Graviditet Lärde Jag Mig Att Tala För Mig Själv

Jag hatar konfrontation.

Så har det varit så länge jag kan minnas. Jag har alltid varit rädd för hur andra skulle döma mig, så jag stannade tyst och bort från konflikten.

När jag var runt 9 eller 10 min mamma gav mig pengar för att få lite frozen yoghurt från TCBY i gallerian food court medan hon satt vid ett närliggande bord, väntar. Jag hade stått i kö i ett par minuter när en tonåring plötsligt klippa mig. Jag blygt stod där, tyst som en mus, som inte vill orsaka en scen, när till min fullkomliga och fullständig skräck såg jag min mamma komma bryta upp till tonåring och skrika, "Ursäkta mig, min dotter har varit i kö, och du bara klipp hennes!" Allt jag kunde hantera var ett tyst "Mooommm" innan flickan gav vika och ställde sig bakom mig. Det var en mardröm, särskilt med tanke på att flickan var fortfarande bredvid mig. Fryst yoghurt hade aldrig smakat så hemskt.

"Du måste tala för dig själv," hon hade berättat för mig — för att inte den första och inte den sista, gången denna dag.

Snabbspola framåt nästan 20 år, och jag har gjort några framsteg, jag ska erkänna. När jag frågar efter extra skumma mjölk i mitt kaffe och Dunkin barista knappt ger mig en skvätt, jag ska be henne att lägga till fler. Om taxichauffören försöker ta ut mig mer än vad jag tror är verkligt, jag ska tala. Om en vän eller bekant och jag är oense om en omtvistad fråga, jag kommer att argumentera för min del. Jag är en lite mindre side-öga och en lite mer höras.

Men jag har fortfarande hatar att dra uppmärksamhet till mig själv, så för de flesta av mitt liv, jag har hållit tyst och tog en massa liv du ligger ner, om du kommer.

Det är, tills jag blev gravid.

Det är spännande att vara gravid för första gången. Men det är också en tid när man kan fråga varenda sak de gör, från turkiet sandwich de åt tre dagar efter att de tänkt till body lotion har de varit slathering på. Jag omslöt mig i så mycket information som jag kunde för att se till att jag gjorde vad som var exakt rätt för min lilla embryot, som på grand ol' storleken på vallmofrö var redan älskade så mycket.

Jag ville ta hand om min lite snabbt växande vallmofrö och säkerställa hälsa och säkerhet för de kommande nio månaderna och utanför, och jag kände mig ändra. Innan min allra första läkarbesök, jag hade skrivit ca ett dussin frågor, och konstaterar att vi tillsammans med läkare. Några frågor var nog lite dumt, men som en första-gången-mamma, jag ville ha en försäkran över varje liten sak.

Jag gick igenom ungefär hälften av de frågor som jag anser vara "mindre dum" och låta läkaren svara på dem. Sedan kom de som kunde få mig att verka lite...udda. I hetta, med läkaren tittar på klockan och min stigande ångest som jag höll upp henne och göra mig ser ut som en worrywart, den gamla mig skulle ha sagt, "det är det! Inga fler frågor. Jag ska bara se mig själv, och gå till Läkare Google! "men ny för mig, den morsan mig, kunde inte låta det hända.

Detta var mina barns liv, och jag skulle inte låta någon hotar att, så jag ställde frågan om min hänge sig åt ett par glas vin innan jag hittade jag veta att jag var gravid (som jag tryckte min osäkerhet som gör att hon dömde mig åt sidan), och jag bad om att sova på min mage på bara 8 veckor gravid (som jag orolig att hon trodde jag var dum för att tro att detta skulle kunna skada fostret vid denna tidpunkt), och jag frågade om det var dåligt att jag såg min puls på 150 för ett par minuter förra gången var jag träna eftersom jag hade läst det var inte meningen att gå över 140 (allt detta samtidigt som jag är orolig för att hon trodde att jag var tvångsmässigt).

Världen hade inte implodera. Läkaren inte sparka ut mig. Istället, jag gick ut från kontoret med en nyfunna svar och en viss trygghet att allt fortfarande var okej.

Åtta månader senare föddes min dotter. Det roliga började, eftersom alla är expert på föräldraskap och vet mer än någon annan. Jag tog deras ord (vissa bra, vissa inte) i steg, och sköt bort min inre anti-konfrontation persona, för sanningen är den att jag är den enda expert när det kommer till föräldraskap min dotter.

Gjorde besökarna verkar irriterad och förolämpad när jag bad dem att tvätta sina händer och Purell dem innan hålla min nyfödda? Ja.

Gjorde de agera som om jag var respektlöshet dem och deras besök när jag lämnade rummet för att gå amma mitt barn? Ja.

De erbjuder oombedda råd och tyst döma mig för mitt beslut att strunta i det? Naturligtvis.

Brydde jag mig? Absolut inte.

Om en dag min dotter blir skära i frusen yoghurt linje och inte öppna munnen för att protestera, du kan satsa din röv ska jag vara galen kvinna som hoppar till hennes försvar. Men under tiden, jag ska vara där för att vägleda henne och lära henne att vara bestämd inte menar att vara en bitch, och att bara dom som ska bry sig om henne är den som kommer från henne själv.

ADVERT

Lägg till din kommentar