Att stödja 'Personhood' Bill Är Ett Slag I Ansiktet För Par Som Tänkt Igenom IVF

Om jag inte har en spännande infertilitet berättelse .

Som du antagligen inte ens vet vi kämpade med infertilitet . Men eftersom vi har tvillingar, du har undrat. Några av er har även frågat mig i din egen artigt sätt. Var du förvånad? Göra tvillingarna i din familj? Visste du att du var med tvillingar?

Jag har en berättelse men det är inte spännande. Vi ville inte försöka för år och år att bli gravid. Jag, tack och lov, inte har missfall efter missfall.

Vår berättelse är enkel: Vi hade en unge enkelt. Och då vi inte kunde bli gravid igen. Vi såg ett team av läkare, jag tog massor av mediciner som gjorde mig lite knubbig och en hel del crazy, jag kissade på en massa minnen, jag grät en hel del, jag hade en mindre operation, vi hade sex misslyckade IUIs (jag ntrauterine insemination, där de släpper ut spermier direkt i livmodern och hoppas för befruktning ), Bad jag en hel del, jag var äntligen diagnosen skit ägg kvalitet, och som lämnade oss med våra bästa alternativet som IVF ( in vitro-fertilisering om ett ägg befruktas i en petriskål, och sedan ett friskt embryo eller två, beroende på dina odds för implantation, är placerad i livmodern).

När allt detta hände, jag ville inte prata om det. Inte för att jag skämdes, men eftersom jag inte vill svara på alla frågor. Vissa kvinnor talar om att skämmas för sina infertilitet att känna mig som mindre av en kvinna, eller ett misslyckande. Jag har aldrig känt på det sättet.

Jag ville inte prata om det eftersom jag inte vill att den ser ut av synd. Jag ville inte varenda konversation jag hade om min livmoder. Jag ville inte att mina vänner för att vara obekväm, att inte veta vad att säga.

Jag ville inte inte att tänka på det för en stund, bara för att bli påmind om då några välmenande vän frågade mig hur jag gjorde: "Hur är det med dig? Nej, inte riktigt, hur är du?"

Och jag ville inte prata om det eftersom jag inte vill höra din åsikt .

"Du kommer att bli gravid när du inte försöker. Slappna av!"

"Det är Guds plan. Slappna av!"

"Bara vara tacksam för att du redan har ett barn."

Jag ville inte prata om det eftersom vi bestämde oss för att göra IVF och jag visste hur kontroversiellt det skulle kunna vara. Jag vill inte veta hur mina vänner skulle tycka om det eftersom jag visste att jag skulle klippa ut dem i ett hjärtslag om de utmanade mig på det. Jag tål många meningsskiljaktigheter, men inte ta med mina barn till det. Jag tyckte det var bättre att inte veta hur de kände sig än att förlora vänner.

Och så småningom, jag ville inte prata om det, för det var inte bara min berättelse att tala om längre. Jag hade två söta barn på vägen, och kanske skulle de inte vill att deras början berättade för alla.

Men det är annorlunda nu. Det har varit en verklig erfarenhet för mig. Jag är stolt över mina barn, och jag vill att de ska vara stolta över sig själva. Jag vill att de ska veta hur ville de var, hur älskade de är. De var älskade innan de någonsin existerat.

IVF var svårt. Det var svårt ekonomiskt, det var svårt känslomässigt, och det var svårt fysiskt. Jag har nästan ångrat mig en hel del under de veckor som direkt gick i början av processen. Jag var livrädd, inte av pengar eller läkemedel, eller injektioner. Jag var livrädd för att jag visste att vi bara hade detta ett sista skott. Fram till detta ögonblick, jag har alltid trott att jag skulle bli gravid igen, att det bara var en tidsfråga. Men IVF var vår sista svar, och om det inte gick, jag visste att jag skulle behöva stänga en dörr jag inte var redo för att stänga.

