13 Saker Som Mina Föräldrar Gjorde För Att Hjälpa Mig Att Älska Lära

1. Utsatt mig massor.

Detta verkar självklart, men hur kommer ett barn som lär sig att älska flera verksamheter om de inte är utsatta för dem? Min mamma var en stark förespråkare för att registrera oss i läger och lektioner när hon kunde. Vi försökte basket, volleyboll, balett, hip-hop klasser, lektioner tennis, simning lektioner, bowling leagues, you name it. De gjorde inte sätta fingret på min värld. När jag var i skolan, skulle jag ibland avundas de flickor som var bra dansare eftersom de hade varit på lag eftersom de var två, medan jag inte var herre över något som kräver samordning. Men när jag blev äldre insåg jag att min exponering för alla dessa aktiviteter ledde mig till att ha den kompetens och passion för mer än en karriär-området och har påverkat min karaktär på ett sätt som jag aldrig förstod.

2. Lärde mig saker som inte var deras starka sidor.

Min mamma skrev poesi när hon var yngre, och jag visste inte ens på det förrän jag var i högstadiet och visade henne mitt skrivande. Hon tog fram ett par anteckningsböcker fyllda med hennes handskrivna dikter, och det inspirerade mig att fortsätta mitt skrivande. Jag började skriva poesi, eftersom jag ville skapa musik med texter som liknar Britney Spears låtar kärlek, men att skriva poesi lett mig till att också skriva uppsatser och böcker.

Å andra sidan, min far var bra med siffror. Han hjälpte mig med min matteläxa när jag inte förstår fraktioner, och om han inte hade visat mig hur jag ska få igenom hinder i matematik under mina tidiga år, jag kanske inte har insett hur mycket jag älskade Kalkyl senare. Föräldrar som inte visar sina barn vad de är bra på är inte nödvändigtvis att påverka dem att göra vad de vill utan snarare lära dem att människor har olika intressen och starka sidor.

3. De uppmuntrade mig att förlora min rädsla.

Det var inte bara organiserade aktiviteter att mina föräldrar uppmuntrade mig att försöka; ofta var jag tvungen att prova saker som inte var min favorit. Min mormor var en duktig sångerska på hennes dag, och min mamma ville veta om jag hade någon talang så hon skulle få mig att öva sång varje vecka, trots min rädsla för att sjunga inför folk och trots att hon var min enda publik. Jag gick senare med min skolkör, tjänade solon och tävlade med andra skolor, men jag var inte Christina Aguilera.

Under tiden, min far lärde mig att köra bil även om jag inte vill lära sig eftersom jag var rädd. Han introducerade mig till lax (nu en av mina favoriträtter), när jag var så kräsen att jag skulle inte ens försöka mac-och-ost. På grund av hur mina föräldrar guidade mig till saker jag normalt inte skulle ha trott att prova, jag har blivit vana vid att ta risker i hopp om att de kommer att leda till överraskningar.

4. Mutade mig.

Vissa föräldrar som inte skulle hålla med muta dina barn för något, men min mamma som används för att betala mig och mina syskon $20 för att slutföra arbetsböcker som var fyllda med allt vi skulle lära sig det kommande året i skolan. Till exempel, om jag var i 4 th klass, jag skulle göra 5 th klass arbetsbok som sommar. Den monetära incitament inte skada mig på något sätt ner den vägen heller. Jag har aldrig fått en krona för att vara på honor roll eller få straight A ' s, eftersom jag ville vara en god student och pressade mig själv. Jag behöver inte pengar för att vara driven, men de extra arbetsböcker varje sommar gjorde mig nyfiken på om saker jag inte hade lärt sig ännu och definitivt hjälpte till att lätta in mig i dessa ämnen när de kom upp i klassrummet, vilket innebar att jag kunde njuta av dem!

5. Hade massor av böcker runt.

Jag är ganska säker på att vårt hus hade minst tre uppsättningar av uppslagsverk tillbaka i dag. Min mamma älskade att läsa och forskning, så hon samlat många böcker. Vi hade fyra eller fem bokhyllor fyllda med läroböcker, romaner, ordböcker, och mer av den tid jag fick till gymnasiet. Internet hade blivit den främsta källan till information då, men jag har fortfarande besöks av mammas böcker när jag ville ha något roligt att läsa eller ville lära sig om den rättsliga klasser hon tog på community college.

6. Betalt för lektioner när jag visade intresse.

Min mamma betalade för violin lektioner när jag plockade upp fiol vid 9 års ålder och insåg att jag älskade det. För år, jag spelade med skolan orkestrar, men jag var alltid tacksam för den privata lektioner när min mamma skulle ha råd med dem, eftersom det hjälpte mig att hålla mina färdigheter skarpa och arbete på saker som en lärare kanske inte har tid att träna med mig individuellt. Desto bättre blev jag på fiol, desto mer motiverad blev jag att excel. Min mamma har också anställt en privat handledare för att lära mig algebra när jag berättade för henne att jag gillade matte en hel del så att min utveckling skulle inte vara begränsade av skolans läroplan för min ålder nivå.

7. Slutade lektioner när jag slutat visa intresse.

På samma sätt som min mamma lyssnade på mig när jag sa att jag ville lära sig mer om en viss verksamhet, även hon lyssnade när jag sa att jag var klar. Detta var mer monumentala än en del föräldrar kan känna igen, men om du överdrivet driva ett barn att göra något de inte tycker om, det är egentligen bara ett slöseri med tid, och de kommer att sluta hata det i det långa loppet. Om du är patient och lyssna, kanske de ska faktiskt prova den aktivitet senare i livet. Ibland handlar det om timing. Jag var hemsk på basket och generad för att spela med andra så det var bara en kort sejour i min barndom och nu är jag glad att spela med vänner och familj.

8. Spelade musik hela tiden.

Oavsett om det var på släktträffar, barnkalas, på en helg på morgonen, medan diska i tvättstugan, eller i bilen, mina föräldrar hade alltid musik som spelas. Kanske är det en del av min Latinamerikanska kultur, men hur som helst, det fick mig att älska musik mer och mer ju äldre jag blev. Jag ska lyssna på nästan vad som helst och ändå sjunga så mycket jag kan, även i offentliga när jag inser inte det! Jag låg med radion på i flera år, och jag tog pianolektioner i college och nu, mina barn gillar att sjunga och dansa också.

10. Fick mig att hålla en dagbok där mina uppsatser var korrekturläsa.

Detta kan tyckas konstigt men min mamma hade en sammansättning bärbar dator som hon fick mig att börja när jag var på dagis som jag var tvungen att skriva allt om min dag. Efter att jag var klar med min uppsats, hon skulle korrekturläsa den och få mig att skriva om det, införliva alla hennes redigeringar. Jag jämfört mina uppsatser som jag blev äldre och insåg att varje gång hon rättade något, jag internaliserat ny information och se till att undvika misstag nästa gång. Detta är en av mina tidigaste minnen av att lära oss att älska språket, syntax, och skriva generellt. När jag började att lära dig mer regler i skolan, vi slutade använda den bärbara datorer som ett verktyg, men jag höll en dagbok varje år från och med då!

11. Inte label något som ett misslyckande.

Jag var aldrig bra på tennis eller basket eller volleyboll, men mina föräldrar har aldrig ansett det ett misslyckande. De sade bara att det kanske inte var något för mig, och på nästa sak som jag kanske vill prova. De också inte jämföra mig med barn som var bra på saker jag inte. Jag var ung och denna typ av attityd fick mig att känna som att det var okej att inte vara bra på allt, och följdriktigt, det gav mig ambition att försöka upptäcka där min potential gömde sig utan att bli avskräckta av utmaningar i klassen eller i aktiviteter.

12. Gav mig massor av tid utomhus.

Vi hade en jätte bakgård och jag minns att spela i timmar med mina syskon. Jag var aldrig uttråkad och det kändes fantastiskt att vara aktiv och njuta av de spel jag gjorde upp med min bror och syster. På sommaren har vi ofta besöks poolen, och det var alltid Grillkvällar community center händelser, loppmarknader och parker att gå till, (eftersom jag växte upp i Florida) då mina föräldrar tog oss, eftersom det var billigt, men det gav oss tid att bond och vara i solen. Jag tror att det är en del av varför jag gick cross country, trots värmen. Jag var inte den snabbaste löpare, men vinden stryka sig mot mig när jag sprang in till centrum eller i vår stadsdel var en fantastisk rush och påminde mig om min barndom dagar som tillbringas utanför .

13. Får mig att jonglera flera aktiviteter.

Det handlar inte bara om att låta dina barn göra flera saker; det handlar också om att låta dem göra flera saker på en gång. Mina föräldrar har aldrig sagt att jag inte kunde lära sig tennis eftersom jag var tvungen att fokusera på fiol. Ibland är jag tvungen att välja mellan två saker på grund av finansiella begränsningar, men i gymnasiet, jag gick med i många klubbar och sporter och även deltagit i NJROTC samtidigt som en utmärkt GPA, eftersom jag hade så många år på att lära sig att jonglera aktiviteter. Detta hjälpte mig att vara väl rundade och utvecklat mitt intresse för olika aktiviteter. Och jag slutade att vara en ingenjör och professionell författare, så jag var inte sprider sig själv för tunn. Jag var bara förbättra mina färdigheter och njuta av livet så mycket jag kunde, som alla barn kan dra nytta av.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar