Vi Behöver Verkligen Någon Bättre Film Alternativ För 'Under 12' Barn

Jag har visat min son en hel del filmer som förmodligen är olämplig för ett barn i hans ålder.

Detta var inte alltid en del av planen.

Min fru och jag bestämde mig för när han föddes att vi kommer att ransonera TV och filmer och i allmänhet vara mycket försiktiga med vad vi visade honom, medveten och i fråga om mängden av våld i media . Vi är långt ifrån pryd, vi ville bara se till att han var gammal nog att förstå innan vi låter honom titta på folk skjuter på varandra.

Således, trots min iver att dela dem, jag höll inledningsvis på att titta på den Star Wars filmer med mina barn. Jag tänkte att jag skulle vänta tills han var äldre, du vet, som 6. Det är inte så att våld i en galax långt bort är super blodiga eller ens särskilt realistiskt, men det finns en hel del av det, vad med ljussabel slag, konstant skytte och explosioner, och även några gripande dödsfall (stackars Moster Beru och Morbror Owen!). Det verkade klokt att vänta.

Åtminstone är det gjorde tills han började bli bortskämd av barnen i skolan, och på lekplatsen, och på hans vänners hus. Jag kommer inte att låta en del mga-headed punk berätta för mina barn som Luke ' s far var innan mina barn ens visste vem Lukas var! Så jag bestämde mig för att bryta förseglingen början, och visade honom Avsnitt IV vid den mogna åldern av 4.

När jag växte upp hade vi massor av live-action barnens mat, och de flesta av det var betygsatt PG. Inte alla PG filmer var perfekt för barnen, beroende på deras nivå av mognadsgrad, men då var standarderna lite mer slappa. Filmer som Gremlins och Ghostbusters och E. T. och The Princess Bride och Beetlejuice alla var PG (delvis eftersom den PG-13 rating fanns inte när vissa av dem släpptes), och det var upp till föräldrarna att avgöra vad som var lämpligt för deras familj.

I 2017, PG är i huvudsak den nya G-och G-rankade filmer inte klippa det för min 6-åring. Dessa dagar, när du uttömma Disney filmer och Pixar filmer och grejer som stjärnor djur och/eller Mupparna och få i verkliga live-action grejer, det är inte mycket ut för 12-och-enligt inställda. Plötsligt gick vi från att ha ett barn som hade sett ingenting men Disney för att hitta oss själva att visa honom PG-13 flicks, bara för att vi skulle utmattad ganska mycket varje alternativ i hans så kallade åldersgrupp.

När han hade sett Ett Nytt Hopp det dröjde inte länge innan resten av trilogin följts. När han hade sett några live-action filmer, det dröjde inte länge innan några av tamer superhjälte flicks hit skärmen. När han hade sett dem, serier, bara inte klippa det lika mycket längre, och plötsligt var vi på en förlust.

I ett par år, jag kan visa honom saker som Karate Kid och Tillbaka till Framtiden filmer som inte nödvändigtvis är stötande innehåll men som är för avancerade för en 6-åring, eller åtminstone ta itu med saker han kan inte riktigt relatera till bara ännu (flickvänner, hög-skolans mobbare, att vara tvungen att göra manuellt arbete av en avuncular man, potentiellt raderas från existens såvida du lura dina föräldrar till att ha sex, etc.). Fram till dess finns det inte mycket kvar (vilket är anledningen till att min son har redan sett mer av Marvel-filmer än han förmodligen skulle ha, och det är också därför det är frustrerande när något sånt Superman Batman v. kommer ut och minskar ljust färgade superhjältar till ångest-ridit tortyr mopes).

Så nu är vi tvingas för att tänja på gränserna ytterligare.

Sista natten, vi såg Basic Instinct ! (Skojar bara. Vi såg Taxichaufför .) (Skojar bara. Vi såg Requiem för en Dröm .) (Skojar bara. Vi såg Human Centipede .) (Detta skulle jag kunna göra hela dagen.)

Allvarligt talat, jag skulle aldrig låta min son titta på någon av dessa filmer. Jag har tillräckligt med problem att svara på frågor om Superman, som jag verkligen inte behöver ta med Sharon Stone i ekvationen. Men Något Måste Ge ! (Skojar bara. Jag skulle inte ens titta på skiten.)

Antingen Hollywood börjar piska upp en del nytt material för den tidigare PG publiken, eller att han kommer att ha att titta på filmer som skenbart är för gammal för honom. Annars ska jag fast i att titta på samma filmer om och om igen, och om det håller upp, vårt hus kommer att förvandlas till Overlook Hotel. Ooh, det är ett alternativ...

Skojar bara.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar