Vi Behöver inte Det Sh*t: 5 Saker som Föräldrar VERKLIGEN Behöver

När jag var gravid med min första son, jag hade en ganska lång lista på saker som jag trodde att jag behövde som förälder. En spjälsäng och skötbord var självklara nödvändigheter. En blöja hink var ett måste. Och en riktigt skön (dvs, alldeles för dyrt) gungstol var också viktigt.

Efter det att barnet föddes, den lista med krav utvidgas till att omfatta böcker — massor av böcker. Och jag pratar inte om baby böcker eller böcker, men självhjälp och föräldraskap böcker. Med en bebis som inte skulle sluta gråta och knappt sovit natten igenom, jag var desperat för information och vägledning. Jag behöver råd och jag behövde det stat !

Över tid lista av saker som jag behövde växte till att omfatta en fin barnvagn, en stor baby aktivitet grej, dyra flaskor som såg ut som laboratorium bägare, information om när man ska införa fasta ämnen, råd om hur man kan få ett barn att sova genom natten, en annan skötbord, och fler böcker fyllda med råd garanterat fixa alltheproblems.

Visar sig, jag behövde inget av det. Inte en enda jävla sak.

Istället för rådgivning, forskning, studier, motstridiga uppgifter, och dyra produkter, här är vad föräldrarna egentligen behöver:

1. Vi behöver tålamod och medkänsla, och vi behöver någon att hålla i den jävla dörren för oss.

När vi blandar upp med en blöja väska storleken av en resväska och en barnvagn storleken på en liten bil samtidigt som vi håller en squirmy dotters hand och har en baby fastspänd på vårt bröst, vi behöver bara någon att hålla i den jävla dörren öppen. Vi behöver inte få sida-öga, eftersom vår barnvagn är så jävla stora och litet barn skriker "jag inte wanna!" på toppen av hans lungor medan han försöker att köra in rörliga trafiken. Vi behöver inte människor som rusar förbi oss med sina tunga suckar av otålighet. Vi behöver bara någon att hålla i den jävla dörren.

2. Vi behöver pep samtal och erbjuder sig att hjälpa till.

När vi erkänner att vi har inte sovit i tre raka dagar, vi behöver inte människor att berätta för oss om den senaste studien stöder gråta ut-metoden eller familj sängen eller Ferber metod eller rub-några-lavendel-olja-mot-alla-metoden. Vi behöver inte människor att berätta för oss att vad som än sömn strategi vi försöker är ineffektiva, skadar vår söta lilla bräckliga psyke, och garanterar att våra barn kommer att sova med napp tills han går på college. Och vi behöver inte folk att säga, "Vad du behöver göra är att..." eftersom du kan satsa din röv som vad vi ska ha "måste göra" har redan försökt med. Vad vi behöver är det någon som lyssnar, någon empati för någon att säga: "Det är riktigt jävla svårt. Låt mig ta barnet för ett par timmar."

3. Vi behöver förlåtelse och medkänsla.

När vi röra upp, när vi skriker åt våra barn eller vända sig bort för en minut, vi behöver inte dom och kritik. Vi behöver inte människor att berätta för oss hur de skulle inte ha låtit det hända eller deras barn aldrig skulle ha gjort. Och det kan vi verkligen inte behöver skämmas. Olika åsikter är en sak, att ifrågasätta ett föräldrarnas motiv eller kärlek till sina barn är något helt annat.

4. Vi behöver en stam.

Vänner som också har barn är bra, men de är inte nödvändigtvis samma sak som en stam. Morsan vänner kommer att säga till dig som förskolelärare som är hennes favorit och där för att köpa begagnad baseball knapar. Morsan vänner kommer att bjuda in dig och dina barn över för en playdate, och kan även göra dig lasagne efter att du har dina andra barn. Morsan vänner är trevligt, men en stam är ännu mer än så. En stam kommer att ordna en måltid schema så att du inte behöver laga mat för en månad efter att ha kommit hem från sjukhuset. En stam kommer inte bara bjuda in dig över för playdates, en stam kommer att titta på dina barn för en hel eftermiddag, så att du kan sova. Och en stam som inte kommer att ge råd — om du frågar.

5. Och vi behöver berg och berg av nåd — för andra och oss själva.

Ingen är perfekt. Jag upprepar: Ingen är perfekt . Så låt oss alla sluta detta låtsas och bara vara verklig. Jag kommer vara den första att erkänna att jag fan upp på en daglig basis. Jag skriker åt mina barn. Jag ger i sin gnällig önskemål om annan popsicle, mer tid för skärmen, eller i ett senare läggdags. Jag låtsas vara att lyssna till deras loooonnng berättelser om vem-vet-vad medan smyga kikar på min telefon. Jag låter dem inte äter för mycket skräpmat, och jag behöver inte läsa med dem så mycket som jag borde. Don ' t get me fel, det finns många sätt jag vinna på detta föräldraskap sak också. Men jag knulla upp hela tiden, och nästan varje kväll, jag påminna mig själv om att det som är gjort är gjort och jag (försöka) att förlåta mig själv för att något misstag jag gjort under dagen.

Jag önskar att jag hade känt under alla dessa år sedan vad jag skulle verkligen behöva som förälder. Jag kanske har spenderat mindre tid på att läsa böcker som kunde dela ut råd och mer tid till att lyssna till min gut instinkter. Jag skulle ha spenderat mindre pengar på enheter och contraptions jag trodde skulle göra föräldraskapet enklare — och mer pengar på en barnvakt varje gång på ett tag. Och jag skulle ha använt en mycket mindre energi att bry sig om vad andra människor tyckte om, vad den senaste forskningen som stöds, och vad "föräldraskap experter" som rekommenderas. Istället skulle jag ha varit snällare mot mig själv, mjukare och mer förlåtande. Eftersom vad jag har insett på sistone är att föräldrar vad de verkligen behöver är en bra stöd-systemet, ett selektivt minne, och en IDGAF attityd .

De dyra redskap, oombedda råd, motstridiga forskning, och listan av shoulds? Fuck that shit. Ain ' t nobody got time for det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar