20 Bitar av Råd Min Far Lärde Mig

Fars Dag, en dag fylld med pancake breakfast och grillar, är alltid lite bitterljuvt för mig. En semester som påminner mig om vad jag inte längre har och allt jag har missat under de senaste trettio åren, men det är ändå fylld med glädje, spänning och tillverkning av nya och vackra minnen nu när vi har barn av vår egen.

Jag älskar att dela berättelser med mina barn om deras morfar, och det jag minns mest om min pappa, andra än hans värme och humor, som var hans faderliga visdom. Han älskade att avstå från sin faderliga föreläsningar råd och som en typisk tonåring försökte jag att ställa ut honom med min Walkman ansluten i mina öron. Men när jag satte mig ner för att skriva den här listan jag var förvånad över hur många saker som faktiskt sjunkit in. Jag vet att han skulle vara glad och förvånad att jag faktiskt var uppmärksam.

Så föräldrar, om du tror att ditt barn inte lyssnar bara för att de ser uttråkad och rullar sina ögon och mixtra med sina mobiltelefoner – tänk igen! Låt detta vara ett bevis på att saker sjunka in även när du försöker ditt bästa för att ignorera dem. Jag kan nästan höra hans djupa, rika baryton att chatta med mig i över en tallrik sliskig chocolate chip cookies...

1. Ditt rykte är allt. Inte göra eller säga något som kan fläcka det. Alltid vara bra, och om du inte kan vara bra, att vara diskret. I en ålder av Facebook där människor tenderar att dela för mycket det kan vara knepigt.

2. Få någon att le. Vara artig, vänlig och behandla människor väl, oavsett vem de är eller deras ställning i livet. Detta inkluderar att veta när man ska säga: Snälla, Tack, och jag är ledsen.

3. Inte bära baggy och föga smickrande 'boy repellerande' kläder och klä sig som en dam. Vilket innebar att inga röda naglar polska eller läppstift. Till denna dag har jag inte gillar det på mig själv.

4. Det finns tre typer av människor i världen: de som ser saker och ting att hända, de som får saker att hända, de som säger "Vad hände?" Att vara en person som får saker att hända.

5. Skönhet kommer att blekna, så utveckla din hjärna. Läs. Få en utbildning. Vi hade en speciell läsning och kura ihop sig tid med vår Pappa där vi skulle turas om att läsa högt. Han skapade också ordlistor för oss att hänga på våra badrumsspeglar och ibland skulle det vara pop-quiz på middag. Det gjorde jag brukar väl på dem eftersom jag spenderat så mycket tid framför spegeln!

6. Precis som för mig, att han inte kunde spela ett instrument för att rädda hans liv, men vårt hem var alltid fylld med en mängd vackra musik.

7. Tips också. Det kan vara du på den andra änden.

8. Tro på Gud.

9. Alltid vara en nådig värd och få människor att känna sig välkommen i ditt hem.

10. Sätta dig där ute. Du kommer inte att träffa någon eller göra vänner som en shut-in.

11. Gifta sig med någon av smarta, vänliga och hårt arbetande, som behandlar sin mamma också.

12. Inte flirta för mycket eller vara för tillgänglig, låt dem komma till dig. Han var ett stort fan av att spela svårt att få.

13. Titta på vad du säger, eftersom du kan skada och stöta bort människor med dina ord. Jag var inte rädd för att gå tå-till-tå med min Pappa (ja kanske lite, men jag gjorde det ändå för att visa hur tuff jag trodde att jag var), så jag har alltid trott att detta var särskilt riktade till mig.

14. Vara en bra vän. Alltid vara tillgiven. Att vara generös. Ta hand om de omkring dig.

15. Pengar växer inte på träd, så du behöver inte vara slösaktig. Även om han inte har något emot att spendera på trevliga måltider och en vacker atmosfär.

16. Ge tillbaka till samhället och ger ofta.

17. Familjen kommer först. Älska och hedra dina föräldrar och syskon och komma ihåg att ringa din mor-och farföräldrar.

18. Ljug inte, det är för stressigt att komma ihåg vad du sagt. Inte en know-it-all. Och inte skryta.

19. Min pappa brukar säga "En varm dag inte göra det i sommar." Med andra ord, inte vara så snabb att döma en person eller situation – bra eller dåligt. (Jag upprepar detta ofta till mina barn.)

20. Choklad hjälper till med förälder/barn bindning upplevelse. Vi tillbringade många sena att titta på TV eller prata förtärande Reese ' s Mini Peanut Butter Cups eller nybakade chocolate chip cookies.

Har du några Faderliga råd du vill dela med dig av?

ADVERT

Lägg till din kommentar