Kristia Callaway Rumbley

Vi gick till stranden veckan innan vi var planerad att starta behandlingar. Jag grät hela bilfärden hem, att veta att mitt liv var på väg att gå i en riktning eller det andra, och jag hade ingen kontroll över det. Det var så känslosam, så skrämmande, det leder mig till tårar redan nu, mer än ett år bort från det.

Vi gjorde ett stopp på en lokal producera stå på vägen hem. Damen som drev det också säljs smycken, och jag hittade ett armband som sade, "Herren skall strida för er. Du behöver bara vara stilla." Jag köpte den och bar den varje dag under hela min IVF behandlingen. Jag trodde det.

Eftersom behandlingen fortskred, min kropp ville inte svara på hur det var "tänkt till". Det var tal om endast en möjlig ägg för att försöka befruktning och implantation, det var tal om att inga ägg alls, det var tal om en misslyckad cykel. Jag fick svårt val att avgöra om eller inte att stoppa den onda cirkeln och försöka igen, men det skulle innebära att tusentals dollar mer och vi kunde bara inte råd med det.

Herren skall strida för er. Du behöver bara vara stilla.

Vi tryckte på. Jag gav mig själv injektioner för 12 dagar och gick till läkaren nästan dagligen för att kontrollera utvecklingen och se till att jag inte hyper-stimulera mina äggstockar. Det var tårar och skrik och skratt och förväntan och be — massor av det. Och det var en läkare jag växte älskar så mycket eftersom hon gav mig hopp när jag var på min lägsta.

Och slutligen, det fanns ägg! Nio av dem! På en fredag eftermiddag, min läkare gick in och tog dem.

Kristia Callaway Rumbley

Och tidigt på en lördag morgon, ringde hon för att berätta att de alla befruktade. Alla av dem. Nio befruktade ägg! Nio embryon .

Eftersom mina odds för att graviditeten var låg, vi överfört två embryon för att min livmoder.

Kristia Callaway Rumbley

Tvillingar var inte målet — en hälsosam enda graviditet var målet. Men jag älskade de två embryon från det ögonblick jag visste att de fanns.

Kristia Callaway Rumbley

Så mycket som tanken på att tvillingar skrämde mig, jag kunde inte önska en för att inte implantatet.

När jag fick min första positiva graviditetstest, jag var chockad.

Kristia Callaway Rumbley

Jag hade sett så många negativa, jag var faktiskt inte förväntar sig det positiva. Jag slog mina knän och grät hårdare än jag grät under hela kampen. Jag grät i timmar, sitter på mitt rum och våning. Och när jag var klar, att jag äntligen visste att allt skulle bli okej.

Så när vi gick för vårt första ultraljud och såg två barn, men endast ett hjärtslag, jag var inte alltför orolig. Jag visste att andra hjärtslag skulle vara där nästa gång. Jag visste att vi skulle ha två friska barn. Jag visste att det fanns en chans Baby B inte skulle göra det, men jag kände frid.

Kristia Callaway Rumbley

Herren skall strida för er. Du behöver bara vara stilla.

Och när vi gick tillbaka en vecka senare, jag drog en stor suck av lättnad när läkaren log och visade oss att andra hjärtslag.

Och då jag frös i rädsla när hon berättade för oss att Baby B split och var nu Baby B och Baby C. Trillingar . Hon var inte glad åt det, och jag kan inte säga att jag var heller. Baby B och lilla C var mo-mo tvillingar, och de risker som orsakas för alla tre barn var stor.

Så när hon bekräftade att Barnet C hade inga hjärtslag, jag kände mig en stund av lättnad sköljer över mig. Och i nästa ögonblick kände jag den värsta typen av ånger känner att lättnad. Men jag kunde inte förneka att jag kände det. Det tog månader i min graviditet innan det verkligen slog mig att jag hade min första och enda missfall under en annars lyckad graviditet. Men då slog det mig, jag sörjde förlusten hårt. Och ibland nu när jag tittar på B och jag kan se vad hans enäggstvilling skulle ha sett ut, jag sörjer förlusten igen.

Så nu har vi tre friska pojkar, och vi diskuterar huruvida vi kanske vill ha en fjärde dag. Den andra saken vi har fyra frysta embryon, väntar bara på att få oss att välja vad man ska göra med dem . Och Jag kärlek dem. Hur kan jag inte älska dem? Om jag älskade S och B innan de var tänkt — och det gjorde jag — är de fyra frysta embryon inte samma sak? De blev väldigt gärna ville, men det var tur i lottningen, survival of the fittest. S och B utvecklat först och verkade vara högsta kvalitet, så att de gjorde snittet. Men verkligen, det kunde ha varit någon av dem. Jag ser på S och B och tänka, vad händer om du var frusen? Tänk om jag hade några andra barn i din plats?

Så, ja, jag älskar mina fyra frysta små embryon, och jag tycker om dem en hel del. Men jag tror att de är vid liv? Nej. De behöver mig — eller någon annan som är villig mamma — för det.

Jag tror att de har samma rättigheter som mitt levande barn har? Nej. Men de som föreslog "personhood" b sjuk verkar känna annars. De skulle få dig att tro att det är bara om abort, men det är inte . Språket i propositionen skulle göra IVF praktiskt taget omöjligt.

IVF det är dyrt och svårt på kroppen. Par som inte bara hoppa direkt till det som svar på när de inte kan växa som familj. Men eftersom det är så dyrt, målet är ofta att producera så många friska ägg i en cykel som möjligt. Dessa ägg är sedan befruktas i en lab för cirka fem dagar innan den friskaste av de embryon överförs till moderns livmoder. Eventuella återstående embryon fryses, vilket ger paret en chans att bli gravid i framtiden om den första överlåtelsen inte leder till graviditet, missfall inträffar, eller om paret vill ha fler barn i framtiden.

P ersonhood lagstiftning driver tanken att livet börjar vid befruktningen. Om denna lagstiftning går lagligheten av de förfaranden som vi använde för att få våra vackra söner skulle komma att ifrågasättas. Om p ersonhood bill passerar, något som sätter ett embryo i riskzonen kan vara en straffbar överträdelse.

Om ett embryo från ett IVF cykeln inte utvecklas normalt (tre av oss inte), kan läkaren, lab, eller patienten vara straffbara?

Skulle IUIs vara brott eftersom de medför en större risk för missfall?

Skulle kvinnor med hälsoproblem såsom myom eller andra livmoder problem vara förbjudet att försöka graviditeten, eftersom risken för missfall är för stor?

Skulle kvinnor som drabbas av utomkvedshavandeskap vara tillåtet att få livräddande behandling, eller skulle embryot s juridiska rättigheter ha företräde?

Vad händer med de embryon som redan har skapats från IVF ? Vad sägs om min frysta embryon? Kommer jag fortfarande att ha rätt att överföra en eller flera att min livmoder i hopp om implantation och förlossning? Eller inte köra för mycket av en risk för fostret?

Jag tror det kommer att gå? Det har varit tidigare, fram för övervägande många gånger förut, och varje gång har dött i utskottet utan omröstning, så nej, jag tror inte att det kommer gå den här gången heller.

Men jag är rasande, det är även införts igen. Och jag är arg på alla som stöder det. Jag sa innan att jag inte vill veta folks åsikter om IVF eftersom jag inte vill förlora vänner över det. Tja, jag är redo att göra det om jag måste. Om du stöder p ersonhood bill, du är mot just det som får mitt barn att födas. Och om du mot mitt barn, du är ingen vän.

For the record, vi vet inte ännu vad vi ska göra med våra fyra återstående embryon. Men vi tror om det, vi pratar om det, vi ber om det. Det är ett viktigt beslut för oss. Vi vet att våra förhoppningar för dem är att de så småningom överfördes till en livmoder i hopp om implantation och födelse. Vi kan bara inte bestämma om vi vill föra en mer för oss själva, eller om vi vill anta alla av dem ut till ett annat par.

Oavsett, våra embryon kommer att ha en chans på livet. Men lika mycket som jag älskar dem så mycket de betyder för mig, de är inte liv nu.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar