10 Fördelar med att Vara Gravid

Det finns kvinnor där ute som älskar att vara gravid. De älskar att titta på sin mage växa till enorma proportioner. De älskar att bygga bo. De älskar främlingar klappa vad är i huvudsak sin livmoder och berätta för dem att de är glödande.

Jag var inte en av dessa kvinnor. Den enda gången jag någonsin verkade vara glödande var strax efter en intensiv kamp med illamående på morgonen (som jag förlorade) och "glöd" bara var den fluorescerande belysning rikoschetterande av min svettiga ansikte.

Fortfarande finns det dock vissa fördelar med att vara gravid som jag saknar.

1. Mammakläder. Det tog mig en evighet att få på mammakläder tåget och nu är jag ledsen jag kommer aldrig åka den igen. Det faktum att det finns en hel rad av kläder utformade för att vara så bekväm och tänjbar som möjligt är en sann gåva från storken. Jag håller fortfarande på ett par mamma-jeans runt i dagar där jag vet att jag kommer att äta en massa som Thanksgiving, Jul, fredag kväll, vad som helst.

2. Vänlighet mot främlingar. Ingen plats på bussen? Inga bekymmer! Bara gnälla lite och luta dig framåt när du smeker din mage. Kanske snubblar lite. Som ska få uppmärksamhet av minst en anständig människa som gärna stå i ditt ställe. Problemet löst.

3. Äta vad jag ville ha. Under graviditeten med min dotter, nittio procent av min kost bestod av omedelbar potatismos och apelsinjuice. Och ingen kan döma mig för att, hej gravida!

4. Jag var tillåtna, till och med uppmuntras, att sova allt jag ville. "Jo, jag vet att det är bara 11 på morgonen och jag fick bara upp ur sängen för en timme sedan, men hey, Mamma är trött och baby vill att jag ska sova tills 3 och sen ta en måltid mellanmål, och kanske gå tillbaka till mitt mysiga täcke för ett par timmar innan det slukar en hel ko för middag."

5. Magen hyllan. En gravid mage är den perfekta platsen för att ställa in din tallrik, kopp, TV-fjärrkontroll, tablet, en bok, en liten skog varelse, eller något annat du behöver för att göra det bekvämt för dig eftersom vi alla vet att när du hittar en bekväm ställning du stanna där tills du absolut positivt, måste kissa. Igen.

6. Den inbyggda ursäkt för att inte äta något. "Älskling, den här salladen ser riktigt bra ut. Tack så mycket för att du tog dig tid att göra det. Tyvärr, lukten av förbandet är det som gör mig lite sjuk. Jag tror att jag ska bara göra några nachos istället. Jag uppskattar det, men!"

7. En förklaring till min tunga andning. När jag var åtta månader gravid, att få bort toaletten fick mig att kikna och kippa efter luft. Jag var orolig för människor som gick framför mig för om trottoaren började väg neråt var det en god chans att jag skulle gå att rulla rätt in i dem bowling-boll-och-pin-stil. Nu om jag andas hårt det är för att jag inte har sett insidan av ett gym i år.

8 . Kontroll hormoner som motiverade min härdsmältor. Jag tror inte nödvändigtvis att missa tårar över min man att sätta för mycket smör på min toast (oh vem är jag skojar? Det finns ingen sådan sak!) men jag saknar att ha en medicinskt godtagbart skäl för att kasta vredesutbrott som skulle sätta min dotters versioner på skam. Nuförtiden om jag flippar ur det, eftersom... tja, eftersom jag är en mamma.

9. Ingen tid! Först trodde jag att detta skulle vara en stor sparar pengar eftersom dessa menstruationsprodukter kommer med ett pris, men då jag insåg att jag höll på att göra upp för det med alla toalettpapper var jag med medan kissa, det var trettio sekunder. Fortfarande, inte blöder från mitt skrev för nio månader var en trevlig liten perk.

10. Att ha ett barn inom dig. Du kan inte bara känna din snart att vara utanför baby sparka och rulla och gå runt, vilket är ganska coolt, men du kan också dra en suck av lättnad eftersom medan barnet är i dig, som de inte kan köra in på gatan eller misslyckas ut på högskola eller flytta tillbaka hem med dig när de är fyrtiofem. De är säkra och varmt och du har inga skäl att oroa sig... ännu.

Relaterade inlägg: Smaka Slutet Av Graviditeten

ADVERT

Lägg till din kommentar