7 Konstiga Saker Som Föräldrar Göra På Dag-Natt

Jag älskar dag-natt. Eller dag och dag. Det spelar ingen roll. Så länge jag är ute med min man och barnen är hemma med barnvakt, jag är en glad mamma.

Men sista gången vi gick ut, jag märkte något konstigt. Vi har fått en del konstiga vanor tillsammans med vår status som föräldrar . Med alla böcker och webbplatser fyllda med råd om att bli förälder, det är galet att ingen nämner vad det innebär att våra sociala färdigheter. Brist på etikett är alarmerande. Sociala time management är helt förlorad. Vad folk ska tänka när de ser oss—det kan inte vara bra.

Här är några av de nya vanor som jag har lagt märke till:

1. Vi andas in vår mat.

Varje gång min man och jag gå på middag, vi sluta äta vår mat snabbt. Jag pratar inte hastigheten som Joey Chestnut, bu t det är ganska nära. Åskådare kan vara äcklad av vår brist på självkontroll och etikett. Det är inte helt avsiktlig—det är precis vad vi är vana vid att . M ealtime med barnen är en hp tic-event där mat avvisas eller skjuts runt plattan, eller längre. Ketchup är ett krav. Upp och ner från bordet vi går, försöker att få barnen att äta något . Mellan kaos är när vi äter. Och tiden är begränsad. När barnen väl är gjort så är vi.

En föräldrar' night out är en flykt från detta, och vanor är svåra att bryta. Samtalet är gles och våra plattorna är rengjorda. Varm mat är fantastiska . Men när jag tänker på vad jag måste se ut som jag krypa. Detta är dåligt.

2. Vi drick vin.

Gillar mat situation, detta är inte avsiktligt. Hemma när jag hälla upp ett glas vin, det tar mig en timme att dricka det med alla avbrott. Det går så snabbt när jag inte har något annat att göra än att sitta och dricka. Det är en speciell vuxen-endast behandla som njöt. Kanske lite för mycket. Vissa nätter resultatet är endast en huvudvärk följande dag, eller ibland börjar jag känna som om jag är i min 20s igen. Det här slutar aldrig väl.

3. Vi tar en selfie och lägga upp den på Facebook.

Jag är inte stor på selfies, och jag vill absolut inte ha en "selfie stick." Men när det kommer till date night, det händer alltid. Mitt hår är blåst torrt och inte i en ponny svans. Jag bär läppglans och örhängen. Jag sällan känner att jag ser halvvägs anständigt, så jag är frestad av selfie varje gång. Vi kanske är för att skryta. Eller kanske är vi dokumentera denna händelse för att påminna oss själva om att vi är mer än "Mamma" och "Pappa". Men oavsett orsaken, det är garanterat att en av oss kommer att lägga denna märkliga och ovanliga kontaktsökande bild.

4. Middagen är klar på 7 p.m.

Vi har nedskjutna en flaska vin och ätit för mycket i ett försök att motverka vin. Vi har ägnat vad som känns som timmar på middag. Ingen sådan lycka. Det är 7 p.m. och vår dag började vid 6. Gå hem nu inte är ett alternativ. Först av allt, det är inte en dag om du är hemma innan det är mörkt. Och för det andra, barnen är inte ens i sängen ännu.

5. Vi känner gamla .

Vår middag ska rivas innan de flesta ens lämna huset för en kväll ute. Vi är tipsy av två glas vin—okej, kanske tre. Vi är svindlande att vara på en restaurang. Jag ser mig omkring och känner tant. Drinkar med namn som jag inte kan uttala är beställt. Och där vi sitter. Vi är läskiga gamla människor i baren. Tala om nästa destination är som diskuteras. Jag tror att jag hör "karaoke bar" och det första ord som kommer att tänka är "högt." Japp, jag är gammal.

6. Vi gör slumpmässiga inköp.

Eftersom middagen är klar så tidigt och vi är säkra på att vi inte skulle få plats i en "karaoke bar"—eller att kunna stanna upp tillräckligt länge—vi ofta ta en promenad. Random affärer är kul utan barn, och särskilt efter att ha druckit en massa vin. Min man och jag har ett halvt dussin stora illaluktande ljus för att bevisa detta. Antar att vi borde vara glada över att Costco är inte nära restaurangen.

7. Vi får hem innan 10 på kvällen och gå till sängs.

Våra datum är alltid kul. Men ihop med att ha två barn under 5 år, vi är trötta. Och även om vi har energi för en episk kväll för att dricka och dansa, barnen fortfarande vakna innan solen går upp nästa dag. Och de är inte förståelse när det gäller till utmattning och baksmälla. Och om jag är ärlig, jag kan inte hantera det längre. På väg till sängs tidigt i s fantastiska.

Datum nätter säker på är inte vad de brukade vara. Kanske bör vi arbeta på vår bordsskick, och vår sociala förmåga i allmänhet. Men vem är jag byta till? Om jag är ärlig med mig själv, det är precis där jag är i livet just nu. Kanske är det därför föräldraskap böcker behöver inte nämna detta fenomen. Kanske är detta inte en etikett fråga efter alla. Dessa "dåliga vanor" skulle kunna vara bättre beskrivs som "coping vanor." Se till att de är konstigt, men om jag ser mig omkring, jag är i sällskap med karl förälder datum nighters pre-kid nätter och post-kid nätter, var och en med sin egen uppsättning av bedårande och inte så förtjusande vanor. I stället för att vara kritiska av dessa vanor, jag kommer att arbeta på att njuta av dem. Sedan innan jag vet det, jag ska bli den gamla damen som tar henne proteser ut på bordet.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar