9 Oväntade Fördelar Av Att Vara En Lönecheck Till Lönecheck Förälder

Förorten vi lever i är trevligt. Det är bara ett stenkast från centrala Minneapolis, och när jag kör till jobbet på morgonen, ser jag det vackra taggiga skyline svävar på horisonten, som Oz. Vår stad är olika, i vissa avseenden: Det finns miljoner dollar hem, mitten av-talet ranch hus och, stickas här och där, Avsnitt 8 lägenheter. Mina barn gå i skolan med avkomman av Fortune 500-Vd: ar och även med barn socialbidragsmottagare. Alla olika raser och kulturer och religioner finns representerade i korridorerna, och tack och lov, i vänskap mina barn har skaffat under åren.

Vi ligger någonstans i gråzonen mellan de två. Vi är familjen som lever lönecheck till lönecheck.

Nej, vi är inte utblottad. Vi är lyckligt lottade på så många sätt att jag inte kan börja lista dem här. Men det finns en tydlig skillnad mellan vår livsstil och den livsstil som många av våra grannar har. Vi brukade vara bättre, men som så många andra, livet som hände och vi fann oss själva att släppa några stegpinnar på ol' ekonomiska stegen. Jag kom hit genom en oväntad, ekonomiskt förödande skilsmässa, men att det finns en miljon andra vägar till land och den lägre medelklassen: arbetslöshet, sjukdom, lågkonjunkturer och ibland, bara ren otur. De av oss som vet hur den andra halvan lever bära saker med oss från vårt tidigare liv, spåren av en senare, mer bekväm tidigare. Jag laga mat med rester av en Calphalon köksredskap set, det är gammal men välskött Tränare plånböcker i min garderob och urvalsstorlek badprodukter från Aveda i mitt badrum påminna mig om dagarna att jag kunde ha råd att skämma bort salong besök. Tillbaka i mer välbärgade dagar lärde jag mig att kvalitet kostar mer. I dessa dagar, dagar som är mindre, jag har lärt mig att det finns sätt att hitta kvalitet på billiga (de Frye boots som jag köpte på parkeringen av en livsmedelsbutik via Craigslist är exempel #1).

Föräldraskap vid vilken inkomstnivå är en resa. Men gör det samtidigt kämpar ekonomiskt är...intressant, minst sagt. Följande är nio överraskande fördelar med att vara pank-ass förälder:

1. Helikopter föräldraskap? Ain ' t nobody got time for det.

De flesta föräldrar som inte lever lönecheck till lönecheck har att lämna huset för att få dem. En hel del av oss arbetar minst 40 timmar i veckan, vissa av oss att hålla ned en eller två extra jobb. Tacka Gud för Oändlig Campus, och lärare som kommer att e-post, och barn som kan ta sig upp och till busshållplatsen på egen hand (givetvis mina barn är äldre, men detta gäller inte för de av er med littles). Vi är alltför upptagna och troligen alltför stressad för att detaljstyra våra barn, och därför är vår föräldrastil är mer besläktad med en ubåt än en helikopter. Och det är inte allt dåligt.

2. Du är en inspiration för dina barn, och även ett varnande exempel.

Jag vill tro att mina barn har lärt sig en sak eller två att titta på mig att bygga om våra liv från början. Jag vet för ett faktum att de har samlat en mycket viktig lektion liv också: ha Alltid en Plan B, en färdighet, en backup-plan. Jag hade varit en stay-at-home-mamma för ett tiotal år när den ökända shit hit the fan, och medan jag är evigt tacksam för dessa år, det kom tillbaka för att bita mig i bakställ. Jag hade inte en grad, det gjorde jag inte har en marknadsmässig kompetens, att jag inte har något, något att falla tillbaka på så långt som att stödja mig själv och min familj. Lita på mig när jag säger att min dotter, som är en sophomore på högskola nu, kommer att ha sin examen och förhoppningsvis ett fotfäste i hennes yrke val innan (om) hon bestämmer sig för att ha barn. Och mina pojkar? Jag tror att de nu vet vad det innebär att verkligen ta hand om en familj.

3. Skratt är gratis.

Jag kommer ihåg att titta på Roseanne och Dan Conner på tv tillbaka i dag och undrar hur de kunde vara så glada på grund av ett ökande skulder, räkningar och höja tonåringar. Nu vet jag . Om du inte kan skratta, kan du gråta. Och gråter gör dina ögon svullna. Medan jag tenderar att tro att Alvedon och te är verkligen den bästa medicinen, tro mig, skratt är rätt upp.

4. Ditt barn lär sig värdet av hårt arbete.

Inte att säga att barn från alla inkomstnivåer kan man inte lära sig ovärderlig lektion liv, men våra barn se det i närbild . Oavsett om det varit gräsklippning, barnpassning, eller som arbetar heltid i sommar och deltid under läsåret för att spara pengar till college, mina barn har arbetat från den tid då de kunde. De vet att jag är starkt begränsad i hur mycket pengar jag kan spendera på något över nödvändigheter, och de är OK med det. De arbetar för att tjäna pengar för att cykla eller att telefonen eller ens att Thrasher hoodie. Och därför att de uppskattar dem allt mer.

5. Ordet "lyx" betyder det något helt annat till oss.

Vad är en lyx? En två veckor lång vistelse i en Hawaiian bungalow? En fullmatad Mercedes SUV? En helt ny state-of-the-art kök? För min familj, lyx är saker som hängslen, drivrutiner licenser, familj semester, och under riktigt tuffa tider, freaking hushållspapper. Jag grät nästan när Costco började sälja välja-en-storlek slag, människor. Oh ja, och jag anser Costco en lyx också. Men det finns ingen förneka att den $50 medlemskap lönar sig i bensin besparingar ensam, aldrig tänka på billiga att producera och mjölk. En dag, förhoppningsvis kommer vi att få en smak av de andra typer av lyx, och när vi gör det, kan du satsa så kommer vi verkligen, verkligen njuta av dem.

6. Kreativitet!

Visa mig en lönecheck till lönecheck familj, och jag kommer att visa dig några av de mest kreativa människor på planeten. Vi kan utföra underverk med ett halvt kilo köttfärs och en låda med pasta, sträcka ut en flaska schampo så hårt att den ropar, och göra några kick-ass saft från livets citroner. Ett erbjudande om en helg på en väns stuga blir en fantastisk sommar äventyr, loppisar och secondhandbutiker hålla gåvor av kläder och möbler, och—OMG—vad vi kan göra med ett par avslutande end-caps på Mål.

Du kommer också att bli förvånad över hur kreativa du får med din ekonomi. Du lär dig vilka räkningar som måste betalas direkt, och vilka som kommer att låta dig glida lite. Du räkna ut olika sätt att tjäna pengar på sidan. Titta på en väns hund medan de är borta, gör de marknadsundersökningar intervju grupper, eller sälja onödiga/oanvända godsaker på Craigslist. Om det är en fattig, det är ett kreativt sätt.

7. Du erfarenhet tacksamhet .

Återigen, detta är inte något exklusivt för dem av oss med mindre, men att lära sig om det själv är ganska häftigt. För några år sedan, vi var i en svår ekonomisk plats: Det var i mitten av December, och efter hyra och verktyg hade betalats, jag hade ingenting kvar till Jul. Ingenting. Ett par dagar innan 25 th vi hörde en knackning på dörren. Det stod en man jag aldrig sett förut, och har aldrig sett sedan dess. Han hade med sig en hel semester fest och vad som kändes som en oändlig armloads av presenter. Jag minns att jag efter att han lämnat barnen och jag stod i mitten av alla väskor i vår lilla hyrda vardagsrum och de höll mig som jag snyftade. Jag kommer aldrig, någonsin att glömma den kvällen och kommer inte heller att mina barn.

8. Du lär dig om prioriteringar.

En stor del av min inkomst går mot hyra. Jag skulle kunna leva billigare någonstans, antar jag, men eftersom jag bara göra tillräckligt med pengar för att inte kvalificera sig för någon form av hjälp, det skulle innebära att flytta ut ur vår school district. Och någon bröt-ass förälder kan berätta för er, en av de största fynd på jorden är en hög-kvalitet gratis den offentliga skolan. Vår är en av de främsta i vårt land, och till mig, det är värt att sprita ut pengar för att bo i området (de bussa är viktigt, också). Jag kan ångra det senare, när jag är 95 och fortfarande arbetar, men alla ben upp jag kan ge mina barn är värt det just nu. Mina barn och deras framtid är min prioritet nummer ett. Här hoppas en av dem har ett extra sovrum till mamma en dag—med kabel, snälla.

9. Du reda på hur värdefull kärlek är.

Beatles berättade för oss att pengar inte kan köpa det, och de hade rätt. Det finns nätter jag inte kan sova, när jag vrider och vänder och oroa sig i morgon och nästa månad och nästa år. Det är kval skuld över vad mina barn har gått miste om och vad jag kunde ha gjort annorlunda för att undvika oss med att gå igenom dessa tuffa tider. Men det är en sak vi har aldrig varit brist på, och det är kärlek. Vi tillbringar tid tillsammans som en familj, vi har en galet stor grundplåt av inside skämt. och vi är rika med varma, glada minnen.

Visst, jag saknar de dagar då jag sovit gott och hade en disponibel inkomst, när jag körde en bil som inte hålls ihop med tejp och böner, när jag inte hålla andan under dessa få sekunder mellan att svepa mitt bankkort och få ett godkännande. Men livet var inte perfekt då. Att det aldrig är, du vet. Det viktiga är att uppskatta de bra oavsett om du faller på inkomstklass. Och dessutom: Om du inte gillar var du är, kan du räkna ut hur man ändrar det. Jag gör båda dessa saker, och när det visar sig vara en mödosam resa, jag lär mig att njuta av landskapet längs vägen.

ADVERT

Lägg till din kommentar