Allt Du Vill Veta Om En Finne Dyker (Men Var För Rädd För Att Fråga)

När jag var 11, jag började få akne. Runt 15, saker och ting blev riktigt, och jag var tvungen att gå på medicinering eftersom mitt ansikte har börjat läka ärr. Jag kan fortfarande komma ihåg att göra en regim av receptbelagda krämer och piller bara för att hantera min finnar . Och under allt detta, jag drömde om att en dag när det skulle försvinna. När jag skulle växa ur denna fas i livet.

Men här är jag, 35 år gammal, och fortfarande få akne. Det är inte så illa som innan, naturligtvis, men det är nästan vardagsmat för mig att vara lutad in i spegeln poppar en handfull av dessa feta rotskott, och undrar om jag fortfarande går igenom puberteten.

Jag vet att många vuxna i min samma situation, och jag vet att den normala reaktionen när man ser en finne är att bara dyka i med två fingrar och gå efter det sucker. Dock dyker finnar felaktigt kan orsaka mer finnar eller till och med resultera i ärrbildning. Så här är några tips för att hjälpa till att göra poppar de otäcka små rotskott bättre för din hud.

Tvätta dina händer.

Jag vet. Jag vet, detta är ganska grundläggande, och ännu ingen gör det. Ta en snabb titt runt dig nästa gång du slutade på en ljus och du kommer att se minst en, om inte mer, förare lutar sig i spegeln för att hantera en finne. Gjorde de tvättar sina händer? Jag tror inte det. Detta är en av de mest grundläggande, och de flesta läkare rekommenderade sätt att förhindra mer akne.

Inte pop att det är för tidigt.

Washington, DC-baserade hudläkare Dr Melda Isak berättade Huffington Post som om sucker inte har ett vitt huvud, då "den inflammation är för djupt. Även om människor har de bästa avsikter för att få saker ur, inflammation och skräp och pus kan spill under huden. Det är vad som leder till ytterligare inflammation, infektion och även ärrbildning."

Ett av de bästa sätten att få en finne till ytan för att behandla området med en varm kompress.

Om du bryter ut, använda extra solskydd.

Hudläkare Jeremy Fenton berättade Allure att dessa mörka plats ärr som bildar ofta på grund av akne "är skapad av samma pigment celler som förmörkar din hud med en solbränna, som kallas melanocyter. Därför använder solskyddskräm regelbundet kan hjälpa till att förhindra att dessa celler blir mer aktiv och kan minska risken för denna typ av ärrbildning."

Inte peta såvida inte du vet vad du gör.

Det kan vara ganska frestande att sticka dessa rotskott med en pin-kod så att du kan få crud ut, men i slutändan kan dessa typer av rörelser bör överlåtas åt en professionell hudvård. Men om du insisterar på att vara en gör det självare , WebMD ge de här anvisningarna för att se till att du gör det på ett säkert sätt.

"Sterilisera en rak stift med en tändsticka eller tändare. Låt pin svalna och torka sedan av den med tvättsprit. Pinnen finne med alkohol och häll lite på fingrarna också. Torka dina fingrar och linda in dem med en ren trasa. Placera din pin-kod. Håll den parallellt med ytan av din hud, och försiktigt hål i yttersta spetsen av finne vita center. Med hjälp av dina fingrar eller bomullstuss, mjukt krama finne. Tryck runt (inte om) den vita spetsen av finne. Om pus inte komma ut lätt, finne är inte redo att poppade. Sluta!"

Vet när du ska sluta.

Jag läste igenom flera artiklar i ämnet dyker finnar säkert, de flesta av dem medan du sitter på ett kafé. Jag kan tänka mig att folk antog att jag var som studerar för att bli en hudläkare eller att jag har finne lust. Låt oss hoppas på det förstnämnda.

Hur som helst, en sak som var förenligt var att folk inte vet när du ska sluta. Jag är med dig, jag har haft en av de riktigt envisa finnar som orsakar dig att få alla red-faced försöker pop, och när du är klar känns det som om du tryckt in det i din hjärna snarare än ut ur ditt ansikte.

Att tvinga en finne kan vara mycket skadligt för din hud. Laura Palmisano, legitimerad läkare assistenter på Schweiger Dermatologi Gruppen, berättade Huffington Post "När du faktiskt dyker ditt finne, du vill bara försiktigt komprimera området. Vill du inte pressa alltför aggressivt."

Allvarligt talat, människor, motstå frestelsen. Motstå!

En sak att hålla i åtanke med allt detta är att någon enstaka finne är tillfälligt, bara varar 3 till 5 dagar, så om du verkligen vill ta hand om din hud en av de bästa saker att göra är att bara vänta. Och jag vet, att det kan vara svårt när man har en massiv otäck irriterande finne i ansiktet, men att låta kroppen att hantera det på egen timeline är, tyvärr, en av de bästa sätten att förhindra ärrbildning.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar