Graviditet Hjärnan Är Verklig (Och Fasta)

Så typiskt. Så för mig. Den andra dagen under ett par lediga stunder på jobbet, jag började skriva för hand (*gasp* med papper och penna) ett inlägg om min minnesförlust problem. Ja. Du gissade rätt. Jag kan inte hitta det nu.

Jag ringde en vän på jobbet och bad henne att titta där jag stash papper medan jag arbetar. Det var en hel massa tomt papper jag hade lämnat det, men ingenting skrivet. Jag vet att jag skrev det inlägget. Det var inte min fantasi. Nej. Jag kan inte bevisa för dig att jag gjorde. Jag tror jag lägger ner det på papper. Från vad jag minns att det var riktigt bra och även en lite rolig. Det är om du kallar andra människor är patetiska kognitiv svikt roligt. Det är inte mitt fel. Ärligt talat. Någon berättade för mig att med varje graviditet du förlorar hjärnceller och att de inte regenerera. Jag har fem barn. Åh, ja, graviditet hjärnan är verklig (och permanent.) Jag är lycklig att vissa dagar kan jag komma ihåg deras namn.

Det började långsamt. Jag ringde en kille och jag använde en annan barnens namn. Det var den gamla goda tiden. Nu måste jag gå igenom alla mina barns namn (högt) innan jag får till det som är rätt. Jag känner att mina föräldrar. (Nu är min man flämtar. Andas hun, andas.)

Jag går från ett rum till ett annat i huset och när jag får till det andra rummet har jag glömt bort varför jag gick dit. Det är lite skrämmande. Särskilt eftersom jag är sjuksköterska och arbetar i ER. Jag åker till medicinering rum och har inget minne av vad det är jag kom att få. Den andra dagen, samma dag som jag skrev detta inlägg för första gången, jag hittade mig själv minst 4 gånger att sätta armband på patienter-två gånger. Jag måste fokusera.

I går eftermiddag hade jag en rush av panik eftersom jag inte var säker på att jag hade betalat min elräkning. De flesta av mina andra räkningar beräknas automatiskt, men för några vridna anledningen till att jag avbröt mitt automatisk elräkning överföring. Jag ringde upp elbolaget och det verkar som att jag hade betalat min faktura. Jag hade inget minne av. Mycket oroande.

Jag antar att det är därför jag har en stor kalender på mitt kylskåp som alla möten att gå på. Om det inte är på det, så händer det inte. Faktiskt så är det inte sant. Även om det, som jag ibland glömmer vad det är jag behövde göra så fort jag går bort från kalendern.

Jag tänker att jag måste börja gingko. Men vad är oddsen att jag kommer ihåg att ta det? Bry dig inte om att lämna ett meddelande med mig. Jag kommer att komma ihåg det när det inte längre är relevant. Vad jag inte förstår är att mitt minne som används för att vara bra. Jag som används för att komma ihåg födelsedagar, årsdagar och alla typer av annan viktig information. Du vet, som om jag redan har lagt deodorant eller inte. Ja, tråkigt som händer med mig. Vissa dagar att jag måste lukta riktigt bra eftersom jag har en rolig känsla av att det finns dagar som jag satte på 2-eller 3-program. Hmmm, kanske dagar människor hålla sig borta från mig finns dagar som jag glömt att lägga den på alls. Ska in denna teori ut. Om jag minns till.

Men egentligen, jag är inte att skylla. Det är verkligen mina barn det är fel på. De har förlorat mig mina hjärnceller. Jag vet varför det är varje graviditet orsakar minnesförlust, eftersom om vi inte glömma, vi skulle aldrig ha mer än 1 barn.

Så är det, minne förlust är en bra sak. Åtminstone som ursäkt får mig att känna mig bättre, när jag kom ihåg det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar