Rage: De Mindre Kända, Men Mycket Skrämmande Symptom av PPD

Det var vrede som skrämde mig. Jag hade väntat att känna sig nere, ledsna och griniga. Vilket jag gjorde, det är ett som är säkert. Men rage? Det var inte något jag förväntade mig från postpartum depression . Och modet är vad som drev mig för att få hjälp.

Om fem veckor efter min andra dotter, Grace, var född, min man skulle kunna berätta att jag inte mår bra. Så han bestämde sig för att överraska mig med en halv dag på ett lokalt spa. Jag blev så glad. Naglar, ansiktsbehandlingar, massage, och ingen baby eller toddler ansluten till mig för några lyckliga timmar. Himlen .

Men när jag kom hem, jag kunde höra Nåd gråter från källaren. Min kropp spänd omedelbart och den avslappnade känslan var borta. Hubbar berättade för mig att Nåd inte äta hela tiden jag var ute. Hon tog lite mjölk från en flaska, men då skulle inte acceptera flaskan igen.

Hon ville inte acceptera en flaska någonsin igen.

Och jag kunde känna ilska börja bygga från den dagen.

Jag kände mig fångad av min kolik, icke-sova, inga-flaska-med barn. Jag var frustrerad med mitt barn, Anne, som var att kasta vredesutbrott hela tiden. Och jag var verkligen ifrågasätta mitt beslut att lämna min full-time skriva jobb för tillfällig frilansande spelning.

Jag kände mig överväldigad, ledsen, orolig och arg. Varje dag.

Så en kväll jag verkligen förlorat det på Anne när hon var att ha en tantrum. Jag kunde inte kontrollera ord som flyger ur min mun. Jag ville smälla till henne och få henne att sluta (som tack och lov är jag inte). Jag ville vara var som helst men det.

Den ilska som kommer ut ur mig var en andra-världsliga. Tack och lov Hubbar var där och kunde ingripa. Jag mår fysiskt illa när jag tänker på hur jag fungerade och vad som kunde ha hänt. Det var den mest skrämmande känsla jag någonsin upplevt.

Jag ringde min vårdcentral och OB docs nästa dag. Att arbeta tillsammans, de fick mig på Zoloft och in behandling direkt. Och jag kände mig bättre inom några dagar. Sorg, brist på intresse i livet, ångest — allt blev bättre med Zoloft.

Ilska, trots, tog mer arbete för att få under kontroll. Den Zoloft hjälpte. Men behandlingen var vad som gjorde det mycket, mycket bättre.

Fyra år senare, är jag fortfarande hantera min depression. Postpartum depression blev bättre, men sedan övergick till en annan typ av depression när min pappa plötsligt dog. Vem vet vad det tekniskt är nu, men jag är fortfarande sysslar med det.

Och modet är fortfarande det. Det är den svåraste delen att hantera och från min erfarenhet, att de minst talade om symptom på depression.

Det är därför jag skriver detta inlägg. Jag vill att alla ni mammor där ute vet att om du handlar med postpartum depression, depression, och särskilt den ilska som kan följa med det, du är inte ensam. Du är inte en dålig mamma. Det kan och kommer att bli bättre — om du får hjälp.

Att vara mamma innebär att göra det som är svårt. Och ibland det svåraste är att be om den hjälp du behöver. Jag vet att första samtalet var otroligt svårt för mig att göra.

Men nu förstår jag att depression händer att vanliga människor. Dessa skrämmande känslor inte gör mig till en dålig mamma. Och med medicinering, terapi, och hälsosammare liv val, jag känner mig mer som mig igen.

Ja, jag är fortfarande kämpar mot depression, sorg och ilska. Men nu, äntligen, äntligen Jag känner att jag vinner.

Om du tror att du kanske lider av PPD, eller behöver lite extra stöd, besök www.postpartumprogress.com .

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar