När Min Dotter Frågade Mig Om Jag Ville Vara Spinkig

Bojan Milinkov / Shutterstock

"Mamma, vill du bli smal?"

Min 8-åriga dotter frågade mig detta, och det förde mig till ett fullständigt stopp.

Det fångade mig på sängen när jag har aldrig sagt att jag ville ha "att vara spinkig." Men jag var inte helt förvånad frågade hon när hon ser mig träna och prata om kost, för att inte nämna min man arbetar också i wellness-området.

När jag tittade på henne och stirrade intensivt på mig, jag visste precis vad jag ville säga som jag vill ta upp tre unga döttrar, som jag försöker att mögel. Tre döttrar som jag aldrig vill ha en kroppen bild komplex, eller känner dig otillräcklig eller att man jämför sig med någon annan tänka att de måste ha "sin kropp."

Men...

Jag vill att mina flickor värderar sin hälsa. Jag vill att de ska ha respekt för sina kroppar, och se till att de respekteras av andra.

Jag vill att mina döttrar att hålla sin hälsa i fokus och prioritet i hela sitt liv, ständigt arbeta för att bli den bästa versioner av sig själva, fysiskt, känslomässigt och andligt.

Ser du, mitt barn aldrig kommer att komma ihåg hur många armhävningar jag kunde göra. De kommer inte ihåg hur snabbt jag kunde springa 5K, inte heller kommer de att komma ihåg vilken storlek jag var, eller var inte för den delen.

Men de kommer kom ihåg att deras mamma var stark. Att hon var hård. Att hon trodde på sig själv när ingen annan gjorde.

Regan Lång

Och trots alla gånger det blev tufft, väldigt tufft, trots alla gånger som det skulle ha varit lättare att sluta, mina barn kommer ihåg hur det var när Mamma tryckte hårdare.

Jag vill att mina barn ska se tillbaka och säga, "på Grund av min Mamma, jag gav aldrig upp."

Så utan att tveka, jag böjde mig ner och såg med tillförsikt in i min unga dotter ögon.

"Så, Mamma...vet du?"

"Nej, Älskling. Mamma vill vara stark!"

Och med det, hon kramade mig och viskade att hon var tryckt mot mitt bröst, "Då vill jag vara stark för ."

ADVERT

Lägg till din kommentar