Pappaledigheten Borde inte Vara En Eftertanke När Vi Talar Om Betald Ledighet

Jag fick mitt andra barn i januari. Han har funnits i mer än åtta månader nu, och jag är fortfarande återhämtar sig. Men jag ska väl inte säga att eftersom jag inte fysiskt födelse barnet. Att vara en far, jag är bara den sekundära förälder i alla fall, så vilka effekter skulle kunna ha en baby att ha på mig?

Som en upplyst 21st-century hane med en lika stor andel av föräldraskap arbetsuppgifter, jag vet inte riktigt tro det. Men många människor fortfarande gör, även Republikanernas kandidat till President, D... D... jag kan inte tänka hans namn. Det är något som börjar med D? Åh höger: Djävulen.

Förra veckan, Djävulen, Donald Trump, meddelat sin barnomsorg plan den som är mest känd för vad det innebär. Förslaget omfattar sex veckors betald ledighet för en kvinna som har fött, plus skattelättnader för vistelse-at-home moms. Fördelarna, enligt Ivanka Trump, som hennes far poäng med att trycka honom att skänka denna fantastiska gåva till Amerikanska mödrar, är oftast stora i jämförelse med vad mammor får nu — som i huvudsak zilch.

Från ett tidigare inlägg på Skrämmande Mamma "Av 170 länder som studerats av International Labor Organisation , ett Fn-organ, Usa och Nya Guinea bara två nationer att inte mandat någon form av utbetalning för mammaledighet."

Tyvärr, Trump planen inte ger några fördelar för mindre traditionella familjer, såsom de som antar (ledsen, du gjorde inte föda barn!), eller sådana som är gjorda av två män (ledsen, du gjorde inte föda barn!), eller några förmåner för pappor (ledsen, du gjorde inte föda barn!). I själva verket, det finns inga fördelar för fäder till alla, oavsett deras sexuella läggning. Detta är också något nytt.

Den goda nyheten är att Amerika är inte riktigt lika långt efter resten av världen i detta område — endast 47% av de länder erbjudande lämna för nya fäder.

Det faktum att pappaledighet är en eftertanke borde verkligen inte komma som alltför mycket av en överraskning eftersom mammaledigheten är också en eftertanke, men åtminstone mammaledighet blir faktiskt tänkt efter. Pappor får inte tänkt på alls.

Jag vet vad du tänker. Ja, kanske inte vad du är tänker, men jag vet vad många av de personer på Facebook är att tänka, eftersom de inte är blyg om att tillkännage det. Kort sagt, de är även ledsen att män inte föder barn.

"Ja ledsen. Detta är inriktat på kvinnor, eftersom vi har barn och den brutala karriär val att göra."

" Moderskap ledighet för fysisk återhämtning av modern."

"Inte för att pappor ska inte förälder, men senast jag kollade, pappor inte behöver för att återhämta sig från en förlossning eller ett kejsarsnitt. Han hjälpte till när han kunde, men jag amma båda mina barn. Personligen, om min man hade varit hemma, skulle jag förmodligen ha dödat honom."

"Senast jag kollade, kvinnor — inte män — gå igenom förlossningen och även amma. Så detta är för dem. Sluta klaga på att det inte omfattar homosexuella män eller andra familjer. Denna plan är speciellt för mödrar. När du födde ett barn, då kan du prata. Jisses."

Yeah! De 1950-talet hemmafruar är rätt! Efter alla, jag har två barn, och ingen av dem har vuxit fram ur min kropp, så min pappaledighet var en total semester! När min första son var född, jag fick några dagar ledigt eftersom min chef är en trevlig person och har barn i sin egen och får mig att klippa några hörn. Så jag tillbringade de några stressiga dagar att lista ut hur man handskas med en nyfödd och inte vara säker på när jag var tillbaka på jobbet eftersom det inte fanns någon faktisk politik att göra keg stands!

Då, i det här förflutna januari, min progressiva AF bolaget tilldelade mig fem full dagar och allt jag gjorde var att sova eftersom jag hade en 5-åring och en nyfödd. Att de inte skulle kunna ha nytta av en arbetsföra man runt i huset medan deras mor återhämtade från några ansträngande dagar på sjukhuset!

Vänta, sa jag att jag fick fem dagar på sig att sprit och catnap ' för barn nummer två? Jag spenderade faktiskt de två första dagarna av min magra pappaledighet i NICU där min nyfödda höll på att återhämta sig från andningssvårigheter, så jag egentligen bara hade tre dagar kvar att upprepade gånger boot och rally samtidigt som man ignorerar och äventyra hela min familj.

Förutom nix. Eftersom mina barn kom fram från min hustrus kropp, och som en kärleksfull ansvarig make, jag tillbringade de fem dagar att göra allt jag kunde för att hjälpa henne återhämta sig från den fysiska akten av att ha ett barn och att hjälpa henne att fånga upp på sömn (vilket är omöjligt), tillsammans med att göra alla andra saker bra män gör när de är hemma (dvs, allt min fru bad mig att göra). Och som en omtänksam, ansvarsfull pappa, jag tillbringade de fem dagar att ta hand om och att lära känna mina barn, tillsammans med att göra alla andra saker bra pappor gör när de är hemma (dvs, allt min 5-åring ber mig att göra).

Ärligt talat, är inte bara mammaledighet många familjer som har råd ofta alldeles för kort de första veckorna av mammaledighet, betald eller inte, är nästan värdelös utan pappaledighet för att komplettera dem. Min fru var utmattad efter förlossningen och utmattad från amning, och när jag var utmattad för leverans rummet är inte precis ett avkopplande spa, även när du inte är i stigbyglarna), med mig runt lättade sitt belastning avsevärt, speciellt när det kom till föräldraskap vårt andra barn.

Plus, det är inte bara pappaledighet ett nödvändigt och viktigt komplement till mammaledighet, det är också en nödvändig och vital del av både barnets och faderns utveckling. Studier har visat att med Pappa runt har långsiktiga fördelar för barnets inlärningsförmåga och att det är bra för pappa utveckling också, eftersom, chockerande, när du faktiskt värderas som en förälder från get-go, du är mer benägna till att vilja delta down the line. Åh, och en sak till: När män dela några av föräldraskap belastning det tillåter kvinnor att spendera mindre tid av arbetskraften och det är bättre för deras karriärer.

Den svala sak om okunskap här är att det finns alla typer av fakta och undersökningar kan vi se fram som stöd för hur viktigt det är att både mammor och pappor för män att ha pappaledighet. Tyvärr, det är 2016 och saker som "fakta" och "studier" har någon bäring på verkligheten längre (#MakeAmericaRationalAgain!). Alltså, människor är galande att detta öppet kvinnofientliga clown show ' s child care plan är en bra start eftersom det är "bättre än ingenting".

De är inte fel. Något är bättre än ingenting. Men mer något är också bättre än mindre av det, och den Demokratiska kandidaten Hillary Clinton förslag till plan erbjuder barnomsorg 12 veckor. (Det är dubbelt så många som Djävulen Trump plan, men vänligen använd Google för att kolla min matte.) Det ingår även mödrar, fäder, och adoptivföräldrar. Inte bara är det mer av det, det är också i clusionary, istället för att ex clusionary, som i princip sammanfattar båda kandidaternas hela plattformar.

Jag vet inte om dig, men inkluderande versionen av America är den som jag vill leva, uppfostra mina barn, och fest under pappaledighet — om vi män någonsin få något.

ADVERT

Lägg till din kommentar