10 Bitar av Graviditeten Råd För Första Gången Moms

Hallå där, mama att vara! Lyssna. Jag vet att du är fullmatat med en blandning av rädsla och spänning på detta mirakulösa liv milstolpe, och varför skulle inte du vara det? Detta är stort (och som inte var en smart kommentar om din växande midjan). Jag vet också att du inte vill att några oönskade råd, utom när du gör och tar för Google att försöka få svar. Det är där jag kommer in.

Som en veteran pregger (tre gör mig till en veteran, eller hur?), Jag har fått en del kunskap för att släppa på yo slog upp åsnor baserat på 23 månader och räkna av graviditeten hittills (inte i samma graviditet, naturligtvis; det skulle bara vara konstigt, för att inte tala om medicinskt). Och samtidigt som varje kvinna och varje graviditet är olika (lita på mig), jag gissar att det är några rekommendationer här som kan vara användbara för dig i din första graviditet.

Så spänn fast säkerhetsbältet och förbered dig på att bli skolad på denna graviditet råd för första gången moms. Det är min glädje, verkligen.

#1: gå av Google. Det är nästan omöjligt att inte vilja titta upp varje jävla symptom du tror att du har eller se exakt vad utvecklingsstadium ditt barn är inne i denna sekund, men Kristus i en vagga, du kommer att köra själv bärsärkagång med denna ständiga interneting, för att inte tala övertyga dig själv om du har någon sjukdom som är unika för bara två gravida kvinnor som någonsin i historien av människor.

Hitta en seriös källa till information registrera dig för de veckans graviditet uppdateringar och gå med bara ett forum eller morsan grupp om du måste, men för att de älskar allt som är heligt, att ge det en vila efter det. Inget bra kan komma från sådana dementa besatthet. Det kommer att förvandla dig till ett certifierbart galning, jag svär. En galning. Och det är att säga något för någon vars hormoner redan gör henne tveksam.

#2: Använda doftande rengöringsmedel eller står i samma byggnad som ett rinnande mikrovågsugn inte kommer att döda din baby. Lovar.

Jag skäms för att erkänna det, men jag fick sugas in i fear mongering nedskräpning internets i min första graviditet. Jag var övertygad om att min bebis skulle spontant kontrakt autism om jag använde vanliga Strömmen eller skulle komma ut radioaktiva om jag stod inom 100 meter från en operativ mikrovågsugn.

Jag av misstag gjorde både och, och min son varken spontant kontrakterade vad jag vet nu är att ett genetiskt tillstånd relaterade till hygien produkter och inte heller kom ut glödande. Så medan det är alltid en bra idé att spela det säkert och hålla sig borta från potentiellt farliga kemikalier och maskiner, tillfällig användning av godkänd av läkare hushållsprodukter inte kommer att förvandla din avkomma till en främmande sub-arter. För real.

#3: Ingen annan tycker att du luktar lika äckligt som du tror att du luktar. Jag menar, vi vet båda att du luktar äckligt. Överdriven svettning på platser som du inte ens visste var porös och jordskred-liknande flytningar kommer att göra det till en person. Men om du är att få upp nära och personliga med andra (sorry, makar och partner) och så länge du är noggrann med att tvätta dig med en mild tvål på den varje dag, du ska inte behöva oroa sig alltför mycket om att såra näsborrar av medarbetare och kolleger kollektivtrafik beskyddare, du groteskt illaluktande djur, du.

#4: Om någon säger till dig att du har att graviditet glöd, gå och tvätta ansiktet direkt. Jag vet inte vem som kom upp med dessa graviditet-ismer, men de är totalt skitsnack, så att inte falla för dem. Du är inte lysande, du är fet. Det beror på graviditet kan förvandla dig tillbaka till en hormonell 15 år gamla, vilket gör din hud och hår fet och benägna att finnar.

Jag säger inte att du inte ser bra gravid eftersom du inte. Det är något om en gravid kvinna som bara utstrålar hälsa och skönhet och nubility. Men det finns också några negativa effekter av att visa fertilitet — fläckigt, finnig, och ibland slickery biverkningar, vilket betyder att om du är en av de olyckliga medlemmar av den jag är-Inte-Riktigt-Glödande-jag- Slemmiga Club (där jag är ordförande), du kommer att behöva ompröva hela din hudvård regim.

#5: låt det Svalna på kolhydrater. Vissa människor (läs: mig) ta graviditeten som en ursäkt att frossa i alla de livsmedel som de annars inte skulle tillåta sig att äta. Andra människor (även läs: mig) att hitta den enda boten för graviditetsillamående är ständigt att hänge sig åt i de livsmedel som de annars inte skulle tillåta sig att äta. Dessa människor (återigen, läs: mig) för att sedan gå vidare för att vinna 80 ziljoner pounds mer än det rekommenderade värdet av en månad 9.

Det är inte kul, ballongflygning ut till 3 gånger din normala storlek. Inte kul alls, för att inte nämna mycket obehagliga och potentiellt ohälsosamma för att utveckla barnet. Och även om jag har lärt mig att jag är avsett att blåsa upp som en blåsfisk oavsett om jag gris eller försöker att äta relativt konservativt, jag har bestämt att vara lite försiktig med vad jag stoppa ner min strupe och samtidigt tillåta mig själv några års åtminstone får mig att känna mig bättre om att få över hälften av min pre-graviditet kroppsvikt i några korta månader.

Bara något att tänka på det, mina damer (pun ABSOFUCKINGLUTELY avsett).

#6: Alla pratar om att undvika en 9 månader mat bender åt sidan, du kommer att gå upp i vikt, så bäst att komma till rätta med det nu. Om du inte är en av dessa irriterande spinkig tikar som aldrig sväller upp, upprätthåller en thigh gap, och ser ut som om hon inte gjort något mer än att stoppa en basket inne i hennes äckligt söt, inte-moderskap-ser tank top eller sundress (vi kollektivt hatar dig, förresten), förbereda för expansion på platser som du inte ens vet fortfarande kunde växa (som dina fötter; jag är inte ens skojar just nu).

Jag tillbringade större delen av min första graviditet helt deprimerad om celluliter samla på mina armar och vader (allvarligt talat, varför gör det så jävla hända?) till den punkt där jag ganska mycket hatade varje centimeter av min kladdiga exteriör. Vilket slöseri av tid och energi, och som var, för även om du kan aldrig "bli din pre-graviditet kropp tillbaka," du kan komma i närheten av att bli friska igen med kost och motion (ja, jag är ledsen att säga, men du har kost och motion), och det är ganska bra nyheter, om du frågar mig.

Så oroa dig inte, chicas. Försök att vara så hälsosam som möjligt när du är gravid, men inte slå er om att cheesecake lägger sig på din röv kinder. Det behöver inte vara för evigt.

#7: Förbereda sig för att köpa två uppsättningar av mammakläder. Mammakläder shopping är förvirrande i bästa fall. Och även om vi har kommit en lång väg som gäller graviditet mode är berörda, det är fortfarande svårt att göra en badboll ser smickrande.

Ett misstag jag gjorde mitt första gången graviditeten block väntade på att mamma-kläder som jag köpt i andra trimestern skulle passa i slutet av tredje. I min andra graviditet, jag försökte kompensera för detta fel genom att köpa kläder som var något för stor i hopp om att de skulle pågå ända till slutet (som, trots mina ansträngningar, de fortfarande inte). Båda gånger, jag sår upp ser löjligt ut — antingen som en fet man i lite päls i slutet av min graviditet eller som jag försökte passera utanför fönstret behandlingar som en klänning i mitten.

Den här gången, jag har fått en uppsättning kläder som passar in i den första halvan av min graviditet och kommer att få mer när jag växer ifrån dem i den andra halvan, och jag har försökt att inte spendera en förmögenhet genom att låna lite kläder från vänner och genom att köpa objekt som kan vara mixade, matchade och lager, även med icke-mamma-tröjor och leggings. Det kan tyckas överdrivet att köpa eller låna två separata garderober, men det är helt klart värt det.

Tänk på det så här: Om du ser ut som en val, mina systrar, åtminstone ser ut som du simmar ner banan medan du gör det.

#8: att inte vara rädd för att göra kön. Om du inte har fått ett unikt medicinskt tillstånd eller är under strikt läkarens order att avstå från att rösta kan du göra sex som du normalt skulle göra. Trots vad du eller din partner tycker att du inte kommer att urholka barnets öga med en penis peta eller göra honom till ett sexuellt avvikande eller något genom att göra så. Egentligen. Du är inte.

Det är förståeligt att inte vill bli upptagen om du lider av illamående på morgonen eller ömmande leder, men om du undviker det eftersom du känner ungefär lika sexig som en studsande boll av späck, försök att komma förbi det. Jag kände mig äcklig i min första och andra graviditeter och fortfarande gör i den här, men jag har bestämt mig att jag bara inte ger ett skit längre. Detta är ingenting jämfört med hur din make / maka eller partner vill se dig under och efter en förlossning (sweet Jesus, låt oss inte ens åka dit just nu), och otroligt, de är fortfarande kommer att gilla dig även efter allt detta, så låt inte vinna några pounds stoppa dig från att njuta av ditt liv. Studsande bollar av späck är inte utan sina förtjänster, trots allt.

#9: på Tal om sex, börja göra de Kegels nu. Jag är säker på att du har kommit över den gamla att göra-din-Kegels råd redan på graviditet webbplatser och forum som du har varit stalking, eftersom de två rosa linjer som ditt liv var på väg att förändras för evigt, och jag är säker på att du har tänkt att få till dem. Jag menar, du har tid, rätt?

Nej. Svaret är att du inte har tid. Du bör på allvar börja göra de tikar nu. Som i medan du läser detta. Jag har inte och fann mig själv klättra för att göra dem under de sista veckorna av min första graviditet i ett desperata, panikslagna försök att omintetgöra min vagina är överhängande blowout, och låt mig säga dig, att försöka klämma 9 månader till ett värde av Kegels i ett par korta veckor är ansträngande du killar. Jag är ganska säker på att jag drog en muskel. En vagina muskler.

Jag ville inte hamna behöver min Kegels (tack Gud!) eftersom jag hade ett akut kejsarsnitt (inte tack gode Gud), men bättre säker än ledsen. Ingen gillar en blåst ur slidan, amiright ?!

#10: Motstå frestelsen att stämpla alla som erbjuder dig rådgivning i halsen. Detta är inte bara av intresse för min egen självbevarelsedrift här. Alla som ens tänkt på att bli gravid vid ett tillfälle i deras liv kommer att erbjuda dig råd och kommentarer om graviditet och barnuppfostran från det ögonblick du meddela att du är med barn tills den dag du dör, den mest udda av dessa gärningsmän är medelålders män som älskar att kommentera på din kropp och vad du bör äta/göra.

Försök att antingen grus och bära det eller artigt berätta för dem att du inte är i marknaden för smartassery. Du kan inte ha råd med en assault laddning just nu. Fängelse är inte snäll mot gravida kvinnor.

Relaterade inlägg: 10 Sätt att Pissa Bort en Gravid Kvinna

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar