Dina Föräldrar att Få En Skilsmässa Är ett Helvete, Även När Du är i En Växt-Ass Kvinna

Du kanske förväntade dig. Kanske du inte.

Jag fan inte.

Mina föräldrar hade alltid sagt att de var varandras bästa vän. "Alltid gifta sig med din bästa vän," min far berättade för mig. Och det gjorde jag.

Mina föräldrar hade planer på att gå i pension tillsammans. Nej, inte planer — ett hus med 80 hektar, på landsbygden men har nära till ett sjukhus, ett hus som kan upprätthålla dem på första våningen, bara. Min far, tänkte jag, var att räkna dagarna fram till sin pensionering. Och sedan skulle de flytta upp till bergen tillsammans, dem och den ständigt närvarande fräsning hord av hundar, deras antika möbler, och min mamma ' s vintage orange vallmo-mönstrade keramik.

Och sedan dog min farfar och min far lurad med begravningsentreprenör (jag skojar inte). Detta, tydligen var den katalysator som började den eländiga torktumlare av sina liv, den spricka som öppnade upp all den fulhet som jag aldrig hade sett eller ens gissa sig till.

Du har en viss bild av dina föräldrar, för deras äktenskap. Även när du flyttar dig bort, du bild på dem tickar på deras liv: Din mamma att damma av gamla soffbord; din fader glädjas i sin ridning gräsklippare. Du ser dem sitta ner för att samma Fiestaware plattor, samma bestick som du växte upp med, munnen samma klagomål om arbete och familj, de har mun eftersom du kan minnas. Du ser hundar som tigger på sina knän. Du behöver inte tänka fraktur, spricka, spricka som kommer att låna ljuga för alla de saker du trodde på.

Eftersom du tittar på dina föräldrar skilsmässa är helvetet.

Jag vet var jag var när jag fick samtalet. Jag stod vid änden av min hall, vid sammanflödet av mitt vardagsrum och hall, och min mamma inte skräda orden. "Din far var otrogen mot mig," sade hon. Jag kände mig som om jag hade varit stansade. Jag ville veta vem, var, varför, men omedelbart ville inte veta något alls.

Hon berättade för mig allt, och jag hatade kvinna för det, hatade henne med varje bokstav av mig själv, förebrådde han henne för nedmontering min familj. Jag Facebook förföljd. Och jag hatade hennes man också. Jag hatade henne självbelåten, bro d-ut-ser söner. Då jag hatade min mamma för att berätta mig detta — för att du ska skydda ditt barn, även när de är vuxna. Du är inte tänkt att berätta för dem att du grät i walk-in closet. (Som verkligen bröt mitt hjärta.)

Då min far som vägs in. Två sidor, och alla.

Anklagelser har gjorts. Bästa vänner var de inte.

Han berättade för mig vad som en fruktansvärd person, min mamma var, hur hon förväntade sig att han skulle göra allt, och sa aldrig tack. Hur hon tillbringat en livstid med att dra nytta av honom. Att hon aldrig, någonsin, inte en enda gång, sa tack för allt han gjorde, och han gjorde i princip allt.

Då min mor har berättat för mig hur min far var en fruktansvärd person, hur han ljög, hur han drack hela tiden, och hur till och med när hon föreslog rådgivning, att han var för berusad för att svara.

Alla var hemsk, och alla var en lögnare. De har spelat mot varandra som om jag var en 12-årig fångad mellan visitation. Bara besök var att min mobiltelefon, och om jag inte plocka upp det, de trodde att jag hade gått över till fiendens sida.

Så jag började ljuga. Jag utvecklat min verbala-nickar färdigheter. Jag kom överens med alla över allt. När min far grät och frågade om han var en hemsk människa, jag sade, "Nej, Pappa, du är inte en dålig person. Du är bra. Du är bra, Pappa." När min mamma pratade om advokater och pengar, jag uppmuntrade henne att ta honom för allt han hade. "Nej, du förtjänar att ta det berget hus från honom efter vad han sätta dig igenom", sade jag. Då, till min Pappa, "Nej, du förtjänar att hålla mountain house efter vad hon sätta dig igenom." De tyckte att jag var överens med dem. Vad jag egentligen sa var håll käften, håll käften, håll käften, för kärlek till allt heligt, shut up .

Och det kommer ner i slutet av alla ting, till pengar. Min syster lånade min mamma pengar, min pappa sa, så nu är alla kompis-kompis. Jag ville inte berätta för honom att min man hade skickat henne Paypal pengar för att fixa hennes bil, och att det inte hade parlayed i vissa super-nära relation. Min far planerade att komma ner till oss förrän de domstolar som slutligen tvingade honom att betala min mamma vad var rätteligen är hennes. Sedan sa han till mig i tårar för att han inte kunde komma för att se sitt barnbarn eftersom han nu var platt bröt, naturligtvis.

Varje samtal med min mamma kom ner till pengar, och med goda skäl eftersom hon var i fara att förlora sitt hus. Hon hade redan sålt de ponnyer som hon köpte för hennes barnbarn. Hon gick på och om sin ekonomi, om hon skulle ha pengar för det eller det. Mina föräldrar tillbringade hela min barndom fast att insistera på att barnen hade inget behov av att veta om sina föräldrars ekonomiska situation. Nu, medan jag inte kunde ge er mängder dollar, kan jag berätta vem som är skyldig till vad som på grund av varför. Pengar har tagit på sig en typ av discomfiting känslomässiga valuta, en folkomröstning om rätt och fel. Och det är svindlande och ansträngande.

Vi har fortfarande inte berättat för barnen. Tja, jag antar att vi har, men i bitar — de tror inte, till exempel, att mina föräldrar bor tillsammans, men att de inte riktigt vet hur skilsmässa fungerar. Detta är den värsta delen av alla. Jag har alltid trott på giftermål, åtminstone i min familj. Jag har alltid trott att du kunde tuff ut de grova fläckar. Att du fick igenom det tillsammans. Att du kom igenom det på den andra änden starkare och sade, "Tack gode Gud att vi gjorde det trots allt."

Jag hade fel. Det var en lögn.

Om mina föräldrar kan skilja sig, efter nästan 35 år av äktenskap, vad säger det om mig? Om de inte är säker, jag är inte säker. Det är den bistra verkligheten. De sa alltid till mig att gifta mig med min bästa vän. Och det gjorde jag. Det gjorde jag. Jag bara hoppas att det kommer att vara tillräckligt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar