10 Graviditet Förväntningar Vs. Verkligheten

Min egen mamma hävdar att hon inte hade underbara, bekväma, lycksalig graviditeter. Det enda negativa jag någonsin hört henne säga var att hon en dag var bara så trött samtidigt som det gör sängen för att hon helt enkelt lagt sig ner för att ta en tupplur. Det var omfattningen av henne eländet—en oväntad tupplur.

Så naturligt, så jag gick in i graviditeten tro att det hela skulle bli alla rosor och cupcakes och rainbow kattungar. Jag såg de två linjerna och jag kände mig...ganska bra. Och under de kommande veckorna har jag fortsatt att känna...ganska bra.

Och sedan vaknade jag på vecka fem, och det var konstigt. Min frukost smakade av. Och då, va, min lunch kinda fick mig att vilja barf. Och till sist, oh shit, min middag definitivt fick mig att vilja dö. Det skulle vara min verklighet med mat för de kommande nio långa månader. Jag hade också glädjen av att ha ett hjärta monitor och var ofta benägna att passera ut om jag satt i min bil.

Så, bara i fall du hade en mamma som min, det här är en längre lista av graviditeten förväntningar kontra vad som kan vara ditt kall, hård verklighet:

1. Det "Sken"

Förväntningar: Min hud skulle vara upplyst inifrån, som en ängel, eller kanske någon typ av disco boll. Jag skulle stråla av hälsa och vitalitet, och på ett ögonblick, alla skulle veta att jag bar på mirakel av liv inom mig.

Verkligheten: Min hud blev helt wackadoo—finnar, utslag, konstiga bruna linjer. Folk sa till mig hela tiden hur trött och gnällig jag såg. Antagligen trodde de att jag bar på en smittsam sjukdom inom mig.

2. Att känna Barnet Röra sig

Förväntningar: Butterfly wings utvecklas till den känsla av härliga armar och ben stretching och undrar om de första söta hicka.

Verkligheten: Det var coolt, men inte alltid bekväm eller i tid. Det ofta kändes som en brottningsmatch där min urinblåsa och jag var helt klart förlorare.

3. Hänge Graviditet Cravings

Förväntningar: Roliga historier om hur jag skulle skicka min man ute sent på natten för barbecuesås på popcorn eller något.

Verkligheten: För mig, som sitter ensam på natten medan min man sov, låtsas som om jag inte använder den tortilla chip jag höll i en sked för tråg av sour cream var jag skotta in i mitt ansikte.

4. Alla Uppmärksamhet

Förväntningar: "Aww! Du är gravid? Det är så bra !"

Verkligheten: "Du är hur långt tillsammans? Whoa. Bättre att skära ner på alla som gräddfil."

5. Söt Mammakläder

Förväntningar: Kläder! Läckra skjortor och klänningar för att täcka den teeny tiny basket knölen som jag säkert skulle ha.

Verkligheten: Vad som egentligen hände var att jag faktiskt inte bryr sig så mycket om kläder, om de 1) är tillräckligt stor, 2) tillräckligt bekväm, eller 3) kan täcka min röv.

6. Moderskap Foton

Förväntningar: Mig, plaskar i ett fält någonstans.

Verkligheten: Inte att hända. Brydde sig inte.

7. Blir Fett och Njuter av Det

Förväntningar: Jag skulle äta alla saker! Det skulle vara en härlig och underbar tid. Vem bryr sig om jag fick fett—för en gång i mitt liv, jag var tänkt att bli fet.

Verkligheten: Så mycket gråt. En gång på semester när jag tog en dusch och skymtar mitt val-liknande proportioner i den inte-så-bekväm dusch spegel. En gång när försöker ta på sig en extra stor moderskap klänning som inte skulle gå över min enorma mage. En gång när min favorit yoga byxor var inte längre stretchig nog för att min rumpa.

8. Ställa in Baby ' s Rum

Förväntningar: Den söta dekorationer! Den mobila! Alla itty bitty grejer.

Verkligheten: Vara så trött att jag inte kunde få mig själv att göra något, och förutom att barnet förmodligen inte skulle sova där tills de var i high school ändå.

9. Meddelar Ditt barns Namn

Förväntningar: "Jag älskar det namnet. Du bör nämna alla!"

Verkligheten: "Det är vad du beslutat om? Egentligen? Nåja, hon är söt."

10. De Första Några Söta Dagar

Förväntningar: Lycksalig, tätt dagar rider på en våg av oxytocin för att jag skulle komma ihåg för evigt.

Verkligheten: Jag menar, jag vet att de dagar som hände, men jag kan inte säga att jag minns en hel del med undantag för en hel massa konstiga lukter och förlamande ångest om sömn och oroande om alla bara stanna vid liv.

Det fanns delar som jag älskade att vara gravid. Jag är nästan helt säker på det, men att det definitivt inte var vad jag förväntade mig. Kanske av den tid jag är en mormor, jag kommer ha glömt bort alla hårda delar och bara komma ihåg att en gång när jag somnade samtidigt som det gör sängen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar