Postpartum Depression: När Din Läkare inte Lyssnar

Jag trodde inte det, men så fort jag började prata, var jag knuffade tillbaka in i ett hörn med sina ord. Rummet var ljust och kallt, jag var naken under ett tunt sjukhus morgonrock och väntar på min årliga examen. Jag försökte tala, men innan jag kunde uttrycka mig helt, hon svarar mig med sina frågor: Brukar du träna? När var sista gången du gick på en date? Ligger du och sover åtta timmar per natt? Du är fortfarande omvårdnad din dotter?

De frågor, som kanske verkade komma från en plats av empati, kändes som att de var menade att motbevisa mitt eget resonemang att jag fortfarande lider av postpartum depression . Jag hittade dem nedlåtande, men jag försökte att inte göra det. "Du kommer att bli bra", sade hon och fortsatte att säga, "om du gör dem saker ." Dessa saker skulle få mig att känna mig bättre.

Som jag svarade på hennes frågor, i mestadels otillfredsställande sätt, beslöt hon att hon hade bevisat henne peka och hon flyttade på sig. Det var bestämt att jag behövde vila, tid för min man, och motion. Hon var också med eftertryck att jag behövde sluta omvårdnad min dotter. Jag behövde inget annat men dessa saker, och jag kunde inte låta bli att känna som om jag höll på att försvinna där framför henne. Mina ord betydde ingenting. Om jag gjorde dessa saker nog, att jag skulle känna mig bättre. Jag skulle vara bättre. Jag skulle då finnas tillräckligt med i alla de sätt. Den månatliga känslor av depression och ångest—flyktig men det skulle försvinna. Jag behövde bara tid. "Det är bara det att en kvinna," sade hon.

När jag satt där och lyssnade på henne, jag kunde känna mig själv att krympa under hennes ögon som inte ser mig alls. Mina axlar satt hopsjunken; min rygg välvda in i sig själv; mina ögon var att golvet. Sitter där, jag kände mig ovanligt och utsatta, sårbara och dum. Och det är inte mig de flesta vet. Hon nöjde sig med att flytta på, nöjd med att på mindre än fem minuter, hon hade löst mitt problem.

Och jag har nästan gett vika. Jag nästan gick in i en annan läkarmottagning utan att bli hörd. Men i en akt av övertygelse, jag lyfte blicken från golvet och fångade hennes blick. Jag stirrade rakt in i hennes ögon och sa, "jag behöver dig för att lyssna på mig." Jag kan säga direkt att hon inte var van att bli utmanad, och jag kunde inte låta bli att undra hur många kvinnor hade krympt som en vissen blomma och accepterade, precis som jag nästan hade, enligt hennes blick och hennes läkare förtroende. Hur många kvinnor hade hon sköt in i ett hörn med sin nedlåtande ord?

I de flesta självsäker röst jag har, i toner jag vet att människor reagerar, jag talade klart och tydligt sätt om vad som var på gång:

"Det är inte behovet av en date med min man. Det är inte sömn. Det är inte omvårdnad. Det är inte utövandet. Något är fel, och jag behöver att du skall höra mig. Ända sedan postpartum depression upplevde jag tidigt efter födelsen av min dotter, jag har bara inte kände mig som mig själv. Jag behöver dig för att lyssna på mig. Det har inte riktigt gått bort."

Jag ville inte titta bort, och hon lyssnade på mig, äntligen. Jag var tvungen att få henne att lyssna, och jag gjorde det. Men jag insåg i det ögonblicket att jag skulle behöva söka andra vägar och hälso-och sjukvårdspersonal för att verkligen känna mig mer som mig själv igen. Och en del av lösningen var att hitta en annan läkare, som helt och hållet, en som var villig att ta sig tid att lyssna på mig.

När jag gick ut från kontoret, jag kunde inte låta bli att tänka på de kvinnor som går in för att be om hjälp och vände sig bort, avfärdas och tryckte i ett hörn. Jag inte mådde fruktansvärt dåligt, men jag försökte berätta för henne att jag fortfarande inte känner för postpartum depression hade gått bort. Jag är inte motverkar värdet av personlig tid, träning och liknande, men det är svårt nog att gå till läkaren för att be om hjälp och sedan omedelbart lämnas utan avseende. Och jag vet att många, många läkare som inte gör det.

Detta måste förändras. Det är svårt att finna modet att erkänna att något är fel. Och då när man inte gör röst åt det, det är ännu svårare att vara säker på att när du kan räkna ut hur att vara nog du kommer att känna dig bättre.

Som för mig, jag hittade en annan läkare, och i slutet, jag lärde mig var jag fortfarande kämpar med vissa postpartum depression. När jag slutade att göra mer tid att träna och göra saker bara för mig, dessa saker var bara en del av lösningen .

Jag har talat med så många kvinnor med liknande berättelser om att bli förbigångna när de har bett om hjälp. Du kanske har varit i samma situation eller kanske är du på det nu. Om du kämpar för och känner att du inte hört av hälso-och sjukvårdspersonal, som du ser, att hitta någon som kommer att lyssna på dig. Det finns många underbara läkare som är villiga.

Om du eller någon du känner lider av förlossningsdepression, besök Postpartum Framsteg för mer information.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar