Om Du Fortfarande Betala Av Ditt Studielån, Gå Med I Klubben

OK, jag har en bekännelse att göra. Jag fyllde 40 förra året och jag fortfarande betala av mina studielån.

Och nej, det är inte därför jag gick till några extravagant dyra högskola eller fortsätta en miljon grader. Efter high school, i vad jag trodde var ett mycket klokt drag, jag är inskrivna i en stad/i state college med mycket låg undervisning. Jag var där för fyra år till mina BA och sedan ytterligare två till grad skolan. Men jag hade nästan ingen hjälp med undervisning eller rummet och styrelsen. Jag jobbade deltid på universitetet, men det var inte tillräckligt.

Så, som många, många människor där ute, jag tog ut studielån – för att betala för min undervisning såväl som i mitt uppehälle. Jag ärligt talat inte tror att jag hade ett val. Där jag växte upp, gick alla till college, och även om min familj inte har en massa pengar att skicka mig, inte gå till college var inte bara ett val. Alla tog ut lån, så jag bara hoppade på tåget, förutsatt att jag skulle betala tillbaka dem förr än senare.

Ja, det var nästan 20 år sedan, och här är jag. Det är inte så att jag inte har betalat lån och ner på allt. De är låg-ish. Men balansen är fortfarande det.

Saken är den, att mellan examen college och nu har jag haft två barn. Och under de år när mina barn var små, jag var en stay-at-home-mom gör nästan ingen inkomst. Så jag gick in överseende om mina lån för ett par år, eller betalt för de minsta.

Sedan var det året som min man förlorat sitt jobb, och vi var som lever på väldigt lite och samlat statligt stöd för att få med. Detta år kan du räkna med att båda av oss uppskjuten våra lån.

Japp, min man är fortfarande i skuld studielån helvete också. Här är kickern, dock. Han tänkte efter många år som en del av sina lån skulle bli förlåten, eftersom han hade arbetat på en låg inkomst school district, som berättigade honom för ett studielån förlåtelse program. Tja, efter att ha arbetat där för det krävs fem år, lärde han sig att han tog examen college för tidigt för att vara berättigad till programmet.

Det var en tuff jäkla blåsa, för säker.

Vill du veta något om? Min man och jag är inte en anomali: det visar sig att massor av människor – även folk som är lika gamla som vi är – fortfarande med att betala av sina studielån.

Ta dessa 2017 statistik Pew Research Center. Fyra av tio vuxna under 30 år, har fortfarande student låneskulden. Men även efter det, en bra bit av vuxna har studielån skulder: 22% av alla vuxna i åldern 30-44 gör så bra. Av den tid människor att nå 45, endast ca 4% av alla människor har fortfarande student låneskulden (gosh, jag hoppas jag är klar med detta då!).

Naturligtvis en del av anledningen till att äldre vuxna har mindre student låneskulden är eftersom de har haft mer tid att betala av. Men det kan inte alltid vara fallet – eftersom, som Pew Research Center nämner studenterna är mycket mer benägna än någonsin att ta ut studielån att betala för college.

Varför? Eftersom kostnaden för att gå på college är genom den jävla taket dyrt.

Det är löjligt att vår generation som har placerats i denna position. Kostnaden för college är astronomiska. Det har varit så i många år, och det verkar bara vara att gå upp. Lägg i att levnadskostnaderna har ökat, utan lön för att matcha det, och det är inte konstigt att så många av oss inte kan betala av vår skuld studielån.

Jag var glad över att hitta dessa statistik eftersom det fick mig att känna mig mindre ensam (och mindre som en fuck-up, ärligt) om det faktum att jag inte har varit i stånd att fullt ut betala av mitt lån men även som faller jag in i medelåldern. Om det är du också, du vet att du är inte ensam – och du är verkligen inte en slacker.

Går framåt, jag tänker att vissa ändringar behöver göras i vårt land. Om college är en sådan nödvändighet (och det är debatt om hur viktigt det faktiskt är ), då för helvete, det måste vara överkomliga. Vi kan inte sätta vår nästa generation av barn i position där de tar med sina stora blanka grader och sedan inte har råd liv under de kommande decennierna.

Det är bara inte rätt, och något måste förändras, pronto .

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar