Vad Du Behöver Veta Om Permanent Makeup

Jag är en av de kvinnor vem kommer inte gå till brevlådan utan ett helt ansikte . Jag använder en hel counterful av produkter, men de två jag kan inte leva utan att ha varit desamma sedan början av tid: concealer och eyeliner.

Min kärleksaffär med eyeliner började med punk rock i slutet av 90-talet, när Katolska skolan uppror innebar Doc Martins och en rejäl dos av den mörkaste liner Maybelline kan erbjuda. Jag hade den där mörka liner för år tills jag fick mer sofistikerade. Nu har jag fortfarande hatar att folk ska se mig utan det, men mina ögon är, av alla skattningar, ganska stor redan. Jag bara älskar min liner. Och Jag hatar ta bort det att gå att sova. Så jag började tänka, Vad händer om jag aldrig haft att ta bort det? Vad är permanent makeup?

Med vilket jag menar, ja, kosmetisk tatuering. Eller vad proffsen kallar "micropigmentation." Det används för att vara denna typ av sak såg en hel del som att få en vanlig tatuering, enligt Fashionista . Du fick det gjort i en tatuerare, och det används ganska mycket samma tekniker som traditionell tatuering — nålar och svart bläck. Men som de säger, de flesta av oss förknippar kosmetisk tatuering från 80-talet och 90-talet med "starka färger och suddiga kanter linjer för en anledning." Saker som gör din tatuering förra gör det också fjäder och tona, som är en riktig bitch när det är på ditt ansikte.

Men vi har kommit en lång väg sedan traditionell tatuering metoder har använts för permanent makeup. Permanent eyeliner kommer inte ärr, kosmetiska konstnären Dominique berättade Bossavy Raffinaderiet 29 och "inte skär in i huden med en kniv." Bossvary använder "en mild, icke-invasiv förfarande som använder mineralbaserade pigment, en låg frekvens liten nål, en unik injektionsteknik (vad Bossavy myntade " NanoColor Infusion ")... plus lite bedövande kräm för en bekväm upplevelse."

Tydligen är det bara känns som en vibration på dina ögonfransar — på de flesta, som någon repor på din hud.

Hon går över din fransraden två eller tre gånger, och hela processen tar ungefär en timme. Du behöver för att komma för en gratis touch-up ca 4-12 veckor senare, som kan pågå cirka en timme. Du kan förvänta dig, Raffinaderiet 29 säger, "en illusion av tjockare ögonfransar, som dina ögon är verkligen poppar på samma sätt som en tight-fodrad lash kan förekomma." Men hon kommer att skräddarsy till din makeup vill ha och behöver så att tjejer som mig som vill ha en tjockare linje kunde få det.

Förutom att permanent eyeliner, andra gemensamma permanent makeup innehåller läppar.

Microblading, som är semi-permanent förfarande, som ger fyllighet till ögonbrynen.

Raffinaderiet 29 avslöjar inte kostnaden för Bossavy s förfarande. Hon har kliniker i Los Angeles, New York och Paris, vilket torde säga ganska lite om vad hon kan ta ut. I 2017, New York Times rapporterade hennes priserna börjar på $1,500, och det var innan utvecklingen verkligen tog fart.

Så vad är din genomsnittliga, permanent makeup-vill gal att göra?

Raffinaderiet 29 har några recs för dig. Få det gjort på en läkarmottagning, säger Michael Gold, MD, grundare av Guld-och Sjukvård Huden Center i Nashville. Det kommer att kosta mer, men teknikern kommer att vara mer kompetent — och om du får en jäkla ansikte tatuering (som, let ' s face it, permanent makeup är), du vill ha någon som vet vad de gör riktigt, riktigt, riktigt bra.

När du väljer en person att tatuera dig, be att få se sin licens och se till att det "linjer upp till det statliga regelverket." Sedan be om före och efter bilder. Ännu bättre, fråga för människor i köttet, så att du kan se den verkliga arbete som de har gjort — och se till att "det är ditt önskade estetiska." Jag skulle inte vilja gå till någon som skulle ge mig en mesig-ass spinkig linje, och någon annan skulle inte vilja ha den hårdhänta liner jag är förälskad med. På samma sätt måste du veta exakt vad du vill. Fundera i din dagliga rutin. Tänk på att härma det. Ta bilder. Riktiga bilder, inte insta-filtrerat selfies.

Kom också ihåg, det finns alltid en risk för infektion. Smink kan ändra som du ålder, som du får solskador, som du rynkor. Att vara förberedd. Använd solskyddskräm och få touch-ups varje par år för att hålla din eyeliner ser i tip-top form. Också, det är i princip en tatuering. Du måste ta hand om det. Speciellt eftersom det är på ditt ansikte.

Som för mig, jag är fortfarande upp i luften. Jag undersöker, tittar runt för att se vem som i mitt område använder de bästa metoderna. Kanske, kanske inte. Men åtminstone vet jag mer om det. Och att veta, som de säger, är halva slaget.

ADVERT

Lägg till din kommentar