och slutligen att abort inte lämna oss många alternativ. Vi, kvinnor, som är utbildade, hårt arbetande, skattebetalande, rösta medborgare. Vi tar upp nästa generation av arbetstagarna, skattebetalarna och väljarna. Vi förtjänar bättre än att ha beslut om våra egna kroppar gjorde för oss.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar