Säga Adjö Till Postpartum Folk Tilltalande

Ja, naturligtvis! Jag är blödning, och min svullna bröst är aktivt läcker. Nu skulle det bli en fantastisk tid att besöka! Vad? Vi har inte hängde tillsammans i månader? Spelar ingen roll alls. Bara komma hit och rör vid mitt nyfödda och samtidigt tillämpa det senaste rhinovirus att hans huvud. Tja, duh! Naturligtvis måste du luktar som ny bebis luktar!

Jag menar verkligen, människor. Vilka nya morsan faktiskt vill se någon annan än hennes egen speciella lista av gäster efter ett nytt barn har fötts? Där kom den tanken ifrån? "Åh! Susie Q hade hennes baby! Jag ska gå dit just nu !" Efter födseln av mitt senaste barn, Nr 4, jag fick ändå kalla-kalla besök och sms: a förfrågningar om att komma och se barnet. Jag trodde verkligen vi som samhälle hade flyttat tidigare som nu. Har inte alla läst tillräckligt inlägg om hur man behandlar postpartum kvinnor? Har vi inte insåg men betydelsen av alla som postpartum kroppen går igenom?

Missförstå mig inte. Det finns så många sätt man kan hjälpa till en vän eller bekant efter leverans. De flesta av dem innebär ordet "leverans ," som i pizza leverans, Thailändska leverans, matvaror, ganska-mycket-något-ätbara leverans. Med tre andra barn, de måltider som kom var mer hjälp än någonsin tidigare. Min gemenskapen var bra på det, och jag älskade alla Facebook-inlägg och grattis till att dinged på min telefon.

Jag fortfarande kämpade för, om, med hur man ska svara på begäran om att se barnet. Jag är säker på att vissa föräldrar gör verkligen vill visa upp sin nyfödda. Kanske några mammor behöver någon som är villig att komma håll barnet för den skull en dusch eller tupplur. Jag är helt för att hjälpa de som faktiskt är bra—ville från besökare. Men många mammor som inte vet om att de inte behöver ta emot hjälp eller tar emot besökare. Fan, det tog mig fyra försök att slutligen inse att jag inte var skyldig att underhålla gästerna. Det är alltid skrattade åt, men det gamla "nu lämna över att baby" är anställda av så många mor-i-lagar och aunties oftast svider mamma om så mycket som de perineal stygn.

Två saker som hjälpte mig för att skydda min tid med sweet baby Nr 4: min doula-utbildning och en släng med kronisk sjukdom. I min doula-utbildning, som vi lärt oss allt om hur man skyddar som mama. Vi lärde oss alla skäl att mor och barn ska ges tid att knyta an. Samtidigt deltog förlossningar som doula, jag såg med egna ögon den stress sätta på nya mödrar, där irriterande besökare. Mamma-barn-par, som var cruising längs bra när jag lämnade dem, var plötsligt faller isär och utmattad av utfodring svårigheter och titta på sina barn gråta i famnen på—från barnets perspektiv—främlingar. Igen, ibland ska du definitivt hand som gråtande barn till någon annan för att vila och läka, men så många gör det eftersom de är helt enkelt rädd för att såra.

Runt den tid som mitt tredje barn fyllde 1, utvecklade jag postural ortostatisk takykardi syndrom som, vid den värsta tiden, lämnade mig sängliggande. Under den bästa tiden, jag var tvungen att lära sig att skydda mig själv, min energi och min stress för att hålla så bra som möjligt för min familj. Med så mycket på spel, då fick jag riktigt bra på det lilla "inte" ord. Folk tilltalande slutligen visade sig vara just det, och jag insåg att varje "ja" gav jag till något som jag inte vill var nog ett "nej" till något som jag gjorde.

Med min nya självbevarelsedrift kompetens och ett huvud fullt av hänsyn till mor-barn-bindning tid, jag ville definitivt säga ett rungande "ja" till varje sekund jag kan insupa de nyfödda myser. Min tid med bebis Nr 4 skulle alltid bli föremål för krav på en redan upptagen liv med tre äldre barn. De postpartum dagar med min partner hemma var viktig och speciell, och jag visste det.

Postpartum är en galen tid. Du vet aldrig vilka utmaningar finns i butik om det inte är din första rodeo. Den hårda grejer kommer hända, men massor av riktigt bra saker som händer också. Jag hade redan tittat på mina första tre bebisar förvandlas till barnen. Njuter babyhood första gången är en sällsynt skicklighet. Jag älskade den snor ur min första, men de flesta av mina minnen är suddiga, i bästa fall, och annars, lite grov. Jag var fast besluten att skydda den ljuva stunder med Barn Nr 4, och det gjorde jag.

Nej, jag använder inte den sarkastiska saker från ovan—men ibland har jag verkligen ville! Här är det vanligaste svaret jag gav till alla besökare, jag var inte redo för (många av dem var kära vänner som senare berättade hur glada de var att jag hade lärt mig att stå upp för vad jag behövde och lita på att de vill ha vad som är bäst för mig också):

Tack för att du tänker på oss! Jag har gjort ett bra jobb med att vila och bara göra vad som är bäst för Barnet och mig. Så långt, besökare känner mig fortfarande lite störande. Regn in?

Gör dig själv en tjänst: Ta folk tilltalande av postpartum lista över saker att göra.

ADVERT

Lägg till din kommentar