Pappaledighet Är Bra för Ditt Äktenskap

En dynamisk jag ser nästan varje dag är ett skulle jag dubbade, innan jag hade barn: "dumma pappa, shrewish mamma." Jag är säker på att du har sett det också: pappa lossning juice lådor och ballonger på plats medan mamman skäller anvisningar för goody-bag församling; pappa som knappt kan hantera att byta en blöja på en parkbänk utan att fråga sin fru om hjälp, vilket hon kommer bara att erbjuda med en stor suck och ögon rulla; pappa som aldrig tagit hans två barn på sin egen, eftersom han bara inte kan hantera det och/eller hans hustru inte lita på honom.

Jennifer Senior, som berättade i detta New York Times berättelse skrev till alla 100 senatorer kontor, fråga dem vad de erbjudit sin personal i vägen för mamma-och pappaledighet. Det visar sig att vissa Republikanska senatorer är mer generösa än sina offentliga ställningstaganden skulle tyda på: Marco Rubio, till exempel, erbjuder 12 veckors mammaledighet och sex veckors pappaledighet.

Ledande uppmanar arbetsgivare att erbjuda pappaledighet för den skull lugn hemma—för att undvika denna dynamiska, känner att någon mamma som har varit hemma med ett spädbarn medan hennes partner fungerar: "'När min man kommer hem från jobbet, han vill att trösta barnet, men han kan inte, eftersom barnet används till mig.' Och sedan slagsmål börja. Eftersom Mamma är trött. Mamma vill ha en paus."

Min man, Fran, hade en generös mängd av ledighet med båda våra barn: hela sommaren för vår första son och åtta veckor med vår andra. Det var en gudagåva. Födelse av våra äldre barn var oväntat hemskt, jag hade en feber som varade i flera veckor och ingen liten mängd av smärta. Det var nog lite mild post-partum depression—jag minns hunching i köket mitt i natten, sport mesh sjukhus underkläder, och gråt. Jag minns att knuffa ner en tillsatta känsla av skräck och viskade till min man, "Detta är den typ av hullaballoo som sker precis innan någon dör. En hel del människor kommer till huset, och du kan köpa en massa konstiga saker du aldrig kommer att använda igen, och då dör någon."

Fran tog över alla baby uppgifter och sov i vardagsrummet med liggdelen på natten. Han matade barnet och noterade smutsiga blöjor i loggen. Han vikta högar av hand-me-down baby kläder och ordnat dem i byrån; han har satt upp ett provisoriskt skötbord och liggdelen (vår son var tidigt och vi var på allvar underprepared). Han tog honom till barnläkare möten, eftersom jag inte kunde lyckas med att få mig ur huset. När jag kände mig lite bättre, några veckor senare, han visade mig hur man byter en blöja. Till denna dag, jag har aldrig behandlat någon navelsträngen.

Jag vet inte vad vi skulle ha gjort om jag hade levererat barnet på en lördag och han hade gått tillbaka till jobbet på måndag. Som Senior säger, en hel del familjer med "små, sköra, stängt lite slingor i två föräldrar (om det)." Även om du inte har andra familjemedlemmar att hjälpa till (och det gjorde vi, för det är jag evigt tacksam för), inget substitut för din partner att veta vad fan det är som pågår.

Pappaledighet sätta scenen för resten av vårt föräldraskap liv tillsammans. Även om jag nu är det primära vårdgivare, de första veckorna för att ta ansvar hade en bestående effekt: Han vet var alla redskap hålls (eller vad redskap är, även om jag inte är tvungen att göra en tutorial på en Ergo eller en baby badkar net grejen). Han vet snack rutin: om barnet kan nu hantera en hel banan eller om han fortfarande har lite bitar. Han vet, när barnen är vända ut på Trader Joe ' s, som att komma hem, eftersom hey, barn ibland bara vända deras skit i snabbköpet.

Detta speglar erfarenheter från andra pappor jag känner som hade generösa lämna. Tom, ett arbete som advokat, hade 10 veckor off med båda sina barn. Och även om hans fru är den primära vårdgivaren, han verkar helt bekväm jonglering både barn när han är i tjänst. Jag frågade om han kände det som sin pappaledighet hade något att göra med det, och han säger i ett budskap: "jag har aldrig riktigt tänkt på det på det sättet, men förmodligen. Jag har fått en leave-mindre vän vars barn är samma åldrar som mina, och han endast hade nyligen sin första helg ensam med dem. [De yngre barnet är ca 18 månader gamla och äldre om 4.] Han är en bra pappa, mycket engagerade, etc., men denna första period där mamma var ensam med barnen...tycks ha satt upp en dynamisk där morsan kände sig som hon inte kunde lämna barnen och pappa kändes som det skulle bli för mycket att hantera på egen hand."

Så ja, de pappor är inte dumma, de har bara aldrig fick bryta-i den period som de mödrar fått. Det tar lite tid att lära sig hur man tar hand om ett barn—du är inte dum om du inte får det omedelbart, och du måste pågående praktik. Om, innan jag hade barn, hade någon gav mig en baby och barn i lekåldern och vänster för dagen, som jag också skulle ha varit som Öh, vad gör dessa barn äta? Hur liten livsmedel måste skära upp? Kan en 10-månader gamla promenad? Klättra? OK, det man kan. Shit, den här killen kan verkligen klättra! Hej, få bort den jävla hyllor!

Och dessa mödrar är inte shrewish: Kvinnor inte vill framför allt göra en lång barnomsorg handledning varje gång pappa tar barnen ut, men avsaknaden av en familjevänlig politik, som innebär att kvinnor ofta tvingas ut i arbetslivet och pappor jobbar mer och göra mindre barnomsorg—för att göra upp för det. Och så Morsan blir oundvikligen innehavare av Alla Barn Kunskaper, och Pappa bara tillfällig barnvakt. Jag vill inte vara den enda som vet vilken storlek blöja för att köpa, eller om att hitta nappar i påsen, eller vad TV-show kommer att hålla dem underhöll tillräckligt länge för att göra middag, och jag skulle vara väldigt, väldigt irriterad om jag tvingades in i den rollen.

Vård av barn är en färdighet som har en inlärningskurva—en färdighet att detta land inte värdet. Vi erbjuder ingen utbildning eller utbildning för barn-och sjukvårdspersonal och betala dem fattigdom löner, resonemang att det är "outbildad" arbetskraft. Och vi förväntar oss mammor att lära sig det samtidigt som obetald ledighet och fäder, antar jag, att aldrig lära sig det på alla.

ADVERT

Lägg till din kommentar