Postpartum Depression inte Bara Inverkan Moms

Min man, Jimmy, gick tillbaka till jobbet på heltid när vår dotter, Mae, var sex veckor gammal. I USA anses detta vara lycklig. För mig var detta inte tillräckligt länge.

När han gick tillbaka till jobbet, många frågor som kolliderat och jag blev super orolig. Varje morgon, jag skulle be honom att stanna hemma. Han skulle gå till rätta med mig för att få ur sängen och försöka få mig att ta en dusch, och sedan var han tvungen att lämna, att vänta tills absolut sista minut innan han var tvungen att gå ut genom dörren. Han kände sig skyldig varje morgon när han gick till jobbet och hatade checkar in med mig eftersom han aldrig fått en positiv rapport, men han höll kontroll på.

Jimmy och jag pratade om PPD medan jag var gravid. Vi hade även en plan på plats. Han skulle hjälpa mig att söka hjälp från våra barnmorskor. Jag bad honom att inte berätta för våra familjer. Jag skulle gå till en terapeut. Vi visste vad vi skulle göra. Men sedan, vi var båda i det och sömnbrist och vi förstod inte vad det var som hände . Du bara tänker "alla går igenom det här" och saker och ting kommer att bli bättre, snart.

Jimmy sa att han skulle mäta veckor av hur många gånger jag sa "jag vet inte hur mycket längre jag kan göra detta." På bra veckor, kanske jag sa bara att frasen ett par gånger. På dåliga veckor, det är allt jag kan säga.

Jag kan bara föreställa mig hur skrämmande att de flesta har känt, hot om att bli lämnad ensam med ett kolik barn. Han visste inte ens vad det betydde, jag kommer till ett sjukhus, eller bara inte kunna gå alls längre. Jag tror inte att jag visste vad jag menade heller. Jag visste bara att de flesta dagar kände jag mig som om jag var på väg att explodera eller stänga av eller bara sluta vara. Varje nästa steg kändes omöjligt.

Men vi gjorde det genom.

Jag fick medicin, och Jimmy gav mig gåvan att sova. Han tog hand om Mae på natten för över en månad så att jag kunde återhämta sig. Låta mig sova var en sak som han kunde göra, men jag kunde inte göra det på grund av min förlamande ångest. Det kändes hemskt att stänga mina ögon och bara lyssnar på honom arbeta och arbeta med Mae när jag var klarvaken. Så småningom, om, sömn blev lättare.

Vi har vuxit så mycket som ett par, som människor, och som föräldrar genom denna kris. Vi har sett varandra i våra bästa och sämsta, och vi båda stannade.

Jimmy såg en ny nivå av tålamod i mig, även i de värsta av min ångest, och jag såg samma orubbliga tålamod och lojalitet som han alltid var tvungen att vara testats, och testats, och han stannade med oss. Han lade ner huvudet och gjorde jobbet, och han öppnade sina armar och höll om oss.

Relaterade inlägg: Ilska: Den Läskigaste Symptom av PPD

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar