Hur Perfektionism Är Att Förstöra Vår Mentala Hälsa

Det är frustrerande och nedslående när ingen tror på dig. Jag upplevde något liknande som barn i det offentliga utbildningssystemet. Men när det kommer till min familj, de har alltid trott att jag var kapabel till att göra bra saker. Jag ville visa dem rätt genom att vara perfekta. Men tyvärr, det ledde till en ganska hög stress i livet.

I hopp om att leva upp till min familj vildaste drömmar, Jag växte upp i en perfektionist och antog en "andra plats är bara den första förloraren" mentalitet vid en ung ålder. Det var svårt att sikta för den bästa istället för att bara min bästa, och det följde med mig till universitetet, där jag var särskilt hård mot mig själv.

Varje termin på college Jag var tvungen att göra Dean ' s list eller jag kände att jag skulle bullshitted min termin bort. Efter ett tag, Dean ' s list var inte tillräckligt och jag behövs för att göra jk: s lista. Jag kände behovet av att bevisa att alla runt omkring mig att jag förtjänade att vara där, eftersom många människor har sagt till mig att jag inte gjorde det. Och när jag passerat stadiet med högsta betyg, men inte så hög som jag skulle ha velat, jag trodde att jag skulle slutligen nådde mållinjen.

Men det var bara början.

I vuxen ålder väntade på mig med öppna armar, redo och villig att kräva en nivå av perfektion och polska som jag aldrig skulle kunna leverera. Och det värsta? Som en tusenårig, min examen, GPA, och fyra år av spetskompetens betydde ingenting. Jag var tvungen att göra allt från scratch.

Perfektion Gör Ont

Jag är inte den första, eller den sista, att falla in i en spiral av skam utlösa av perfektionism. Som det visar sig, det är ett ganska vanligt fenomen. Enligt en ny studie , studenter upplever ofta depressiva symtom på grund av de krav i ung vuxen ålder i kombination med förväntningar på universitetet. Studiens författare en lso citera en tidigare studie som visade en 30% högre prevalens av depressiva symtom studenter. Medan den exakta orsaken till detta är okänd, det verkar vara relaterat till ständig mätning och utvärdering av elever.

Att forskning som är inriktad på grund befolkningen, men det finns många tecken som är identiska strukturer i vårt dagliga liv. Många av oss arbetar för att företag som fokuserar på faktorer som "return on investment" och "produktivitet." Våra sociala medier bor fokusera på aktier, likes och kommentarer. Att vi alla försöker vårt bästa för att se ut som om vi är de bästa och lever livet som är nära perfekt och det är stressande. Kanske det är därför det finns också en korrelation mellan användning av sociala medier och depression . Vi är mer uppkopplade som vi någonsin har varit. Men vi har aldrig känt mig längre ifrån varandra.

Framåt

Jag försökte att uppnå perfektion för en stund. Jag fick jobb direkt ur högskola som arbetar inom försäkrings -, klädd och talade professionellt, och gav min familj något att vara stolt över. Tills jag insåg att jag hatade mitt jobb, hade inte råd att klä den del alla tid, och sprang iväg och gifte sig med min middle school crush. Min ofullkomlighet kändes som ett misslyckande, men mitt inlägg-grad livet var att döda mig inte så långsamt. Jag var tvungen att lämna.

Tack och lov hade jag en kärlek för kunskap och en kreativ anda som så småningom gjorde det möjligt för mig att göra drömmar hända i min egna körfält. Annars har jag förlorat mitt sinne och självkänsla för länge sedan.

Lämna perfektionist tänkesätt var inte lätt. Det krävs självrannsakan, korrigera skadliga tänkande och lärande att göra uppror. Det ledde också till en run-in med depression. Även nu, när jag ser på hur mitt liv har panoreras ut, jag känner att jag missade bar. Jag är en examen som inte använder sin examen, en ung mamma (med en annan på vägen), och en mindre framgångsrika-än-jag-liknande karriär. Jag känner att jag har låtit alla. Med det kommer stunder av förlamande sorg och känslor av misslyckande. Jag har gjort en "bra" saker, men jag är inte säker på att jag klarade av lovord min familj förtjänade från mig.

Jag vet att jag inte är perfekt. Jag är osäker på nästan varje aspekt av vart mitt liv är på väg. Mitt hår är fast i mitt huvud flera dagar än inte och jag försöker att lära sig hur man älskar ett barn, en vuxen, och mig själv. Det känns som att världen är i kaos och jag är maktlös till det hela.

Men jag har insett att det enda jag vet att jag kan kontrollera är att vakna upp varje dag, att vara äkta, och försöker skära mig själv lite slack.

Jag har inte tid för att försöka se perfekt längre. Visa våra brister är vad vi behöver för att förändra världen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar