Graviditet Är Inte Glad

Kära annons chefer, tv-producenter och filmregissörer:

Jag har ett ben att plocka med dig, och som en nio månaders gravid kvinna, jag kommer att plocka det.

Jag är utled på att titta på dina skildringar av graviditeten som en glittrande, strålande och underbar upplevelse. Graviditeten har säkert sin underbara, blomstrande stunder, där allt är kärleksfull och fantastisk, men det har också andra stunder som jag vill se representerade. Stunder som den här:

Häromdagen när jag kom hem från ett möte, jag låter min hund ut snabbt och kräktes. Det kom från ingenstans. Men inte nog med att jag får möjlighet att slumpmässigt kräkas, fick jag också att kissa på mig. Inte bara lite heller, jag full-on indränkt mina byxor. Jag fick njuta av den underbara upplevelsen av att ha kroppsliga vätskor avsluta min kropp från två olika områden vid samma tid .

Detta, tyvärr, inte är den enda gången jag har upplevt något som detta. Hosta? Kissa lite. Nysa? Kissa lite. Kräkas? Kissa mycket mer än lite. Böj över på fel sätt? Kissa lite. Jag går igenom byxor som de går ut med stil. Tack och lov har jag några kuddar som blivit över från förra gången fick jag faktiskt en period, men att använda dem skulle förutsätta att jag vet när jag ska plötsligt har en släng av hosta, nysningar, kasta upp, eller om det böjs över på fel sätt. Och graviditet är allt annat än förutsägbar.

Det finns de dagar då jag är så utmattad att jag knappt kan fungera. Som en normal människa med saker att göra och platser att gå, jag har inget annat val än att fungera. Detta bidrar till katastrof.

Naturligtvis, det är också oförutsägbar känslomässiga berg-och dalbana. Ta seriens sista avsnitt av How i Met Your Mother, till exempel. Jag hade bara möjlighet att titta på denna pärla, och som en helt rationell gravid kvinna, slutade gråta i en timme, inte bara av sorg för den som slutar (inga spoilers), men också av fullständig och total ilska. Ja, jag är en av de människor som är arga över hur serien slutade (jag tror att det var en polis ut, och jag är förbannad jag tillbringat de senaste nio åren av mitt liv tittar som visar), men till skillnad från andra människor, jag behövde inte ta min ilska till internet. Istället, och jag grät och grät och grät och grät.

Och detta är en bra graviditet! Med min första, jag kastade upp bokstavligt hela tiden, från det ögonblick jag tänkt ända tills den dag jag födde. Jag har hört historier om gravida kvinnor blir bokstavliga monster under graviditeten, ständigt växlande mellan glada och våldsamt arg.

Det är värk i kroppen, hälsan frågor, farhågor om hälsa, oroa dig för att din baby har inte sparkade så ofta som de gjorde dagen innan, acne, hudbristningar, uppblåsthet och vätskeretention och halsbränna som är så dåligt att det gör att du känner att du har en hjärtattack – och detta är bara en liten lista över de olika problem man kan möta när man är gravid.

Medan happy-go-lucky gravida kvinnor som finner glädje i att alla av det göra finns, de finns i stunder mellan slumpmässiga tårar eller kroppsvätskor och ständig oro som är en graviditet. Graviditet inte lycklig.

Om du annonsörer, författare, regissörer i världen vill ge en real bilden av graviditeten, det här är vad du behöver göra: Ha en gravid dam som omfattas i sin egen urin, i hysteri på badrumsgolvet eftersom hennes läppstift bröt. Det är graviditeten, men det skulle förmodligen inte sälja många flaskor av shea smör med E-vitamin för gravida mage bristningar. Det skulle dock, kär du att en stor del av befolkningen. Tänk om det.

Vänliga hälsningar,

En mycket olycklig gravid kvinna

Relaterade inlägg: Du Kommer att vara Fett, och Andra Oundvikligheter i Graviditet

ADVERT

Lägg till din kommentar