Var Fan Var De Föräldrar I 'Stand By Me'?

Jag var 12 år första gången jag såg Stand By Me och jag såg den på VHS med min bästa vän. Jag minns att jag tänkte att de pojkar "fick den." De förstod liv, och let ' s face it: River Phoenix var en snygging. Historien var dramatiska, angsty och hjärtevärmande. Och vem kan glömma den barf-o-rama scenen? Det var betyg guld för den framtida generationen som heter X .

Flash-30 år framåt i tiden (har det varit så länge?!) för ett par veckor sedan när jag såg filmen igen med min egen son. Jag tillbringade hela filmen bär en "Vad i helvete?!" titta på mitt ansikte. Allt jag kunde tänka var, var i hela skapelsen som är föräldrar till dessa barn?

Nu, ska jag ge Gordies föräldrar en hall pass eftersom de var så förstörd av sorg över att förlora Denny att de omöjligen kunde förväntas förälder utöver att tillhandahålla måltider. Och, okej, Chris och Teddy ' s pappor var Galna och Galnare. Men, kom igen, Vern verkade som om han kom från en mestadels justerat hem. Åtminstone där var Mrs Tessio när Vern sprang ut genom dörren, och varför hon inte minst pack pojkarna några smörgåsar?

Utöver pojkar och deras föräldrar, där var de vuxna i allmänhet i staden? Affärsinnehavare? Allmänheten? I varje scen i filmen, med undantag för några tillbakablickar och en mycket arg skroten ägaren, hela staden var till synes att köra Lord of the Flies stil med Ace Merrill som sheriff.

Låt oss undersöka de bevis, ska vi?

En Två-Dagars Övernattning Tur i Skogen Med $0.09 för Mat

I en ålder av helikopter föräldraskap och engagerade föräldrar, fyra 12-åriga pojkar ute i skogen med mindre än en fjärdedel idag skulle inte bara innebära CPS, det skulle också vara en del av serien på Datumgränsen . Gjorde ingen i Castle Rock se dessa fyra pojkar, sina ryggsäckar, och deras vilja? Ray Brower saknas, som troddes död, och till synes ingen av de föräldrar bryr sig om att deras barn inte stoppade säkert i sina sängar. Jag är förvånad över att du, Mr och Mrs Tessio.

Två Ord: Mailbox Baseball

När jag såg den här scenen som en preteen, vad med Ace porlande biceps och hans badassery och alla, jag minns känslan av en liten bit glada av hans nonchalans när det gäller regler. När han spelat kyckling med lastbil? Tja, låt oss bara säga att det var mitt första möte med hormoner utlöses av en badass med en cigarett. Men nu, som en skattebetalande medborgare som vet precis hur mycket ett e-postkonto kommer att ställa mig på Home Depot? Ja, Ess, vi har ett problem här. Titta nu, jag bara mår dåligt av Castle Rock är brevbäraren och alla de medborgare som rutinmässigt aldrig fått sina Sears kataloger. Någon som krävs för att ringa polisen på dessa huliganer.

Mobbning

Varannan scen i Stand By Me har en del testosteron-ridit pojke slog upp en annan. Staden är bokstavligen som hålls som gisslan av en grupp tonåring huliganer katten på att terrorisera tweens Castle Rock. När Ace plogar Chris till marken, inte en enda vuxen steg i att spara Chris mejslade kindben. Det är som att de vuxna i Castle Rock är inlåst i källaren i kyrkan, medan Ace och hans kumpaner praktiken vigilante rättvisa.

Razor Tatueringar, Iglar och Vapen, Oh My

Ännu en störande insikten att min vuxen själv hade under Stand By Me är att dessa barn har alla en önskan om döden. Alla av dem. Ace och hans kompisar riskerade stelkramp och köttätande bakterier genom att bortse tatueringar i deras armar med osteriliserade rakhyvlar. Denis och företag nästan blödde till döds från blodiglar. Ess är att gå runt med en fickkniv på hans fingertoppar, och jag är ganska säker på att han har cancer nu från alla som rökning. Och inte får jag började på Denis och gun. Jag menar, alla för en översittare få sin comeuppance i den sista scenen i en film, men allvarligt, Vuxna Castle Rock, inte du denna generation av barn i din stad. Vi ska inte ens prata om Chopper.

När jag såg Stand By Me som en 12-åring, jag undrade om jag någonsin skulle ha en crazy historia att berätta när jag blev äldre. Jag undrade om min bästa vän och jag skulle tappa kontakten som Denis och Chris. Skulle jag någonsin bli badass nog att gå på en hemlig resa som jag skulle gömma sig från mina föräldrar? Mestadels, jag önskade att jag kunde datum Kommer Wheaton.

Och nu när jag har galna minnen av college, en resa eller två mina föräldrar vet fortfarande inte om, och jag är fortfarande i kontakt med som vän från femte klass, jag längtar till den tid då jag kunde titta på en film genom ögonen på en trånande tonåring snarare än en förälder ansvarig för att göra reglerna . Jag har också fortfarande önskar att jag kunde datum Wil Wheaton.

Men för det mesta, jag inser att jag inte har haft vänner som jag gjorde när jag var 12.

Jesus, finns det någon? (Se vad jag gjorde där?)

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar