Varför Föräldrarna inte Kan Njuta av Ensam Tid

Förra året hade jag en vecka ledigt från jobbet, och på något sätt, även med tre barn i huset, jag fann mig själv ensam hemma. Ja, så nära som jag kan få — min fru, Mel, var ute med våra två äldsta, och vår 1-åriga låg och sov.

Om du skulle fråga mig vad jag vill ha för en drömsemester, skulle jag säga, "TV: n till mig själv och en stor pizza." Jag säger det på skämt, men det ligger lite sanning i det. Som förälder till tre barn under 9, Jag längtar verkligen efter tid ensam . Ibland tänker jag på allt jag skulle få gjort utan mina barn runt om. Mitt hus skulle vara renare. Jag skulle vara i bättre form för att jag skulle ha tid att träna. Jag kunde titta på några av de filmer jag tycker om snarare än Frysta om och om igen. Jag kunde läsa böcker och umgås. Jag skulle kunna leva ett liv som inte är helt centrerad runt mina barn.

Jag tror att en hel del föräldrar har liknande tankar, och det är inte för att vi inte älskar våra barn. Jag är 100% att göra. Det är bara det att det egentligen inte finns någon "off" - växel när det kommer till föräldraskap. Du får inte många raster, så att du längtar efter dem. Men det är ett tveeggat svärd, eftersom när du får tid för sig själv, du hamnar känsla som att du gör något fel. Det är en konstig föräldrarnas skuld det är en blandning av känsla improduktiva och passiva.

Till exempel, med Aspen sover och de andra barnen bort, började jag på en film på Netflix. Det var en smaklös action-film, något som jag inte någonsin få titta på eftersom Mel hatar dem och barnen är för ung för sånt. Och när jag såg, jag kände mig skyldig. Jag kände det som att jag borde göra något annat, men jag var inte säker på exakt vad som någonting var.

Jag känner det när jag får tid till mig själv; jag känner mig skyldig. Jag vill ha det så dåligt. När jag är på jobbet, jag tycker om tid ensam. Men när det händer, jag sitter och oro. Jag känner mig orolig. Jag känner att jag borde göra något för mina barn eller något för min familj.

Ärligt, det känns som om något saknas när mina barn är inte runt.

Det är konstigt och irriterande, och jag är inte säker på vad det betyder, men jag misstänker att det har att göra med den livsförändrande kraft som är att vara förälder.

Jag har blivit en fader för nästan 10 år, och under den tiden jag har hållit på att två hobbies. En är cykling (även om jag ska erkänna, jag kan känna att man glider bort), och det andra är att skriva. Jag skriver varje dag, men jag bara gör det tidigt på morgonen när alla sover så jag kommer inte känna skuld över det, och så att jag inte känner att jag tar bort något från min familj. Och till er utan barn, jag måste anta att det verkar konstigt att oroa sig så mycket om att ta tid för dig själv. Men det är verkligen vad föräldraskap blir. Det är allt tidskrävande.

Mina barn är min passion. Jag tycker om dem, jag oroa dig för dem, jag pratar om dem, och ärligt talat, jag skriver en hel del om dem. De är verkligen allt jag skriver om längre. Och det roliga är att det låter som att detta är ett problem — som att jag är besatt — men ärligt talat, det är det inte.

Jag såg en dokumentär för ett tag sedan som heter De Andra F Word . Det var ett gäng gamla punk band från 90-talet och hur många av medlemmarna är nu fäder. Det var en fantastisk offert på faderskap från Loppis, basist för Red Hot Chili Peppers: "Den klassiska föräldraskap attityd till ett barn är som," jag förde dig till denna världen. Jag gav dig livet." Men det är som, jag tror helt tvärtom: Mina barn gav mig liv. Du vet? De gav mig en anledning."

Och vet du vad? Jag kan säga samma sak om mina barn. När jag tänker på mitt liv innan barn — när jag tänker på alla filmer jag såg, den långa cykelturer, långa timmar att umgås med vänner att göra ingenting, men känner dig som om det var något jag inser att jag inte hade levt. Jag visste inte vad livet var. Jag visste inte mycket om syfte och kamp. Jag insåg inte hur tillfredsställande det kan vara att hjälpa min son att lära dig att rida en cykel eller att det var mycket mer tillfredsställande än att cykla med min egen cykel. Lära min dotter hur man skriver känns bättre än att avsluta de bästa uppsats.

Och jag tror att det är därför som när jag får tid för mig själv, jag känner mig improduktiv. Jag känner att jag borde göra något mer för faktum är, föräldraskap är något mer. Det är den mest krävande och mest givande jag någonsin gjort. Även om jag blir frustrerad över det och vill parkera min minibuss och kör ut i skogen, när jag tänker tillbaka på de galna stunder — när jag inser att jag levde igenom dem och kanske, bara kanske, hjälpte mitt barn lär sig att bli bättre människor — jag känner en stor känsla av tillfredsställelse.

Aspen vaknade upp när jag var halvvägs genom min film. Men det var okej — jag var inte betala uppmärksamhet ändå. Jag stängde av TV och gick in i hennes rum. Hon var nå ut från sidan av spjälsängen, hennes gyllene hår messy från sömn. Hon grät, så jag hittade hennes napp.

"Did you miss me?" Frågade jag, och hon sträckte sig fram och rörde vid mitt ansikte. Hon var lugn nu.

"Jag har saknat dig också", sade jag.

Om du gillade den här artikeln, chef över till att gilla vår Facebook Sida Det är Personligt en all-inclusive utrymme för att diskutera äktenskap, skilsmässor, sex, dejting, och vänskap.

ADVERT

Lägg till din kommentar