Mina Barn Är Äldre, Men Jag Har Fortfarande Sömnlösa Nätter

När min son kom, jag fick en snabbkurs i föräldraskap. Ömma bröstvårtor, blöja blowouts, och ett barn som vårdas ständigt fick mig att inse snabbt att jag var över mitt huvud. Mina nätter spenderades bär en väg i barnkammaren rum matta som jag gick miles studsar en skrikande barn. Sömn var en lyx, och jag vandrade runt och såg ut som en yoga-byxor-klädda zombie. Sex månader in i min första spelning som förälder och jag var helt utmattad. Jag var också övertygad om att jag aldrig skulle sova igen.

Som tur var hade jag vänner som hade överlevt mardrömmen av linda och toddlerhood. De erbjuds rådgivning om tupplur gånger och sova scheman. De satt barnvakt så jag kunde tupplur på den tiden då jag var så trött att jag inte kunde se rakt. De skulle hålla min son, ta in djupa andetag av hans nyfödda doft och medvetet leende. "Oroa dig inte", sade de. "Det blir så mycket lättare när de är äldre. Du kommer att sova igen när han blir lite äldre." Eftersom jag inte kunde föreställa mig ett liv utan sömn och jag kände mig en aning rubbade de flesta dagar, jag tog deras ord för det.

Jag är ganska säker på att mitt galna hår och galna ögon gjorde mina vänner väljer att undanhålla den verkliga sanningen för att skydda min mentala hälsa. Jag borde ha insett att deras veta leenden var kod för "Hon har ingen aning om vad som kommer när hennes barn är tonåringar."

Mina barn är tonåringar nu, och ja, det är sant att jag inte var tvungen att byta ut en napp eller torka en hiney vid 3 på morgonen på ett tag. Men efter 13 långa år, jag är fortfarande inte sova på natten.

Det är nästan värre än när mina barn var spädbarn, och jag ringer skitsnack.

Vad föräldrar till tonåringar inte berätta för nya mammor är att tonåringar har ett socialt liv — mycket aktivt socialt liv som inträffar när det är mörkt faktiskt. Till synes över en natt, tonåringar har planer på att hålla dem väl ut tidigare när deras mammor skulle vilja vara prydligt nerbäddad i sin egen säng med en god bok — böcker som vi blev lovade att vi skulle ha tid att läsa när våra barn blev äldre, tänka på dig.

Istället, föräldrar till tonåringar tvingas att hålla våra ögonlock öppna med tandpetare som vi väntar utegångsförbud tid. Jag befinner mig och myste i soffan, kollar på klockan varje så ofta, väntar på ljudet av min tonåriga son är nyckeln i dörrlåset. Och naturligtvis, att han inte vill gå till sängs direkt eftersom, som alla vet, tonåriga pojkar är hungrig varje minut av varje dag. Jag tittar på honom varva ner med en smörgås som den andra handen och är den klocka som sakta tickar förbi min idé av en mycket sen läggdags.

Om jag måste plocka upp honom från en sen natt verksamhet, min dyrbara sömn försenas ytterligare, eftersom jag måste faktiskt köra någonstans för att plocka upp honom. Jag kan hittas klädd i min pyjamas i min mörka bilen och väntar på min sociala fjäril son att växa fram. Jag tyst fist bump andra mammor på parkeringen i en visa av sömn-berövas solidaritet. Ingen berättade för mig att jag skulle sitta i mörka parkeringsplatser, irriterad och vresig, väntar på mitt barn att sluta upp med tiden av sitt liv på en fredag kväll. Jag är gammal och jag behöver min sömn, för helvete.

Som om att behöva vänta upp på alla timmar för att min tonåring räcker inte oroa mig för att mina tonåringar är ett heltidsjobb. När de var små, jag lyssnade till babymonitor för ljud av kvävning eller gråter av hunger. Nu, ligger jag vaken på natten orolig för att de kommer att experimentera med alkohol eller sex när jag är ute i huset för kvällen. Jag vrider och vänder, undrar om vi har lärt våra barn tillräckligt väl för att veta att inte lura runt med en pistol om de hittar en med sina vänner på en fest. Jag ber att de ska ringa mig om de är berusad och behöver en åktur, snarare än att sätta sig och andra i fara. Jag har svårt att somna på natten när de är borta på bal, övertygad om att min tween är att titta på en barnförbjuden film eller att min tonåring är att spela snurra flaskan. (Barn fortfarande spelar det, rätt?)

Mina barn får sova hela natten nu, men jag känner mig mindre utvilad än jag gjorde när de var spädbarn. Jag långsamt komma till rätta med det faktum att i några år, kommer de att vara iväg till college , living bort från våra hem och prydligt instoppade i sina sängar säker och sund. Hur jag kommer att förväntas att sova när mina barn är i en out-of-state studentrum? Jag är trött bara av att tänka på college år för att vara ärlig.

Som jag ser dem växa, jag längtar efter sina spjälsängar, som mjuk säkert ställe jag brukade placera dem för natten. Jag visste var de var, och jag visste att om jag stängde mina ögon för ett par minuter, de skulle vara precis där jag lämnade dem. Tonåringar som inte kan bekämpas, och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte ligga i sängen och lyssnar för att höra om han och hans kompisar är att smyga ut ur huset när vi är värdar för bal. Jag tycker verkligen barnvakter för tonåringar bör vara en sak.

Så, för mammor med spädbarn som är utmattad, jag är här för att berätta sanningen: att Få sova medan du kan, eftersom du sover i ett hus fullt av tonåringar är ansträngande.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar