Öppet Brev Till Föräldrar I High School

Kära Föräldrar i High School,

Detta är inte en lista över alla de saker du måste göra innan ditt barn utexaminerade/blad för college. Det finns tillräckligt många av dem ute och var och en av dem satte en gigantisk grop i magen. Detta är ett brev för att berätta att allt kommer att bli okej. Jag lovar.

För ett år sedan satt jag i stolen (sanningen att säga var jag uppkrupen i en boll på min soffa). De sista veckorna av min sons sista år var jag fylld med fruktan. Rädsla för förändring, rädsla för honom att vara på sitt eget, fruktan för det okända och, ärligt talat, fruktan för honom att lämna mig. Fruktan för det oundvikliga: mitt barn hade växt och var går vidare.

Alla listor över saker att göra innan de lämnar överväldigade mig. Varför hade jag inte gjort det? Hade jag gjort tillräckligt? Hade han haft tillräckligt? Hade jag gett honom tillräckligt? Hade jag gett honom för mycket? Kan du någonsin älska någon för mycket? Hade jag helicoptered och skapade en ung man som inte kunde klara sig själv? Min son gick i små, i privata skolor. Döm om min förvåning när han sa till mig att han ville gå till Ohio State – en av de största skolorna i landet.

Joylynn Brun

Jag kunde gå på och om alla de saker jag oroade mig för, men låt mig dela detta: många nätter i min sons sista året och som leder upp till honom lämnar jag skulle ligga i sängen, förlamad, gråter och ber om att jag inte skulle låta denna rädsla förstöra alla fantastiska stunder framöver. Jag skulle alltid göra detta i privat – om jag kände tårarna komma jag skulle lämna rummet så att min son inte skulle se mig.

I blink of an eye, det var morgon, han kvar för högskola . Min övertygade om ungen rörde sig som en snigel, om på soffan med hundarna, för att inte säga ett ord. Jag insåg genast att titta på hans ansikte eftersom jag hade burit det i flera månader: skräck.

Hade jag klarat det till honom? Alla mina osäkerheter och rädslor? Jag kramade honom och sa till honom att det skulle bli bra, och att jag visste att han skulle bli bra, och att vi var tvungna att gå. Det var i det ögonblicket jag insåg att jag behövde komma över det och vara stark. Det här handlade inte om mig. Det var som en switch vänt. Jag ville inte att han skulle känna något för min fasa så jag stängde ner det. Det var bara två av oss på kort bilresa dit och nästa sak du vet att vi är i det. Och vi njöt av varje sekund.

Jag höll ihop det och verkligen älskat allt om den dagen: mötes-och hans rumskamrater och deras familjer, plocka upp sin fotboll biljetter, tittar på sin pappa och stepdad montera möbler tillsammans, alla av det. När jag såg honom gå bort, det var tårar, men det var också en förändring. Ett nytt kapitel i sitt liv, och vår relation, hade börjat.

Han tar sin sista final ikväll och kommer hem för sommaren. Här är några saker jag lärt mig i år om min son och mig:

– Han är vuxen. Jag får inte fatta beslut för honom längre. Han är mycket mer självständig än jag någonsin trodde att han skulle vara. Han hanterar sin verksamhet och inte uppskattar mig att påminna honom att göra saker. Det är tufft, men han måste hitta sin egen väg och ibland lära sig den hårda vägen.

Joylynn Brun

– Vår relation är olika, men starkare. Jag har ändrat mitt sätt att kommunicera med honom. Istället för att fråga "Är du (fyll i de tomma: dricka, festa, etc.)," Jag frågar "Hur ofta är du (fyll i de tomma)." Detta var en game changer. Han svarar mig ärligt eftersom jag går i med antagandet att han redan gör det. Några av hans svar att jag inte var redo för, men jag reagerade inte. Jag skulle snarare känna sanningen, och om det är någonting som verkligen oroar mig, jag skulle ta itu med det privat på en annan tid. Vi har kommit mycket närmare varandra på grund av detta, och han litar på mig.

Det är en sak som jag rekommenderar (lägg till den till din att göra-lista!): Skriva ett brev. Natten innan jag tog honom till college, jag skrev ett brev till honom och delat saker med honom som jag aldrig hade gemensamt innan. Jag stoppade den i hans saker där han skulle se det när jag lämnade. Han tog upp det på telefonen och sa att han verkligen gillade det (hög beröm från denna), och jag tyckte att det kändes bra att skriva det. Lämna något osagt.

Joylynn Brun

Bottom line: livet är mycket olika. Olika är inte detsamma som dåligt. Vissa dagar är svårare än andra och jag är överväldigad med tankar om hur saker och ting brukade vara. De bästa dagarna är när jag har ärliga, goda samtal med min vuxen son och inse att jag gjorde ett jävligt bra jobb.

Joylynn Brun

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar