Vad Tara Wood Göra: När Ditt Barn Är En Super-Kräsen Eater

Jen från Pennsylvania frågar:

Vad gör du om en kräsen? Låt dem leva på livsmedel de kommer äta eller insistera på att de äter vad de är som serveras och sedan slåss vid bordet?

Wow, Jen...

Det är som om du lyssnade på samtalet mellan mig och min mamma förra veckan när hon verbalt finger-viftade på mig för att berätta min 4 år gamla, att jag inte skulle göra henne ett alternativ måltid till vad hon hade att serveras.

Min mamma sa att hon skulle inte kunna sova på natten och veta att det var andra livsmedel i huset jag kunde göra för mina barn, men vägrade, och jag var allt "jag antar att vi är bara olika sånt, Mamma. Men vet du vad? Jag sover som sovande björn, och alla barnen är friska så..."

Vi har alla hört ursäkter om varför våra barn vägrar att äta — eller till och med prova — vissa livsmedel:

"Jag kan berätta att jag inte gillar det." "Det ser äckligt." "Det luktar konstigt." "Det är för knöliga/smidigt/chunky/krämig." "Jag ska prova det när jag blir äldre." "Jag kan inte äta saker som luktar bajs." "Det är för kryddig." "Det ser ut som jag är allergisk mot det."

Picky ätare kan göra måltiderna super-ansträngande och stressande för alla inblandade.

Vi vill att våra barn ska vara stark och frisk, och skulle det inte vara så stor om de skulle med glädje sluka upp, om inte minst smak (eller till och med slicka!), allt vi ut på sin tallrik?

Vem skulle inte älska för sina barn att äta ett stort och brett utbud av färsk frukt och grönsaker eller någon typ av kyckling inte i form av en dinosaurie? För de flesta barn, även om deras smaklökar är mycket mer Guy Fieri än Ina Garten och övertyga dem att bara prova något jorden gjort är ungefär lika lätt som att nysa med ögonen öppna.

Jag som används för att lirka, förhandla, pruta, och vädja till mina barn att "prova bara en liten bit!", vilket ofta resulterade i gnäll, tårar, och red-faced försämring — och det var bara för mig.

Det suuuuuucked. Dessa dagar, jag är helt klar spelar mat moderator och förhandlingar med små versioner av mig. Gjort.

Jag har antagit en annan inställning till hur jag hanterar min egen petiga ätare, och detta är vad Tara Wood göra:

När jag gör en måltid — och tro mig, jag är inte tjänar något galet som borsjtj eller haggis eller ko ass — sedan mina barn kan helt enkelt äta det eller inte. Det finns inte längre någon förhandlingar, kompromissa, eller frustration runt här när det är dags att äta.

I föräldraskapet, vi känner ofta att vi måste välja våra strider. För mig, stridande med mina barn om mat är inte bara ett berg jag är villig att dö på. På grund av detta, jag har upptäckt att ju mindre jag menar, de mindre motstå.

Detta är hur det vanligtvis spelar in i vårt hus. När jag är klar med matlagning, frågar jag om de skulle vilja att prova vad jag har gjort för middag. Brukar de be om ett prov, och då ofta, att de frivilligt äta vad jag har kokat.

Om de väljer att inte äta det, de kan göra sig något annat, men det måste vara relativt frisk och godkänd av mig eller sin Pappa, som, det kan inte vara en skål med Funyuns och Sour Patch Kids.

Även om de väljer att göra ett substitut måltid, då de är ansvariga för att städa upp krukor, kokkärl, porslin och de används. Självklart är denna taktik som fungerar bäst för äldre barn som är i stånd att laga mat på en spis med en ugn men även min 4-åring är skicklig nog att ta ett äpple, ost pinne, och en mjölk box ur kylen om hon vägrar att äta salta och helt ljuvlig ugnsstek jag gjorde.

Naturligtvis händer det inte finns särskilda skäl att tänka på när man arbetar med måltiderna utmaningar. Visst, det finns en skillnad mellan "picky ätare" och barn (inklusive min 7 år gamla) som har mat aversioner och textur frågor på grund av sensorisk bearbetning störningar. Om du är förälder till ett av dessa barn, då du redan vet de kallar för särskilda och individuella överväganden. Min son är inte inte att äta min ugnsstek bara för att vara en butthead — han har en legit dysfunktion och jag måste vara medveten och respekterar det. Eftersom han är yngre, jag gör en måltid för honom att jag vet att han kommer att äta. Men när han är gammal nog att hantera spis och ugn, jag ska förvänta honom att göra sin egen måltid också.

För alla sex av mina andra barn, men jag låter dem sortera som skit för sig själva.

Inte intresserad av noshing på min subjektivt läckra grytor, kid? Det är coolt — mer för mig — men inte ens överväga att be mig att göra dig till en sammich. Jag gjorde en grytstek, och det är vad som är upp.

Jag är inte en kort ordning kock, och jag kommer inte att delta i halv-timme lång övertalning sessioner när de kan, om de så väljer, äta grekisk yoghurt och baby morötter till middag varje kväll tills de går iväg till college, och det är en hel del mer än vissa barn har, och det är mycket mindre frustration för oss alla.

Mina barn får göra sina egna (inom rimliga gränser) val om mat, och jag får inte dra ut mitt hår eller känner ragey förbittring. Win-Win, bitches!

De flesta barn inte kommer att "äta rainbow" i livsmedel som uppmuntras av USDA. Så det enda geni alternativ jag kan komma på är att de kanske kommer att, åtminstone, "taste the rainbow" om vi låter dem dopp röd paprika och broccoli i smält Käglor, men nä, som är otrevlig och inte alls är nyttig.

Om ditt barn är ett frivilligt äventyrliga eater och ivriga att pröva på och njuta av ny mat, lär mig dina vägar — jag lyssnar. Jag menar, egentligen inte, eftersom min taktik fungerar för oss, men jag ska vara artig och låtsas att jag är.

Jag kan nästan höra min mamma skakar på huvudet när hon läser detta. Olika slag, Mamma. Älskar dig!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar