En Bön För Min Dagliga Pendla

Bild via Shutterstock

Jesus, ta hjulet. Nej, allvarligt, jag skulle behöva lite hjälp med att driva på denna morgon. Barnet fortfarande sjuksköterskor vid 4:00 på morgonen, och jag allvarligt inte kan se rakt tills jag får lite kaffe i mitt system.

På tal om kaffe, tror du att du skulle kunna göra drive thru linje på Starbucks inte wrap runt byggnaden på morgonen? Jag känner mig som arbetande mammor och mammor med spädbarn bör ha någon form av särskilda "fast pass" som på Disney World, så vi kan hoppa i raden av alla som bär på ett korsord eller bär flip flops—eftersom egentligen, ingen går till något viktigt i flipflops.

Som traffic signal skiftar från rött, grön, sedan gul, och tillbaka till rött igen, alla utan mig rör sig så mycket som en tum framåt, påminna mig om vikten av att vara nöjd med var jag är, och också gärna påminna föraren framför mig att han skulle lägga ner sin f*kung mobiltelefon och uppmärksamma vägen.

När jag äntligen klarar en undanmanöver, distraherad, eller på annat sätt långsamt reagerande kolleger driver, och se henne skicka sms bort eller pratar engagerat (viftar med båda armarna!) på hennes telefon, och en massa svärord börjar bildas i min mun, påminn mig av lite öron att lyssna uppmärksamt till mig i baksätet, och bevilja mig sinnesnärvaro att hålla dig lugn och ro, eller kanske bara låta mig få omedelbar tillgång till en härlig, varm frukost bakverk som att saker mitt ansikte, vilket gör mig tillfälligt stänga av ljudet.

Herren, förlåter den förare som oförklarligt komma till ett stopp på en blinkande gult ljus, för de vet inte hur man kör och är kompletta idioter.

Du kan vara med byggnadsarbetare som jag ser varje dag på den sidan av vägen, som stod runt omkring och pekar på saker, men till synes aldrig faktiskt åstadkomma någonting. Ge dem skicklig, snabb händer att göra sitt jobb och då för att rensa bort gigantisk orange koner från min väg innan jag tar ner ett par koner för dem.

När jag ser vad som verkar vara ett litet barn bakom ratten på en jätte-SUV, och det går upp för mig att detta är vad 16-åringar faktiskt ser ut nu, påminn mig om att jag också körde obevakad på att förfrågningsunderlaget, unga ålder. Men sedan igen, jag också regelbundet åkte i baksätet på en himmel blå station wagon utan säkerhetsbälte på 90-talet, och jag är ganska säker på att ingen skulle hävda att det behöver hända igen, någonsin. Sannerligen, Herren, din vilja för denna generation är att förbättra både säkerheten och mode val av våra föräldrar, till att börja med ingen körning fram till 18 års ålder och eventuellt även resulterar i erforderlig säkerhet hjälmar fram till 21 års ålder. (Bonuspoäng om de hjälmar också hålla barnen från att tala om sina mobiltelefoner, vilket gör ut, och ser cool.)

I händelse av att jag måste sätta på smink i förskolan parkeringsplats, eller pumpen när jag kör bil, eller bryta ner i tårar efter en hård dag, eller på annat sätt förändra min bil till en riktig lounge på hjul, skydda mig från den hårda blickar av andra—särskilt åkarna, som på allvar bör kunna ömka med mig lite om känslan som jag lever i min bil.

Men mest, Herre, hjälp mig att komma hem i slutet av min arbetsdag i ett stycke, barn i släptåg, med minimal grunder och gnälla för snabbmat, både från baksätet och från min plats, eftersom mannen, gör en fet hamburgare låter bra just nu eller vad?

Och när barnen är i säng och jag är frestad att titta kärleksfullt på min man och tänker, "barnen är så stora; vi kanske skulle ha en annan," minns jag att tänka på den stunden och min son försökte slå mig i huvudet med en sippy cup under rusningstrafiken medan hans lillasyster hejade han på. Påminn mig om att guldfiskar inte bajsa på min matta eller väcka mig upp på 3:00 på morgonen för att berätta att de är hungriga, och inte skulle jag hellre ha en guldfisk? Men just for the record, Herre, jag vill hellre städa upp bajs från min matta än från inne i en bilbarnstol, och det är sant på någon timme på dagen, alla dagar i veckan. Amen.

ADVERT

Lägg till din kommentar