Snälla Sluta Be Mina Barn Om De Kommer Från

Kära Medborgare av Världen, snälla sluta be mina barn om de kommer från.

Min sons namn är Ali, men han kan inte tala arabiska. Han var född i Australien (men, ja, det var inte jag). Han kan recitera Koranen, men också vet varje del av Silento är "Titta på Mig (Piska/Nae Nae)." Han är en boll av motsägelser, och jag är så stolt över detta. Jag vill inte kategorisera mina barn, och jag vill inte att världen håller på att sätta dem i ett hörn, antingen.

Alldeles för ofta välmenande främlingar be min son, "Var är du från?" Jag kallar dem "välmenande" eftersom jag försöker att vara positiv, men på sistone, jag känner mig som att banka huvudet mot väggen.

Vad är det för fel med en sådan enkel fråga? Jag hör er fråga.

Problemet är, oavsett vad han svar är aldrig tillräcklig.

Om hans svar är "Australia," han får några höjda ögonbryn, eftersom 1) jag bära hijab, och 2) han har oliv hud och mörka hår. Om hans svar jag s "Libanon" ( trots att vi aldrig ens besökt detta land—mitt födelseland) han får de frågan: "när kom du till Australien?" Hans svar är alltid: "Jo, jag är född här", och så börjar den onda cirkeln av obekväma, utforskande frågor.

Bara sluta, människor. Snälla sluta.

Förra veckan hade jag ett extremt obekväma att möta. En mamma som jag aldrig hade träffat kom fram till mig medan vi var på mina barns Friidrott Dag, och efter utbytet skedde:

Henne: Är du Hannahs mamma?

Mig: Ja, hej! Jag är Maysaa, och du är?

Henne: Men du bära hijab! Och Hannah är så smart och talar bra engelska.

(Gå vidare för att plocka upp min käke upp från golvet.)

Mig: Ja, hon är duktig så. Hon har inte fångats hijabitis.

Naturligtvis, jag gick bort efter det.

Varför är min dotter som är bundna av vad hennes mamma väljer att bära? Jag kan inte förstå hur man ens 2015, vårt första intryck baserat på utseende är en gemensam faktor i hur vi bedömer människor. Vi har alla berättelser, vissa mer komplicerade än andra, men ändå var och är en värdig historia. Mina barns berättelse råkar vara lite komplicerat att förklara, och jag vill inte att min son att säga:

"Jag är från Australien. Jag föddes där och så var min pappa. Min mamma var den inte. Hon kom hit med sin familj när hon var 3, så det är praktiskt taget som att hon var född här. I båda fallen skulle du vilja se deras medborgarskap? Oh, och tack för komplimangerna om mina riktigt bra engelska och korrekt grammatik syntax. Att vara Muslim inte stoppa det språk som en del av min hjärna från att arbeta."

Problemet är att hans vän Marcus var född på Irland. Hans familj är Irländska, och de flyttade till Australien för åtta år sedan. Han får aldrig frågade vart han kommer från. Han får aldrig frågade, eftersom jag misstänkte, hans namn och fysiska funktioner som ses som "normalt" i Australien. Allt detta trollformler problem för min son. En dag, han kommer att känna igen denna orättvisa, och jag kommer inte kunna ge honom något logiskt svar.

För tillfället, jag kommer att fortsätta med att förklara komplexiteten av varje människas berättelse till mina barn. Jag kommer att fortsätta att fokusera på att skildra livet som en flerdimensionell resa. Jag kommer berätta för mina barn att de är värda respekt baserat på deras goda gärningar. Jag kommer lära dem att de är från planeten Jorden och tillhör Team Mänskligheten.

ADVERT

Lägg till din kommentar