Stora Tjejen, Du Är Vacker Också. Låt Inte Någon Säga Till Dig Annorlunda.

Jag är inte immun. De selar och pilar av den Amerikanska modebranschen riva mig. Jag känner mig fet. Jag känner mig ful. Jag känner mig onormal, uppsvälld, helt enkelt för stora för att kunna accepteras. Jag känner att jag borde ha gjort en annan runda av vikter eller cyklat ytterligare några snabba intervaller. Jag brukade vara en storlek 6. Sedan jag tog lite medicin, och under loppet av nio månader, fick jag ett roly-poly, kurviga-wurvy, bouncy 50 pounds. Det hände så långsamt. Och så en dag tittade jag i spegeln och jag såg mig själv. Jag såg fett.

Efter en del kamp och ilska, jag började komma till rätta med min nya kropp. Jag är 5-fot-6. Jag bär en storlek 14. Och tik, jag är utmärkt.

Här är en hemlighet men: jag känner inte alltid att de utmärkt. Och när jag inte gör det, vänder jag mig till Europop för svaret. I mitt huvud, kanske tyst under mina andetag, jag börjar sjunga: "Stor flicka, du är vacker / coca-Cola och en pizza vänligen/ Diet Coke, jag på mina knän / Skriker, "Big girl, du är vacker!"

Låten är inte bara några Britpop godis-flip, och Mika ville inte skriva det på det sättet. Det nämns särskilt Butterfly Lounge, Orange County första size-godkännande club. Vinkling kallar den för "en discofied-upphöjelse av Queen 's" Fat Bottomed Girls.'" Jag kallar det min Britpop frälsare. Det är så enträgen, och så dancy, och så översvallande. Så min djupa hemlighet: jag sjunger Mika i mitt huvud. Just nu. När du läser detta. Jag kan inte sluta. Och tik, jag är utmärkt. Jag säger att just nu också. Jag säger det en del. Eftersom jag är. Och så är du.

Jag skojar inte. Min kropp är fucking fabulous. Jag har kurvor för km. Och jag är i gott sällskap. Ashley Graham har fastnat locket på Sports Illustrated och hon är perfekt i storlek 16. Hunter Tracy, som prytt SI 's Swimsuit Issue i inget mer än kroppen måla, berättade Människor att hon älskar sin kropp nu som en storlek 16. Inte mindre än traditionell skönhet och dyrka Maxim säger att hon "stuns i sprayfärg." Och vällustig, underbara, Mad Men siren Christina Hendricks stenar med en storlek 14 som ingen verksamhet. Dessa kvinnor ser fantastiska. Dessa kvinnor ser fantastiska. Och de är ungefär i samma storlek som mig — eller större. Jag ser ut som Christina Hendricks människor. OMG. Ursäkta mig medan jag går dyrka min spegel.

Elizabeth Broadbent

Jag är precis på gränsen mellan plus-storlek, extra stor, och stor. Det beror på vem som gör och vart jag är på att köpa. Jag lärde mig att bära shapewear för att jämna ut allt — inte för att göra det mindre, men för att göra kurvor mer estetiska. Att de fortfarande studsa och volang och kurva och vicka. De bara inte bump ut på konstiga sätt. Och jag lärde mig att bära kläder som smickrar vad jag har fått. Jag bär inte empire midjor, till exempel, eftersom många av vikt bosatte sig i min mage. Tajt med shapewear? Bangin'. Empire-midja flowy? Gravida. Min bästa klänning kopplingar mina bröst, rumpa, höfter och lår. Det ser ut fenomenal på mig. Jag fånga människor tittar på mig och går ner på gatan. Lägg till några högklackade sashay och jag är fantastiskt.

Hjälper det att jag har inte gett upp. Jag har aldrig tittat i spegeln, såg en större kropp, och såg en icke-person. Jag såg alltid en kvinna. Och som kvinna tycker om produkten. Jag föredrar rött läppstift. Jag gillar guld ögonskugga. Min makeup rutin innebär 20-plus steg och finishing spray. Detta räknas inte håret. Och nej, jag vill inte ge mig själv användardefinierade originalpriser nyckelben. Det är en del skitsnack där. Jag också bära klänningar nästan varje dag för att jag kan, eftersom de ser bra ut, och för att jag älskar det — det är vad jag känner mest för säker och bekväm i. Jag förtjänar att klä sig väl. Jag förtjänar att ha människor berömma mig.

Jag förtjänar också att bli kliad, och som börjar med mina barn. Jag minns när jag var liten, hur mycket jag älskade att krama om min mormor. Hon kände squishy och mjuk och god. Som jag skriver, min 3-åring är med hjälp av mina stora lår som en kudde. Det är en fin lår. Det har några bristningar, och det tillhör inte Kate Moss, men det är en härlig lår ändå. Det tjänar sitt syfte och gör sitt jobb väl.

De älskar också att kudden deras huvuden på min mage. Min squishy-squashy, härlig mage, en smattered med bristningar från att bära dem. När jag hade fel kläder, jag misstog för gravida, och jag lärde mig att hata det. Det var förödande för mig på den tiden. Sedan jag listat ut hur man klär sig, och jag långsamt kom att älska min kropp är elegant kurva. Hög midja badkläder klippa ut det, som gör rash guards.

Jag kan inte ljuga — jag fortfarande kämpar. Det är svårt att känna sig fab när du vet skitstövlar som Milo Yiannopoulos skulle ta din bild och slap bildtexten " fet "på det. Ibland tror jag inte att min man när han säger att jag är vacker eftersom han gifte sig med en storlek 4, inte en storlek 14. Men han säger att jag ser fantastiska. Så jag försöker att hålla mig borta från haters. Jag omge mig med kropp positivitet. Jag sjunger Mika. Och mest av allt, vill jag påminna mig själv: Det är en grundläggande mänsklig rättighet att älska den hud du är i. Varje kurva, varje litegrann, varje sträcka varumärket mig, och jag är fantastiskt. Jag är vacker. Tik, jag är utmärkt.

Och du är det också, oavsett vilken storlek du har, och du inte glömmer det.

ADVERT

Lägg till din kommentar