Posttraumatisk Löss Sjukdom: Tips för att Förebygga Helvetet

Det priser rätt upp där med död och skilsmässa på trauma skala. De kortsiktiga effekterna är omedelbara och kraftfulla, gungade förutom din familj en fridfull tillvaro som en husbil i en Texas tornado.

Uppstoppade djur kommer att bli mördad. Tvättmaskiner kan explodera från överdriven användning. Föräldrar nästan säkert kommer att gå bärsärkagång.

Men när den omedelbara stormen har lugnat sig, det finns långsiktiga effekter. De utgör vad som kan kallas PTLD, eller Posttraumatisk Löss Sjukdom. Det finns inget känt botemedel.

--------

För fem år sedan, när min dotter var i tredje klass, hon kom hem från skolan med en rasande fall av huvudlöss. Bara jag visste inte det. Under en mycket lång tid. Som i veckor och veckor.

Krossa alla nomineringar för " Dålig Mamma År, jag kommer att säga i mitt försvar att min dotter har midja-längd, tjockt, vågigt brunt hår. Det är svårt att se något i det, och ja, OK, jag är betydligt över 40 och ... nu var har jag lagt mina läsglasögon? Jag har aldrig såg eller misstänkte en sak tills den ödesdigra dagen när jag bestämde mig för att använda en fön i stället för att låta håret torka naturligt.

Bilden av hundratals, och då menar jag hundratals, flygande buggar ur hennes hår för att undkomma värmen är fortfarande brann i mina näthinnor.

Och så började en helvetiskt sex veckor hugga håret till hakan längd, tvätt hot blekt massor av sängkläder varje dag, ångrengöring av alla stoppade ytor, kvävande älskade leksaker i soppåsar, tillämpa omgångar av kemiska och "naturliga" behandlingar, bestående oändliga kam-out sessioner, kontrollera allas hår dagligen, och kommer att ligga vaken på natten inbillar buggar kryper genom min hårbotten. (Är du klåda ännu?)

Vad Jag inte förutse var de långsiktiga effekterna av Posttraumatisk Löss Störning – som du ser potentiella buggar för år efteråt och att du får ta varje steg som möjligt för att förhindra dess uppkomst i din familjs liv. Vissa kan kalla det besatt, men jag kallar det att sparka några allvarliga löss röv. Här är några strategier för att förebygga:

Obligatoriska hoodies: När du går till en film eller sitter på ett flygplan, ta en hoodie. Vem bryr sig om det är 106 grader utanför? Upp går hoodie på baksidan av sätet, och voila, det är noll hår-till-klädsel kontakt. Panik om hoodies att gå ut ur stil.

Offentliga sittplatser: Du kan inte alltid förutse vad som stoppade möbler möten du kan ha, eller du glömmer att ta en hoodie. I dessa situationer kan sitta ramrod rak, luta dig inte tillbaka, och om du blir ombedd att koppla av ... anspråk trohet till Jane Austen och korrekt Viktorianska hållning.

Jacka och ryggsäck segregation: Tänk om dina barn klassrummet, P. E. klass, eller någon gång en grupp barn får tillsammans. Deras jackor och ryggsäckar slut kastas i en hög på golvet eller någon annanstans. Bara blunda och föreställa sig den lilla skiter (buggar, inte barnen) glatt leker tag och hage inne i högen. Borra det till dina barn att sätta sina ytterkläder och ryggsäckar i ett separat område från alla andras.

Förebyggande produkter: Det är en linje av naturliga hår produkter kallas Sagor som hävdar att förebygga framtida löss erfarenheter. De produkter som luktar mycket, och de lämnar ditt hår mjukt och naturligt. Vem vet om Sagor verkligen fungerar eller om det finns andra strategier (se ovan re: public sittplatser, tröjor, etc.) förtjänar beröm? Men varför riskera vrede löss gudar?

Provar hattar: Onödigt att säga, detta ses som mycket riskabelt beteende. Får väl sticka en smutsig nål i din arm eller sitta på en toalettstol på state fair. När du eller ditt barn plops på en hatt i en butik, tänk på alla de hundratals människor som har gjort samma sak innan du dök upp. Du försöker inte på en hatt. Du försöker på ett löss fabriken. Se till att stanna på vägen hem och köpa en steam cleaner och nit kam. Du behöver dem snart.

Även om vänner och familj är medveten om din PTLD, förväntar sig inte att skämma bort dig.

En vän förbigående nämnde att hennes unga dotter har ofta löss. Min röv skruvas upp sin soffan som en raket utanför NASA startplattan. Vi har liftoff! Min vän, som är, ska vi säga, avslappnad om hennes hushållning färdigheter, verkade roade av min reaktion. Hon meddelade att eftersom jag verkade "riktigt paranoid om det," jag ska sluta med Walgreen ' s och få en ny produkt som kallas Licefreee! (tydligen är så effektiva att det stavas med ett utropstecken och tre "e: s). "Vi använder det när vi har ett angrepp," sade hon breezily.

För ett par somrar sedan, min ex-make tog vår dotter till en fullsatt offentlig street fair nära vårt hem i Portland, Oregon. De gick till ett foto monter på mässan och ställde för lite fånig bilder. Nästa dag tittade jag på the strip av foton, och mitt hjärta vacklade. Det var min dotters leende ansikte i en mängd olika hattar (!!!) vänligen tillhandahållits av foto säljaren. Jag tror att jag faktiskt förlorat medvetandet under några minuter. Sedan körde jag tillbaka till Walgreen ' s för en annan dos av Licefreee!

Viktig sak att hålla i åtanke om du har uthärdat en löss epidemi är ... perspektiv. Det är inte det värsta i världen, och det är långt fler traumatiska händelser än vad som kan drabba en familj. Fortsätter att påminna dig själv om att du slang ned kids' sovsäckar och kläder med anti-mygg spray innan du skickar iväg dem till sommarläger. Och glöm inte att packa luvtröjar.

Relaterade inlägg: De 5 Etapperna av Löss

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar