Endast 5 Bitar av Råd Värt Att Lyssna på

Det finns ett talesätt i medicin: "Gör något, se one, teach one." Jag vet att några läkare och skulle lita på dem med min hand i allmänhet, men att tanken är skrämmande. Så, jag har sett en unge. Jag har haft ett barn. Låt mig lära dig hur man har barn... Eller inte! Jag får en hel del råd hela tiden från att tigga det som en hora på ett hörn för att inte ställa till det i alla fall. Jag har silats genom den och komma upp med det enda råd som jag tycker är värt att lyssna till:

1. Ta inte föräldraskap råd. OK, jag ger detta råd...är jag föreslå er att sluta läsa resten av inlägget som en av de "efter vägbeskrivning" tester som du fick (och jag misslyckades) i grundskolan? Nej. Men vad jag säger är detta: Om det låter inte rätt, så har du ingen anledning att ta råd. Även om det är din mamma eller en mamma kompis som har fem geni barn...eller ens med din läkare. Om det låter fel, få en annan åsikt. Eller hej, gör din egen eftersom DET ÄR DITT BARN. Det är ditt ansvar och för TUSAN, du har bara känt klump för en vecka/månad/år men du vet det bättre än någon annan gör. (Kanske, om, sluta hänvisa till ditt barn som en "det".)

2. Ta föräldraskap råd. Vänta, är jag på crack? Nej. Men livet är en paradox att så här är det: har Du aldrig gjort detta innan! Och även om du har, detta är EN NY OCH KONSTIG LITEN INDIVID som du nyss skapade, och att det skiljer sig från alla andra på planeten så, om du behöver hjälp, fråga! Eller om ditt barn är liiike med BARA GRÖNT BAJS (som Booberry nyligen) och det verkar konstigt att du, kanske följa upp det. Eller om någon super arrogant och irriterande säger något till dig och du inte vill att deras dumma råd och du frågade inte men faktiskt det låter som ett bra tips, bara att komma över dig själv och prova ut det. Och det är ingen idé att jag säger inte att läsa skräckhistorier på internet eftersom du kommer att oavsett vad så det är bara att hänvisa till råd #1 som behövs.

3. Delegera. Grönt bajs. Det är vad som utlöste detta. Se en amning konsult. Varför skulle inte du ser en LC? Om du inte gillar den ena sjukhuset dig, få en till. De är snyggt. Den stereotypa råd moms får är, "Amning ska inte göra ont. MEN herregud DET gör ONT SÅ DÅLIG!" vilket är super sant. Såklart att det gör ont att ha en sugkopp dra på din bröstvårta varje två timmar. Det tar lite tid att vänja sig! Men att få hjälp med det. Eftersom det inte borde göra ont när du får allt sorteras ut och på något sätt tåg som ädel varelse som suger saft från dig att göra det utan blåmärken dig. Om du inte ammar, det är bara bra, och se nummer 1 eftersom människor är judgy tikar om bröstförstoring juice men vissa människor är som antagits och de är inte döende eller dumma eftersom de inte får sin mammas dyrbara kroppsvätskor, så att dina barn kommer att bli alldeles lysande också!

Berätta för folk att göra dina rätter. Realllllly, att de inte misstycker och alla vet hur man gör rätter. Eller de borde. Om inte, LÄR DEM och sedan få dem att öva på dina rätter. Inte alla som har min mor-in-law aka "The Hurricane" som kommer till mitt hus och rengör helhet i en halvtimme platt. Men du har folk frågar "vad kan jag göra?" och de kan göra något. Gillar rätter. Bli inte en sådan perfektionist att du gör om diskmaskinen efter att någon annan inte gör det på ett effektivt sätt. Låt gå för det, som en Disney-prinsessa, eftersom du inte har tid längre. Du är inte Olivia Pope och du kan inte hantera allt (jag såg några Netflix samtidigt pumpa).

4. Du är den bästa föräldern i världen. Du är den sämsta föräldern i världen. Åtminstone i ditt eget huvud. Igår vaknade jag upp efter mitt barn sov åtta timmar och hon log mot mig och hade en fin gul bajs (tack, amning konsult) och sedan gick vi för att fika med min mamma gruppen och hon log och gooed och tog en söt tupplur i mitt knä och de frågade om min överutbud problem (vilket är som att säga din största brist är att vara en perfektionist när man pratar med andra mammor, men det är faktiskt en sak att fixa) och jag kände mig som DEN BÄSTA MAMMA NÅGONSIN. Sedan, på eftermiddagen, gick jag till min granne och inklämd Booberry i hörnet av soffan medan jag gick för att ta mina piller och hon bestämde sig för att försöka begå självmord genom att kasta sig två meter framåt och med huvudet först ur soffan och min granne HELT NINJA räddade henne genom att göra det till en kontrollerad falla och stödja Booberry liten, daredevil huvudet samtidigt hålla hennes egen unge. Jag kände mig som VÄRSTA MORSAN NÅGONSIN!

Men... min granne fick vara den BÄSTA MAMMA NÅGONSIN i det ögonblicket och jag är super tacksam att hon gjorde rätt i det. Så i princip, varje dag du kommer att misslyckas lite men, om ditt barn fortfarande är vid liv i slutet, DU KÄMPADE DAG OCH DU VANN! Morsan skuld som kommer att hända för evigt (jag är översvämmade med skam att tänka på henne rasar ur soffan) och du kommer alltid att tänka på värsta fall-situationer (jag är helt bara pausat skriver detta för att se till att Booberry var fortfarande andas eftersom hon hela vägen in i det andra rummet och har legat och sovit under en lång tid), men ta itu med det. Du är den bästa mamma någonsin (till ditt barn). Jag menar, logik dikterar att du också är det värsta morsan någonsin eftersom du är hennes enda mamma om du inte är i en två mom äktenskap, men stilllllll....optimism, människor!

5. "Det går så snabbt!" är en lögn...och en sanning. Gamla damer och moms av snor-nosed tio-åringar kommer att stoppa dig på gatan för att vicka på fingrarna på ditt barn och de kommer att förkunna henne den sötaste bebis som någonsin levat (din misstanke har bekräftats) och säger SAMMA JÄVLA MENING, "Njuta av detta. Det går så fort." Och du kommer att rulla ögonen. För att du var uppe hela natten med henne och du har mastit ("vad korna får") och hon skrek på dig utan anledning och har konstiga nyfödda baby akne och din man inte gillar dig längre (han gör, hoppas jag), och hon har inte ens bekräfta din närvaro för att inte tala älskar dig och det är bara 2 pm och ingen kommer att komma hem för att hjälpa dig eller ge dig en kisspaus i minst tre timmar och du KAN DÖ AV sömnbrist. Det går långsamt. SÅ LÅNGSAM.

Och sedan, plötsligt, du packar upp den storlek nyfödd kläder. Och även 0-3 månad kläder. Och hon kan rulla iväg soffor och hålla saker med sina händer och lade dem i hennes mun. Och du har denna vackra ögonblick av klarhet en dag som hon slingrar sig mellan dig och din man på 7, blåsa bubblor med hennes läppar och vägrar att gå tillbaka för att sova för att hon är så glada att se dig och du kommer att le och sedan börja gråta eftersom detta aldrig kommer att hända igen. Och din man kommer att titta på din som du är galen och säger "jag är säker på att vi kommer att umgås med henne på morgonen i sängen igen" och du säger, "Men aldrig så här! Kommer aldrig att hon någonsin kan vara liten igen! Aldrig exakt denna ålder och fas i livet igen!" Och du kommer att se en liten nyfödd i badrummet på köpcentret, sov på sin mammas bröst och du kommer att tänka på (men kanske håller trodde till dig själv, eftersom hon ser stressad) "jag hoppas att du njuta av detta, eftersom det går så snabbt."

Relaterade inlägg: 10 Saker Som Föräldrar Bör Aldrig Göra

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar