Barnet Dagar Har Passerat Mig Av

Jag fick en glimt av hennes trycka hennes dubbel barnvagn längs den sida av vägen som jag körde med i min bil på väg till min korsning saker från min lista och få saker och ting gjort.

Barnet sov, medan hennes barn tvinnade runt i hennes sits. Kvinnan, som verkade mer en tjej med hennes hästsvans och träningskläder, avtog hennes takt, då nått ner i korgen undertill och gav henne en sippy cup. Nöjd, barnet satt ner och njöt av landskapet medan hennes mamma klev vidare till någon okänd destination, motion och frisk luft den viktigaste delen av utflykten.

Mitt hjärta log, kom ihåg att tid både för länge sedan och bara igår när bara komma ut ur huset var en prestation. När jag inte kunde låta mina barn gå utan en bra rop, smög förskolan, frossade i mitt martyrskap, åt upp varje bit av deliciousness och sörjde tiden.

Jag älskade att vara som mamma. Jag älskade henne så mycket. Och jag älskade dem som barn i en nästan cripplingly kraftfullt sätt. Jag ville inte ha något för mig själv utan för att lugnt sjunka ner i den överväldigande undertow, som går under utan kamp och ingen avsikt eller intresse av att komma upp för luft. Ibland verkade det som stressande, att ta hand om dessa behövande, bräckliga varelser, men för det mesta cyklade vi våra dagar tillsammans fredligt med ett par goda vänner som gjorde hela skillnaden.

© Courtesy Alisa Schindler

Men nu, jag är annorlunda. Jag är äldre. Mina barn är inte längre barn. De är 7, 10 och nästan 13. Jag har inte längre tid att promenera, eller till och med en barnvagn för att driva. Min sippy koppar har ersatts med sport-flaskor. Kör jag för min värld har sparkat in en högre växel och jag måste hålla upp tempot. Beep, chop chop, låt oss gå tillsammans, lady.

Och jag gillar det. Ständig rörelse, förändring i prioriteringarna—jag är nästan som en människa igen! Med barn som faktiskt kan (om de vill) kommunicera och uttrycka sig. Vem är komplicerad, intressant och (när de bestämmer sig för att vara) kapabel. Som är smart och stark och (utom till varandra) typ. Som växer i unga männen jag vill, som gör mig stolt och glad och tacksam.

Men jag antar att precis som alla saker tidigare, jag är sentimental. Det var en tid av oskuld, deras och min. En tid att skratta när du är sen till en musik klass och du tappade bara ditt kaffe på golvet och bebisen bajsat igenom hans kläder igen. En tid att gråta när du arbetar på tre timmars sömn med en nyfödd och din äldsta smyger in i din säng mitt i natten och kastar sig på dig. En tid att dansa till Laurie Berkner och fnissa med den Wiggles. Och en tid för ändlösa promenader med en god vän, en barnvagn fylld med guldfiskar och klubbor och ditt barn i centrum av din värld.

Och du fortfarande i centrum för deras.

ADVERT

Lägg till din kommentar