Det Kan Hända var som Helst: Min Dotter är Skrämmande Möte

Vi gjorde allt "rätt" och ändå har det ändå hänt.

Vi flyttade till en stadsdel med omtänksamma grannar och breda, säkra gator.

Vi inskrivna våra barn i en skola stadsdel som är känd inte bara för dess föredömliga lärare men också för dess låga våld och drog statistik.

Våra barn vet hur man ringa 9-1-1 och de vet hur man ringa en granne för att få hjälp om vi inte är hemma.

Främling Fara. Skrika, sparka och skrika för att få hjälp om någon tar tag i dig. Om du är vilse, hitta en mamma — hon kommer att hjälpa dig. Alla dessa grundsatser borrades in i våra barns huvuden från en tidig ålder.

Som jag sa, vi gjorde allt rätt. Vi gjorde vad säger experter att göra för att hålla våra barn säkert men alla som inte kunde skydda vår dotter från att bli kontaktad av en potentiell predator medan hon var på en promenad med vår hund i vår till synes säkert, trädkantade område. Och även om vi kom för att lära sig det främmande kidnappningar göra upp en liten andel av bortföranden av barn, det hot som existerar och vad som hände oss var ett wake-up call för vår familj.

På en färsk sommar morgon, jag var, som vanligt, distraheras av detaljerna i vår sommar kaos. I mellan jonglering arbetsuppgifter, jag var mitt i iscensättandet camp drop-offs, playdates, och mitt behov av att klämma in en välbehövlig övning klass. Min 11-åriga dotter hade sovit i, immuna mot min schemaläggning kaos, och var irriterad över att jag inte ville att hon skulle ta med en bok och följa med mig till gymmet.

"Kan jag inte bara stanna här?" frågade hon. "Hunden behöver en promenad ändå. Pleeeease?" Eftersom jag var härjad och bakom schema, hennes begäran verkade som om den väg som bjöd minst motstånd, så jag gav efter. Vi ses där jag skulle vara och hur man når till min mobiltelefon. Som jag hastigt drog bort från vår uppfart med vår son i framsätet, jag fick en bild av henne hoppa ner på vägen, vår hund trav bredvid henne i sommar solen.

Jag ska bara vara borta en timme. Hon kommer att bli bra. Mina grannar är hemma.

Men hon var inte bra.

Medan hon var på sin promenad, en enkel halv mil slinga i slutet av vår gata som vi har vandrat hundratals gånger, en märklig man som långsamt körde av och kom till ett stopp. Han rullade ner fönstret och började ställa frågor till henne. Han frågade om vår hund ("Vad är hennes namn?" "Vilken typ av hund är hon?" "Hur gammal är hon?") och sonderade för personlig information om vår dotter ("Vad är ditt namn?" "Hur gammal är du?").

Min dotter, rädd för att synas oförskämd, svarade på hans frågor även om varning klockorna som går ut i hennes huvud. Han fortsatte att tala till henne, nästan som om han försökte stall henne, och hon blev obekväm och rädd. Hon visste inte den här mannen, hade aldrig sett honom i vår närhet, och hade det goda omdömet att inte komma nära hans bil. Tack och lov, hon bestämde sig för att köra hem, och han bestämde sig för att köra bort. På något sätt, av Guds nåd, att hon gjort det hemma på ett säkert sätt.

Nej tack för mig, naturligtvis.

Jag var bara borta i en timme. Men i den stunden, våra liv kunde ha varit förändrades för alltid den dagen eftersom jag var för bekväm i min omgivning. Jag hade låtit min vakt, och det var nästan katastrofala.

Efter att ha talat med våra lokala polisstationen och lämna in en rapport med en officer, jag lärde mig några värdefulla lärdomar.

1. Barn ska alltid ha en mobiltelefon, om de är borta från sina föräldrar eller andra familjemedlemmar.

Om min dotter skulle ha haft en telefon med henne på morgonen, hon kunde ha kallat 9-1-1 omedelbart. Enligt den officer som vi talade med, även de åtgärder ringer telefonen skulle ha varit tillräckligt för att skrämma bort potentiella rovdjur borta.

2. Vuxna aldrig behöver hjälp från barnen.

Min dotter berättade för mig att hon visste att något var mycket fel, eftersom "Pappa slutar aldrig att prata med små flickor som han inte vet." Undervisa dina barn som vuxna som de inte känner ska aldrig behöva riktningar, hjälp med en uppgift, eller information som de kan få från någon annan vuxen. Berätta för dina barn att om en vuxen som de inte vet är att be om hjälp, varning klockor bör gå ut i deras huvuden.

3. Om en främling närmar sig med bil, vistelse utom räckhåll.

Det tar bara sekunder att ta ett barn och dra honom eller henne genom en öppen förarens sidoruta eller i baksätet på en bil. Bor utanför räckhåll minskar rovdjur förmåga att ta ditt barn och bil. Berätta för ditt barn att om han eller hon kan röra den bil som har kontaktat dem, de är för nära och ta ett steg bakåt.

4. Att vara oförskämd skulle kunna rädda deras liv.

Vår dotter stannade för att prata med hennes potentiella rovdjur eftersom hon fruktade att vara oförskämd till en vuxen. Vi har sedan dess roll och hjälpt henne att hitta en hög röst att skrika "Låt mig vara!" och vi har upprepade att hon inte är skyldig främlingar en sak, inte ens ett leende.

5. Oavsett hur säker du tror att du är, du ska aldrig någonsin låta din vakt. NÅGONSIN.

Detta har varit den svåraste lektionen att svälja för min man och mig. Vi vill att alla som tror att det bästa i människor, och för det mesta, folk i allmänhet är vänlig och hjälpsam. Men, det betyder inte att vi kan låta våra vakter ner eller att slappa om säkerhet när våra barn är borta från oss. Vara vaksamma och vara smart om ditt val, även om du hamnar ser ut som en överbeskyddande, helikopter förälder.

Som skrämmande eftersom vår erfarenhet har varit, jag är glad att det hände oss. Båda våra barn har nu sett vad vi har varnat dem om att i handling och de förstår våra rädslor. Händelsen har öppnat upp en säkerhet dialog i vårt hus och har tillåtit oss att vara mer realistisk och ärlig om vad vi kan göra förbättringar. Men mest av allt, den har visat mig att min lilla flicka är badass och hon har lärt mig en sak eller två om att vara modig.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar