Anledningen Till Att Min Dotter Kommer Att Få En Barbie I Julklapp

Peaches n Cream—det var namnet på min favorit Barbie när jag var liten. Hon var precis vad man skulle tänka sig en Barbie av 80-talet som heter Peaches n Cream ser ut som: glitter topp, flödande, poofball av taft—och persika med en matchande stal. Hon var "vacker som en persika blomma."

Men någonstans mellan 1997 "Barbie Girl" - låten och mitt i mitten av 20-talet, Barbie blev en brottsling. Starka kvinnor skyllde henne för korroderande lite flickors självkänsla. Artiklar avslöjat henne. Media demoniseras Barbie för att, tja, en Barbie-docka. Jag var övertygad om att om jag någonsin fick en dotter, Barbie, som Voldemort, skulle vara en ond vars namn vi inte tala om.

Jo Naylor / Flickr

Nu när min dotter är 4 år gammal, prime ålder för Barbie-vill ha, hon talar namn hela tiden. Hon stjälkar Barbie at the toy store som en läskig high school pojkvän och på något sätt hittar Barbie tecknad film på YouTube med någon hjälp från mig eller sin pappa.

Den andra dagen på en födelsedagsfest, jag är ganska säker på att hon försökte "låna" (aka stjäla) födelsedag flicka Barbie gåva. Så mycket som jag trodde att jag en dag skulle höja min näve mot plasten onda i världen (infoga sarkasm), har jag blivit tvungen att omvärdera. Jag har haft att se över anledningen till att jag ogillade Barbie och insåg att jag kanske har missbedömt henne. Kanske hon inte är ansvarig för att på egen hand kollapsade den svåra situationen för kvinnor överallt. Kanske hon aldrig var.

Så, nu kommer jag gladeligen att köpa min dotter en Barbie, och här är varför:

1. Barbie är Omfattande Cv

Denna tik är fullbordat . Hon har haft 150 karriär och har omfattat 40 nationaliteter. Hon började som en tonåring modell 1959, och sedan arbetat sig upp till att leden av mode redaktör. Av 80-talet, hon hade redan åkt till månen (fyra år innan Neil Armstrong, förresten), vann Os, och var VD för ett företag. Detta var ett decennium innan hon skulle köra för president, två decennier innan Hillary Clinton.

2. Att peka ut den Vackra Flickan

Med alla Barbie ' s prestationer och utmärkelser, fokuserar vi bara på hennes utseende. Ingen berömmer henne på hennes fantastiska tandvård arbete (ja, hon har också varit en tandläkare). Vi bara pratar om sitt utseende och vackra ansikte och tona ner allt annat hon kan göra. Låter en hel del som de flesta kvinnors svåra situation, tycker du inte?

3. Tikar Vara Judgin'

Jag hör argument dagligen om hur vår organ som är vår business. Vi sprider budskap om att vara självsäker och stolt över vem vi är och vad vi är födda med—"att Vara dig själv." Då kan vi dra Barbie genom den ökända dröm glöden i hennes teeny tiny midja och stor ol' boobies. Även om de är fysiskt omöjligt, bör vi inte låta en tjej leva. Hennes kropp, hennes val.

4. En Kunnig Symbol

Låt oss säga att Barbie är en symbol. Varför inte använda henne för gott? Varför inte göra henne en modell av en hårt arbetande, vacker kvinna som är drivande hennes dröm bil och dejting sin dröm man. Ingen sa hennes exakta dröm i livet att bli din, men en symbol för att leva din dröm är att jag kan få bakom.

5. Den Absolut Problem Med Yttrande

Skämtet går: "problemet med åsikter är att alla har en." Om du väljer att visa Barbie som en uppblåst-boobied, blond bimbo med ingen hjärna som är på egen hand förstöra självförtroendet hos unga flickor överallt, så det är precis vad hon kommer att bli. Om du väljer att se henne som en hård feminist som bryter hinder, utmaningar stereotyper, och visar flickor obegränsade möjligheter, så som hon är. Det är alla i hur du väljer att se det.

6. Onekligen tiderna

I en tid där allt är flyktigt, du måste ge kredit till saker som har stått sig tid. Barbie har funnits i 56 år. U2 och Coldplay kombinerat har inte ens funnits så länge.

7. Dra Bort Dig Själv

Jag satsar hela denna tid har jag pratat om Barbies, du har varit föreställa ett typ av Barbie: de långhåriga, blonda Barbie. Oroa dig inte, jag har också. Vi är fast i det förflutna. För närvarande Mattel Barbie Boutique webbplats front-sidan är bilden ganska olika om—olika hudfärger, olika hår färger, olika stilar hår, olika hårtyper, olika nationaliteter. Ja, fortfarande spinkig. Jag säger inte att det är perfekt, men Barbie har kommit en lång väg från en-storlek-passar-alla-modellen.

8. Fanatiker Finns

Det finns människor som genomgår radikala operationer för att imitera Barbie. Dessa personer är intervjuade, tv och lyfts fram. Du vet som inte är i rampljuset? Mig (hej, Peaches 'n Cream Barbie här). De behöver inte exponera den normala människor som avgudade Barbie som barn och hamnade helt bra, och dessa människor är långt större än de fanatiker.

9. Um...Killar? Hon är en Docka

Låt oss inte glömma detta enkla sanningen: Hon är en jävla docka! En docka min dotter kommer att spela med och så kommer min son, och att vår hund kommer, någon gång, tugga upp, halshugga och begrava.

10. Ett Jobb Barbie inte Borde Ha

Även med hennes cv, det är ett jobb att Barbie inte borde ha gjort, och att lära min dotter om hennes självkänsla. Det är mitt jobb. Och om en docka är att lära min dotter om att få sin självkänsla, då gör jag något som är väldigt fel. Det finns forskning som visar att Barbie är omöjligt form påverkar flickors kroppsuppfattning. Det finns också forskning som visar att en mors attityd har mycket mer makt och dra över sin dotters förtroende än alla dockan.

11. Ett Bombsäkert Läraktig Ögonblick

I ett klassrum, en läraktig ögonblick är en oväntad möjlighet som uppstår när en lärare har en chans att ge en inblick i ett ämne som inte var planerad. Använd dessa stunder för att lära din dotter att Barbie är en plast leksak att leka med. Då lär din dotter att du är en riktig kvinna—en vacker, smart och generös kvinna. Inga extra delar som krävs.

Nu om du behöver mig, jag kommer att återuppleva min barndom i en pool av Barbies.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar