Dessa Intima Foton Är En Tyst Hyllning Till Arbete Sjuksköterskor Överallt

Fotografens portfolio påminner mammor hur mycket fantastiska stöd de hade under förlossningen

Förra veckan delade vi en bild av en sjuksköterska för att hjälpa en postpartum kvinna använda badrummet efter att hon hade fött barn. Det var en enkel bild, men den orsakade kvinnor överallt att ta ett djupt andetag och inse att de också hade någon där för dem under en av de viktigaste milstolparna i livet.

Detta var en vacker bild som vi delade, från fotograf Katie Lacer, av MommaKTShoots .

Bild via Katie Lacer

Ovanstående bild var delat på Facebook av Jill Krause av bloggen, Baby Rabies, där det snabbt gick viral.

"Jag kommer aldrig att glömma ansiktena på de sjuksköterskor som följde efter mig in i badrummet efter att de har levererat varje barn. Som nu när jag var så sårbar, så trött, rädd, skakig," Krause skrev. "Min svullna mage att deflatera, och min blygsamhet långt borta. De behandlade mig med sådan vänlighet och värdighet. För mig, det har varit stunder av empowerment och bekräftelse på att jag har en riktig by för att hjälpa mig, även om det bara är för lite tid i ett badrum, en toalett och en snäll sköterska visar mig hur man lägger in en ice-pad på min mesh underkläder."

Lacer drog ihop bilder från flera födelse skott för att göra en portfolio som verkligen visar bara hur sjuksköterskor är det för kvinnor i arbete genom några väldigt intim, skrämmande tid. Och det är kraftfullt.

Hon gav följande bildtexter.

Bild via Katie Lacer

"Joanie Mitchell, CNM vid University of Louisville, som ger praktiskt stöd."

Bild via Katie Lacer

"Nicole Sichting, CNM på Clark Memorial Hospital, checkar in på en arbetande Mamma."

Bild via Katie Lacer

"Cynthia Rose, CNM i Frankfurt Regional Medical Center, kolla in en ny squish!"

Bild via Katie Lacer

"Certifierad Sjuksköterska Barnmorska som ger komfort under ett oväntat kejsarsnitt."

Bild via Katie Lacer

"Jacqui McMillian-Bohler, CNM vid University of Louisville, som väntar på en brud!"

Bild via Katie Lacer

"Katie Isak, CNM, stödja en Mamma (också en CNM!) genom en homebirth."

Vi har tagit emot tusentals kommentarer från folk att komma ihåg hur deras sjuksköterskor hade varit där för dem också.

"Första dusch efter c-avsnitt! Som sjuksköterska är min hjälte. Det var den bästa dusch i mitt liv och hon uppmuntrade mig att sitta och njuta av det varma vattnet och hon löddrande upp tvätta kläder och rensat mina fötter och ben och rygg och bara väntade så tålmodigt för mig att säga att jag var klar. Sjuksköterskor förtjänar mer credit än de ofta får. De är ryggraden i sjukhus överallt."

"Mitt första minne efter att ha tagit ner till min förlossnings rum, en dag efter min c-sektionen, är en sjuksköterska dra upp nät undies och visar mig hur jag ska handskas med dem. Hon var så snäll. Jag var i fruktansvärt dåligt skick från pre-eklampsi och kirurgi, och egentligen var ut av det. Jag vet att det var hennes jobb, men hon fick mig att inte känna sig generad över att en så sårbar, intim och personlig handling."

"Jag grät när sköterskan som var med mig första natten efter föddes min dotter berättade för mig att hennes skift var slut. Hon var fantastisk. Jag kramade henne hejdå och hon hade tårar i ögonen också. Det är en vacker sak, att ha någon som hjälper dig under de första dagarna och det är en tacksamhet över att jag aldrig känt förut."

"Jag minns inte hennes namn, men jag kommer aldrig att glömma det ansiktet av den sjuksköterska som var med mig i början och slutet av en 44 timmars arbete — hon var på när jag kom till sjukhuset, klev av och gick hem och kom tillbaka till henne nästa skift precis i tid för mig att leverera. Hon fick mig igenom min första (misslyckade) epidural och tog hand om mig post-partum. Vilken underbar dam."

Den hela tråden för kommentarer är verkligen underbart att läsa. Och ett bevis på det faktum att, ja, vi minns våra sjuksköterskor och vad de tog oss igenom.

Även om vi var för skal-chockad att nämna det.

ADVERT

Lägg till din kommentar